Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φαμπρ: Υποστήριζα τους έλληνες καλλιτέχνες, κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι

Φαμπρ: Υποστήριζα τους έλληνες καλλιτέχνες, κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι

Για όσα τον ενόχλησαν στην υπόθεση του Ελληνικού Φεστιβάλ μιλά για πρώτη φορά ο διάσημος φλαμανδός καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ. «Υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» δηλώνει στα Νέα, με αφορμή την έκθεσή του «Πνευματικοί φύλακες» που παρουσιάζεται στη Φλωρεντία, και τονίζει πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν είχε την ελευθερία να διοικήσει το Φεστιβάλ.

Για όσα τον ενόχλησαν στην υπόθεση του Ελληνικού Φεστιβάλ μιλά για πρώτη φορά ο διάσημος φλαμανδός καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ.

«Υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» δηλώνει στα Νέα, με αφορμή την έκθεσή του «Πνευματικοί φύλακες» που παρουσιάζεται στη Φλωρεντία, και τονίζει πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν είχε την ελευθερία να διοικήσει το Φεστιβάλ.

«Είμαι καλλιτέχνης και επιμελητής. Κι ως καλλιτέχνη και επιμελητή πρέπει να μου δοθεί απόλυτη ελευθερία, είναι θεμελιώδης αρχή. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται, μάλιστα, και στην προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης «Όρος Όλυμπος» στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές.

«Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μια περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν» αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024