Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδελφοί Κοέν και «Hail Caesar!» στην πρεμιέρα της Μπερλινάλε

Αδελφοί Κοέν και «Hail Caesar!» στην πρεμιέρα της Μπερλινάλε

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν «Hail Caesar!» ανοίγει σήμερα, Πέμπτη, η αυλαία του 66oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου. Στο πρόγραμμα του, φιλοξενούνται μερικές από τις πιο αναμενόμενες δημιουργίες της νέας κινηματογραφικής σεζόν.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν «Hail Caesar!» ανοίγει σήμερα, Πέμπτη, η αυλαία του 66oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου. Στοπρόγραμμα του, φιλοξενούνται μερικές από τις πιο αναμενόμενες δημιουργίες της νέας κινηματογραφικής σεζόν.

Τρία χρόνια μετά το συγκινητικό «Inside Llewyn Davis», τα τρομερά αδέρφια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Ίθαν και Τζόελ Κοέν, επιστρέφουν με τη νέα τους δημιουργία «Hail, Caesar!». Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνι, Ρέιφ Φάινς, Τζος Μπρόλιν, Τίλντα Σουίντον, Τσάνινγκ Τάτουμ και Σκάρλετ Γιόχανσον, βασίζεται στηναληθινή ιστορίατου Έντι Μάνιξ, αντιπροέδρου της MGM που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’50, ως δεξί χέρι του Λούις Μέγιερ.

«Είναι υπέροχο που ο Τζόελ και ο Ίθαν Κοέν ανοίγουν ξανά την Μπερλινάλε. Το χιούμορ τους, οι μοναδικοί τους χαρακτήρες και η φανταστική ικανότητα αφήγησης θα ενθουσιάσουν σίγουρα το κοινό. Το ‘Hail Caesar!’ είναι η τέλεια έναρξη για τη Μπερλινάλε του 2016» ανέφερε σχετικά οκαλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ.

Η Μέριλ Στριπ στο τιμόνι της επιτροπής

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τα μεγάλα βραβεία της φετινής διοργάνωσης θα είναι η πολυβραβευμένη Μέριλ Στριπ.Στο παρελθόν η ηθοποιός έχει βρεθεί στο Φεστιβάλ του Βερολίνου αρκετές φορές: το 1999 πήρε το βραβείο Berlinale Camera, το 2003 μοιράστηκε μαζί με τις Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν το βραβείο ερμηνείας για τις «Ώρες» του Στίβεν Ντάλντρι, το 2006 συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα με το «A Praire Home Companion» του Ρόμπερτ Άλτμαν και το 2012 τιμήθηκε με Χρυσή Άρκτο για την καριέρα της.

«Είμαι ενθουσιασμένη να επιστρέφω στο Φεστιβάλ Βερολίνου κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, αλλά ανυπομονώ και αγωνιώ για το χρέος της επιτροπής. Η ευθύνη είναι κάπως τρομακτική, αφού δεν έχω ξαναγίνει Πρόεδρος ποτέ πριν σε τίποτα και ελπίζω να σταθώ στο ύψος όλων των εξεχόντων επιτροπών των προηγούμενων χρόνων. Είμαι ευγνώμων για την τιμή» δήλωσε η Μέριλ Στριπ.

Οι προβολές

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Βερολίνο είναι και το «Genius» του Βρετανού Μάικλ Γκραντέιτζ, με τον Κόλιν Φερθ στον ρόλο του Μαξ Πέρκινς, του ανθρώπου που μέσα από τον εκδοτικό οίκο Scribner βοήθησε συγγραφείς όπως ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Τόμας Γουλφ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταιεπίσης το «Μόνος στο Βερολίνο» του Βενσάν Περέζ(μίαγαλλογερμανοβρετανική συμπαραγωγή που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Χανς Φάλαντα),η τελευταία ταινία του Σπάικ Λι με τίτλο «Chi- Raq», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, το «Γράμματα από τον πόλεμο», μια μεταφορά του μυθιστορήματος τουδιάσημου πορτογάλου συγγραφέα Αντόνιο Λόμπο Αντούνεςαπό τον σκηνοθέτη Ίβο Φερέιρα και το ντοκιμαντέρ «Zero days» του Αλεξ Γκίμπνεϊ, για τους κινδύνους μιας κοινωνίας που «ενσωματώνεται» ολοένα και περισσότερο στο διαδίκτυο.

Ο δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει με την «Κομμούνα», που αναφέρεται σε μια «εναλλακτική» κοινότητα της δεκαετίας του ’70 στη Δανία. Ο Ιταλός Τζιανφράνκο Ρόσι έρχεται στο Βερολίνο με το ντοκιμαντέρ «Φωτιά στη θάλασσα» για τους μετανάστες που φτάνουνστη Λαμπεντούζα,ενώ ο Βόσνιος Ντάνις Τάνοβιτς, του οποίου η ταινία «No man’s land» είχε κερδίσει το ξενόγλωσσο Όσκαρ το 2011, φέρνει στο Φεστιβάλτην τελευταία του ταινία «Θάνατος στο Σαράγεβο».

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα κάνει στο Βερολίνο το «Where to invade next» του Μάικλ Μουρ -ένα νέο ντοκιμαντέρ που ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Φεστιβάλδεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον Ντέιβιντ Μπάουι, που έζησε στο Δυτικό Βερολίνο από το 1976 μέχρι το 1978. Την Παρασκευή (12/2) θα προβληθεί η ταινία του Νίκολας Ρεγκ «Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη», του 1976, στην οποία ο Μπάουι πρωταγωνιστεί, στον πιο χαρακτηριστικό ρόλο της κινηματογραφικής καριέρας του. Ακόμη, στις 18 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση μνήμης για τον σκηνοθέτηΈτορε Σκόλα, θα προβληθεί η ταινία του «Ο χορός», που είχε βραβευτεί με την Αργυρή Άρκτο το1983.

Και φέτος, η Μπερλινάλε ενδιαφέρεται να αναδείξει τα νέα ταλέντα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Μάλιστα στο ειδικό πρόγραμμα για νέους ηθοποιούς επιλέχθηκε μαζί με ακόμη εννέα νέα ταλέντα του διεθνούς κινηματογράφου η Ελληνίδα Δάφνη Πατακιά, η οποία πρωταγωνιστεί στην καινούργιαταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης» αλλά και στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024