Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μαγικές σχολές που ανταγωνίζονται το Χόγκουαρτς

Οι μαγικές σχολές που ανταγωνίζονται το Χόγκουαρτς

Μία λεπτομερή περιγραφή των σχολείων μαγείας που «ανταγωνίζονται» το Χόγκουαρτς παρουσίασε η Τζόαν Ρόουλινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα του Χάρι Πότερ, Pottermore. Από την αρχαία ιαπωνική σχολή Μαχουτοκόρο, όπου τα παιδιά ταξιδεύουν στην πλάτη τεράστιων υδροβατίδων, μέχρι το Γουαγκαντού που βρίσκεται στα... «βουνά του φεγγαριού», κάπου στην Αφρική.

Μία λεπτομερή περιγραφή των σχολείων μαγείας που «ανταγωνίζονται» το Χόγκουαρτς παρουσίασε η Τζόαν Ρόουλινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα του Χάρι Πότερ, Pottermore. Από την αρχαία ιαπωνική σχολή Μαχουτοκόρο, όπου τα παιδιά ταξιδεύουν στην πλάτη τεράστιων υδροβατίδων, μέχρι το Γουαγκαντού που βρίσκεται στα… «βουνά του φεγγαριού», κάπου στην Αφρική.

Οι μαγικές σχολές

Όπως γράφει η Ρόουλινγκ, έντεκα είναι οι σπουδαίες σχολές μαγείας στον κόσμο, ανάμεσά τους και το Χόγκουαρτς, η σχολή για μαγείες και ξόρκια όπου φοιτά ο Χάρι Πότερ. Στην ιστοσελίδα, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ μάς παρουσιάζει αρκετές από αυτές τις σχολές:

Μαχουτοκόρο

Αρχαία σχολή μαγείας στην Ιαπωνία, με τον μικρότερο αριθμό μαθητών. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα από τα επτά τους χρόνια, αν και η σχολή δέχεται εσώκλειστους μαθητές μετά τα 11. Οι μαθητές μεταφέρονται από και προς τα σπίτια τους καβαλώντας τεράστια θαλασσοπούλια (υδροβατίδες). Το περίτεχνο παλάτι του Μαχουτοκόρο είναι φτιαγμένο από νεφρίτη και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του ακατοίκητου (όπως θεωρούν οι Μαγκλ, δηλαδή οι μη-μάγοι) ηφαιστειακού νησιού, Μινάμι Ίβο Τζίμα. Οι μαθητές αποκτούν μαγικές ρόμπες, των οποίων το μέγεθος μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν και οι ίδιοι και οι οποίες ρόμπες αποκτούν και άλλα χρώματα ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσης. Ωστόσο, εάν ένας μαθητής επιδιώξει να μάθει ξόρκια «Μαύρης Μαγείας», τότε οι ρόμπες του γίνονται λευκές. Ο μαθητής αποβάλλεται, ενώ δικάζεται και από το ιαπωνικό υπουργείο Μαγείας. Το σχολείο έχει εξαιρετική φήμη και στο Κουίντιτς, το άθλημα των μάγων, το οποίο οι Ιάπωνες έμαθαν από κάποιους μαθητές του Χόγκουαρτς που βρέθηκαν κατά λάθος στο Μαχουτοκόρο.

Γουαγκαντού

Μαθητές από όλη την Αφρική δέχεται η σχολή Γουαγκαντού. Η μόνη διεύθυνση που είναι γνωστή είναι τα «Βουνά του Φεγγαριού». Οι επισκέπτες μιλούν για ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα, σκαλισμένο σε ένα βουνό και τυλιγμένο στην ομίχλη. Οι απόφοιτοι του Γουαγκαντού είναι έμπειροι σε θέματα Αστρονομίας, Αλχημείας και Μεταμόρφωσης. Αν και οι μαθητές χρησιμοποιούν το ραβδί, αγαπούν απλά να αναφέρουν ξόρκια, κάνοντας κινήσεις με τα χέρια και τα δάχτυλα. Σε ένα συνέδριο ζωομάγων (μάγοι που μπορούν και μεταμορφώνουν τους εαυτούς τους σε ζώα), 14χρονοι μαθητές από το Γουαγκαντού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις όταν ξαφνικά μετατράπηκαν ταυτόχρονα σε διάφορα ζώα, όπως τσιτά και ελέφαντες. Οι μαθητές μαθαίνουν ότι έγιναν δεκτοί στο Γουαγκαντού, μέσω των «αγγελιοφόρων ονείρων». Αυτοί επισκέπτονται τα όνειρα των παιδιών και τους αφήνουν μία ενεπίγραφη μικρή πέτρα, την οποία τα παιδιά βρίσκουν όταν ξυπνούν.

Καστελομπρούσου

Στα βάθη των τροπικών δασών της Βραζιλίας βρίσκεται η σχολή μαγείας Καστελομπρούσου που δέχεται μαθητές από τη Νότιο Αφρική. Στα μάτια των Μαγκλ το κτίριο είναι απλά ερείπια, ενώ στην πραγματικότητα η σχολή στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κάστρο, το οποίο πολλοί συγκρίνουν με ναό. Η σχολή φυλάσσεται από του Καϊπόρα, μικρά πνεύματα που είναι σκανταλιάρικα, τα οποία στη διάρκεια της νύχτας βγαίνουν από την κρυψώνα τους για να προστατεύσουν τους μαθητές και τα πλάσματα που ζουν στη σχολή. Οι μαθητές φορούν πράσινες ρόμπες και γνωρίζουν καλά Βοτανολογία και Μαγικοζωολογία. Μάλιστα, η σχολή διαθέτει πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με την Ευρώπη για όσους θέλουν να μελετήσουν τη μαγική χλωρίδα και πανίδα της Νοτίου Αφρικής.

Μπομπατόν

Η Ακαδημία Μαγείας Μπομπατόν βρίσκεται κάπου στα Πυρηναία Όρη και δέχεται μαθητές κυρίως από τη Γαλλία, αλλά και από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Λέγεται ότι τα χρήματα για το εντυπωσιακό chateau και τους κήπους που το περιβάλλουν βρέθηκαν από χρυσάφι αλχημιστών. Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την συγγραφέα Τζόαν Ρόουλινγκ, εκεί γνωρίστηκαν ο Νικολά και η Περενέλ Φλαμέλ και μάλιστα ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι που θεωρείται ότι έχει ιαματικές ιδιότητες έχει πάρει το όνομά τους. Ανάμεσα στους διάσημους μαθητές της Ακαδημίας, η Ρόουλινγκ αναφέρει τον Λουκ Μιλφέιγ, γνωστό ζαχαροπλάστη και τη Φλερ Ντελακούρ, γνωστή στο αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό από τη συμμετοχή της στις ιστορίες του Χάρι Πότερ.

Ιλβερμόρνι

Στη Βόρειο Αμερική βρίσκεται η σχολή Ιλβερμόρνι. Αν και στην ιστοσελίδα Pottermore, αναμένεται ακόμα το κείμενο της συγγραφέως για την αμερικανική σχολή μαγείας. Στο Twitter, πάντως, η Ρόουλινγκ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα μάθουμε σύντομα περισσότερα για αυτήν, αναφέροντας ότι ο Νιούτ Σκάμαντερ, ήρωας της επερχόμενης ταινίας «Φανταστικά Πλάσματα και Πού να τα Βρείτε» -το σενάριο της «θα συναντήσει άτομα που φοίτησαν στο σχολείο», το οποίο δεν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και θα έχει σχέση με την κουλτούρα των ιθαγενών πληθυσμών της Βόρειας Αμερικής.

Ντάρμστρανγκ

Σύμφωνα με την Ρόουλινγκ, το Ινστιτούτο Ντάρμστρανγκ έχει την χειρότερη φήμη ανάμεσα στις σχολές μαγείας, αν και πρόκειται για μία φήμη που οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι δύο φορές στην ιστορία του, το Ινστιτούτο έχει εκπέσει εξαιτίας των φαύλων προθέσεων των επικεφαλής του σχολείου και εξαιτίας ενός διαβόητου πρώην μαθητή του. Η πρώτη σκοτεινή περίοδος για τη σχολή ήρθε όταν ο Χάρφανγκ Μούντερ ανέλαβε επικεφαλής του σχολείου μετά τον μυστηριώδη θάνατο της ιδρύτριάς του, της βουλγάρας μάγισσας Νερίντα Βουλκάνοβα. Εκείνη την περίοδο αναπτύχθηκε η μονομαχία και οι πολεμικές μαγείες, που παραμένουν τμήμα του προγράμματος σπουδών του Ινστιτούτου. Η δεύτερη σκοτεινή περίοδος ήταν όταν επικεφαλής του Ινστιτούτου τέθηκε ο Ιγκόρ Καρκάροφ, θανατοφάγος, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του όταν επέστρεψε από την εξορία ο Λόρδος Βόλντεμορντ. Όπως αναφέρει η Ρόουλινγκ, ένας από τους πιο επικίνδυνους μάγους του 20ού αιώνα φοίτησε στο Ντάρμστρανγκ: ο λόγος για τον Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Άλμπους Ντάμπλντορ, μέχρι τη μονομαχία μεταξύ τους, μονομαχία που οδήγησε σε τραγωδία… Ανάμεσα στα σημεία κατατεθέν της σχολής είναι ένα φασματικό πλοίο που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε μία βουνίσια λίμνη πίσω από το σχολείο.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024