Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Ντέιβιντ Μπάουι

Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Ντέιβιντ Μπάουι

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της μουσικής η είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ Μπάουι σε ηλικία 69 ετών. Συγκροτήματα και μουσικοί έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον «άνθρωπο που έπεσε στη γη» και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Οι θαυμαστές του αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι του στην Νέα Υόρκη, με δάκρυα στα μάτια.

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της μουσικής η είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ Μπάουι σε ηλικία 69 ετών. Συγκροτήματα και μουσικοί έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον «άνθρωπο που έπεσε στη γη» και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Σοκ και θλίψη εξέφρασαν μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter οι Rolling Stones, κάνοντας λόγο για έναν «θαυμάσιο και καλό άνθρωπο που ήταν εξαιρετικός καλλιτέχνης, πραγματικά μοναδικός».

Ο Ίγκι Ποπ δήλωσε: «Η φιλία του Ντέιβιντ ήταν το φως της ζωής μου. Δεν είχα γνωρίσει ξανά έναν τόσο υπέροχο άνθρωπο. Ήταν ο καλύτερος που υπήρχε».

Η Madonna έγραψε στο Twitter ότι είναι απαρηγόρητη. «Αυτός ο σπουδαίος Καλλιτέχνης άλλαξε τη ζωή μου» ανέφερε η τραγουδίστρια της ποπ, χαρακτηρίζοντας τον Μπάουι «ταλαντούχο, μοναδικό, ιδιοφυΐα», ενώ ανήρτησε μία φωτογραφία της με τον μουσικό.

«Είμαστε όλοι παιδιά του Μπάουι. Μας ενέπνευσε και άλλαξε τις ζωές μας» έγραψαν μεταξύ άλλων οι Pet Shop Boys.

Massive Attack, Φάρελ Γουίλιαμς, Foo Fighters, Κάνιε Γουέστ ήταν μεταξύ αυτών που αποχαιρέτισαν τον επιδραστικό μουσικό:

Μάλιστα, ο Kanye West έγραψε στο Twitter: «Μάς έδωσε μαγεία για μια ζωή».

Η Φλόρενς Γουέλς έγραψε στο Twitter ότι ο Μπάουι ήταν τεράστια επιρροή για την ίδια σε όλη τη ζωή της. «Ο πραγματικός αστεράνθρωπος επέστρεψε στα αστέρια».

Τον Μπάουι αποχαιρέτισαν προσωπικότητες και από άλλους χώρους της τέχνης. Ο
πρώτος που επιβεβαίωσε την είδηση, ήταν ο γιος του, σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία του πατέρα του με τον ίδιο όταν ήταν μωρό:

Ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έγραψε: «Ο Μπάουι υπήρχε για να κάνει όλους εμάς που δεν ανήκαμε κάπου να μάθουμε ότι η παραδοξότητα είναι κάτι πολύτιμο. Άλλαξε τον κόσμο για πάντα».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου.

«Μόλις έχασα έναν ήρωα» έγραψε ο κωμικός Ρίκι Ζερβέ.
Τα συλλυπητήριά του έσπευσε να εκφράσει και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με μήνυμά του στο Twitter:

Με δάκρυα στα μάτια οι θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπάουι συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία του καλλιτέχνη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν κεριά στη μνήμη του.

«Νιώθω απόγνωση, όπως όλος ο κόσμος» είπε η Πενελοπί Μπαζιέ, 33 ετών, μία Γαλλίδα που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την απώλεια του Βρετανού τραγουδιστή της ροκ μουσικής.
Ορισμένοι έσπευσαν έξω από το σπίτι του πριν από το ξημέρωμα, αμέσως μόλις έμαθαν τη δυσάρεστη είδηση.

«Ξύπνησα τον σύζυγό μου, του είπα «Στιβ, ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε»», περιέγραψε η Μισέλ Λυν, που έσπευσε για να αποτίσει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη πριν πάει στη δουλειά της, ενώ είχε φωτογραφίες του Μπάουι στην τσάντα της.

Μπροστά από το κτίριο στην οδό Λαφαγιέτ στο Σόχο, βρίσκονται δεκάδες μπουκέτα λουλουδιών, κεριά, σημειώματα με μηνύματα για τον Μπάουι.

«Αντίο, Ντέιβιντ» αναγράφεται στο σημείωμα της Πενελοπί.

«Σε ευχαριστούμε Ντέιβιντ που οι Θεοί μας ευλόγησαν όλους» γράφει ένας άλλος θαυμαστής του, ο πρώτος που άφησε το σημείωμά του, πριν καν ξημερώσει, μαζί με ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και ένα κερί κοντά στην είσοδο του κτιρίου.

«Πολλοί τον αντέγραψαν, ωστόσο κανείς πραγματικά δεν έφθασε στο επίπεδό του» επισήμανε ένας άλλος θαυμαστής του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024