Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Οι παραδόσεις του ελληνικού λαού» τα Χριστούγεννα με το Βήμα της Κυριακής

«Οι παραδόσεις του ελληνικού λαού» τα Χριστούγεννα με το Βήμα της Κυριακής

Τον β' τόμο του σπουδαίου έργου του Νικόλαου Γ. Πολίτη «Οι παραδόσεις του ελληνικού λαού» προσφέρει αυτή την εβδομάδα το Βήμα της Κυριακής, που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου.

Τον β’ τόμο του σπουδαίου έργου του Νικόλαου Γ. Πολίτη «Οι παραδόσεις του ελληνικού λαού» προσφέρει αυτή την εβδομάδα το Βήμα της Κυριακής, που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου.

Το Βήμα της Κυριακής προσφέρει στους αναγνώστες του τον δεύτερο τόμο του σπουδαίου δίτομου έργου που έγραψε ο Νικόλαος Γ. Πολίτης (1852-1921), ο θεμελιωτής της Λαογραφίας στην Ελλάδα και εισηγητής του όρου για την ονομασία της επιστήμης.

Ο Πολίτης παραδίδει αφηγήσεις της ελληνικής παράδοσης και έτσι διασώζει πλούσιο υλικό πολύτιμης κληρονομιάς. Στον δεύτερο τόμο ανθολογούνται 453 παραδόσεις από όλη την Ελλάδα και τον ελληνόφωνο κόσμο.

Ο αναγνώστης θα απολαύσει συναρπαστικές ιστορίες για πλάσματα της λαϊκής φαντασίας, όπως τα χαμοδράκια, οι δαίμονες, οι καλικάντζαροι και τα ποικίλα τελώνια και παγανά σαν τους ανασκελάδες, για τις νεράιδες, τις λάμιες και τις στρίγκλες, για τις μοίρες και τις μάγισσες.

Θα διαβάσει τις απαντήσεις που έχει δώσει η λαϊκή σοφία σε ερωτήματα όπως «πώς σκορπίσανε τα ψέματα;» και «γιατί τα σκυλιά κυνηγάνε τις γάτες και οι γάτες τους ποντικούς;» και θα γευτεί έτσι με μοναδικό τρόπο την Ελλάδα του 19ου αιώνα, την Ελλάδα-τόπο του παραμυθιού, σε μια καινούργια μονοτονική έκδοση, η οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά από το Βήμα της Κυριακής.

Η ορθογραφία έχει μεν εκσυγχρονιστεί, αλλά με απόλυτο σεβασμό στη γλώσσα του πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, καθώς και στην ιδιομορφία των τοπικών διαλέκτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024