Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Μ.Χατζησάββα αποχαιρετά ο κόσμος της πολιτικής και της τέχνης

Τον Μ.Χατζησάββα αποχαιρετά ο κόσμος της πολιτικής και της τέχνης

Τον Μηνά Χατζησάββα αποχαιρετούν με ανακοινώσεις και μηνύματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πολιτικοί και καλλιτέχνες. Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ηθοποιού έστειλε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η ξαφνική απώλεια του Μηνά Χατζησάββα στερεί από τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό θέατρο μια εμβληματική παρουσία με πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Τον Μηνά Χατζησάββα αποχαιρετούν με ανακοινώσεις και μηνύματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πολιτικοί και καλλιτέχνες.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ηθοποιού έστειλε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η ξαφνική απώλεια του Μηνά Χατζησάββα στερεί από τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό θέατρο μια εμβληματική παρουσία με πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή. Η συνεισφορά του στην τέχνη και το ήθος το οποίο δίδαξε τόσο με τη δουλειά του όσο και στο σύνολο του βίου του θα παραμείνουν, ωστόσο, ζωντανά στο κοινό του και στη μνήμη όλων των Ελλήνων» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

«Ο Μηνάς Χατζησάββας υπήρξε πρωτοπόρος, ακάματος εργάτης της τέχνης του και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως αγαπητός» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Η απουσία του Mηνά Χατζησάββα θα είναι αισθητή στον χώρο των τεχνών που υπηρέτησε, αλλά το ήθος και η γενναιοδωρία του θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές καλλιτεχνών, τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Μπαλτάς.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρει ότι «ο Μηνάς Χατζησάββας […] (υπήρξε) ιδιαιτέρως αγαπητός από το σύνολο της καλλιτεχνικής κοινότητας αλλά και τον κόσμο που τον παρακολουθούσε κατά την πολύχρονη πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο».

Ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του ηθοποιού και σημείωσε: «Συμμερίζομαι τον πόνο των οικείων του και τους μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων μας για την προσφορά του στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας».

«Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, μια από τις πιο ευγενικές μορφές του χώρου, ο Μηνάς Χατζησάββας δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Η απώλειά του για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους δικούς του ανθρώπους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο.

«Ο Μηνάς Χατζησάββας, υπήρξε ξεχωριστός πρωταγωνιστής και γοητευτικός άνθρωπος, ένας πρωτοπόρος, τολμηρός και ουσιαστικός καλλιτέχνης που υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος, το Αρχαίο Δράμα, το κλασσικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο. Στο θέατρο που από σήμερα είναι φτωχότερο αφήνει κληρονομιά τους εκατοντάδες ρόλους και ερμηνείες του στο σανίδι, το κινηματογραφικό πανί και τη μικρή οθόνη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας ότι αφιερώνει την επερχόμενη παράσταση «Ο βίος του Γαλιλαίου» στη μνήμη του ηθοποιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μηνάς Χατζησάββας είχε πρωταγωνιστήσει στο συγκεκριμένο έργο το 1998.

«Έφυγε ο Μηνάς. Αυτός ο τόσο σπουδαίος ηθοποιός πέταξε μακριά μας αγκαλιά με τα πρόσωπα που υποδύθηκε, που ταυτίστηκε μαζί τους. Ο αγαπημένος φίλος ταξιδεύει για το άπειρο. Ο τόσο τρυφερός. Σιωπή και θλίψη. Για έναν από τους ευγενέστερους Έλληνες» αναφέρει ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Τα μάτια σου γελούσαν πάντα σα μικρού παιδιού και μου έλεγες ότι όλα παιχνίδι είναι. Αντίο Μηνά» έγραψε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024