Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Αποθήκη 1 θα στεγαστεί η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Στην Αποθήκη 1 θα στεγαστεί η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Νέο «σπίτι» θα αποκτήσει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Η διαχείριση της Αποθήκης 1 (οι αίθουσες Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές) στο λιμάνι περνά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 56ου ΦΚΘ.

Νέο «σπίτι» θα αποκτήσει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Η διαχείριση της Αποθήκης 1 (οι αίθουσες Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές) στο λιμάνι περνά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 56ου ΦΚΘ.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί από φέτος το Φεστιβάλ θα έχει στη διάθεσή του την Αποθήκη 1 στο λιμάνι, φέρνοντας κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά και τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου ακόμη πιο κοντά στο κοινό της πόλης» επεσήμανε ο διευθυντής του ΦΚΘ, Δημήτρης Εϊπίδης.

Όπως είπε ο ίδιος, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, οι προβολές της οποίας μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου, θα στεγάζεται από εδώ και στο εξής στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, «δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να παρακολουθήσουν τα επιτυχημένα αφιερώματά της», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ταινίες πρώτης προβολής θα φιλοξενούνται πλέον και στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, εκτός από τις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Έτσι, τα 4.000 μέλη της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, καθώς και οι πολίτες της πόλης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο χώρο με καλύτερη ποιότητα προβολών.

Μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει προγραμματιστεί σειρά αφιερωμάτων.

Συγκεκριμένα, τα προσεχή αφιερώματα είναι τα εξής: «Κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες V» (26-29 Νοεμβρίου 2015), «Αμερικάνικο Νουάρ Paint it Black» (3-6 Δεκεμβρίου 2015), «Στην αλλόκοτη χώρα του Ντέιβιντ Λιντς» (10-13 Δεκεμβρίου 2015), «Ο κόκκινος δράκος βρυχάται» (17-20 Δεκεμβρίου 2015), «Σατγιαζίτ Ράι, ένας κλασικός από την Ινδία» (14-17 Ιανουαρίου 2016), «Ατόμ Εγκογιάν, ένας Καναδός από την Αρμενία» (21-24 Ιανουαρίου 2016), «Il signore Vittorio de Sica» (28-31 Ιανουαρίου 2016) και «Εδώ είναι Βαλκάνια» (4-7 Φεβρουαρίου 2016).

Ο διευθυντής αιθουσών του ΦΚΘ, Παναγιώτης Φόρσος, σημείωσε ότι η παραχώρηση της Αποθήκης 1 έγινε από τον ΟΛΘ έναντι μικρού, συμβολικού τιμήματος προκειμένου να καλυφθούν κάποια έξοδα λειτουργίας.

«Ελπίζουμε τα έσοδα να είναι επαρκή για την κάλυψη του κόστους. Είναι στοίχημα να φέρουμε κόσμο στις αίθουσες. Μετά δεν θα είναι δύσκολο να συνεχίσουμε», είπε ο ίδιος, εκφράζοντας την άποψη ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα μπορεί να είναι επιτυχημένο οικονομικά.

Οι δύο αίθουσες θα λειτουργούν με το προσωπικό της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, σε κοινές μέρες προβολής, όπως εξήγησε η κ. Μεσημέρη.

Τα εγκαίνια των αιθουσών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης θα είναι το φιλμ 45 χρόνια του Άντριου Χέιγκ (από 19 Νοεμβρίου), ενώ στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην ειδική προβολή των εγκαινίων, οι θεατές θα παρακολουθήσουν τον Γατόπαρδο του Λουκίνο Βισκόντι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024