Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Κέιτ Μπλάνσετ θέλει να τελειώνει η συζήτηση για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ

Η Κέιτ Μπλάνσετ θέλει να τελειώνει η συζήτηση για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ

To Carol, η ερωτική ιστορία που σκηνοθέτησε ο Τοντ Χέινς και αφηγείται τη σχέση δύο γυναικών προβλήθηκε χθες, Τετάρτη, στο 59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα για την πρεμιέρα, ενώ έδωσαν και συνέντευξη Τύπου. Το in.gr ήταν εκεί.

To Carol, η ερωτική ιστορία που σκηνοθέτησε ο Τοντ Χέινς και αφηγείται τη σχέση δύο γυναικών προβλήθηκε χθες, Τετάρτη, στο 59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα για την πρεμιέρα, ενώ έδωσαν και συνέντευξη Τύπου. Το in.gr ήταν εκεί.

Η σεναριογράφος της ταινίας Φίλις Νάγκι επισήμανε ότι το Carol είναι μία ερωτική ιστορία και δεν προσπαθεί να στρέψει την προσοχή στο γεγονός ότι αυτός ο έρωτας αφορά δύο γυναίκες.

Νομίζω ότι εάν αυτή η ταινία είχε γυριστεί πριν από πέντε έως δέκα χρόνια, ακόμα και αν ήταν ακριβώς η ίδια, θα είχε εκληφθεί ως πιο πολιτική, σημειώνει η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία παρουσιάζει φέτος στο Φεστιβάλ και την ταινία Truth στην οποία πρωταγωνιστεί, ενώ θα λάβει το fellowship του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI).

«Νομίζω ότι το τοπίο σχετικά με τη συζήτηση γύρω από τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις έχει προχωρήσει σε κάποιες χώρες -σίγουρα όχι σε όλες τις χώρες. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να εκφράζει κάποιον, και ο παγκόσμιος χαρακτήρας της ιστορίας έρχεται πριν από οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα» τονίζει η γνωστή ηθοποιός.

Μοιραία η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη θέση των γυναικών στο Χόλιγουντ. «Κάθε φορά που υπάρχουν ενδιαφέροντες, περίπλοκοι ρόλοι που ερμηνεύονται από γυναίκες στη μεγάλη οθόνη, κάποιος λέει: ‘Πιστεύετε ότι η ταινία θα κάνει τη διαφορά;’ Και ‘νομίζετε ότι αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες τέτοιου τύπου ταινίες;’ Βρισκόμαστε κάθε φορά στην ίδια συζήτηση και αυτό για κάποιο λόγο είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη γκάμα γυναικείων ρόλων και γυναικών ηθοποιών. Θεωρώ ότι απλά έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε παρακάτω» λέει η Κέιτ Μπλάνσετ που δεν αποκλείεται να τη δούμε φέτος υποψήφια για Όσκαρ -όπως και τη συμπρωταγωνίστριά της, Ρούνι Μάρα.

Η παραγωγός της ταινίας Ελίζαμπεθ Κάρλσεν πιστεύει, πάντως, ότι το Carol μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Η ταινία παίρνει διανομή σε χώρες που μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να πάρει, όπως η Τουρκία. Ο τούρκος διανομέας, μάλιστα, μας είπε ότι σημαίνει τόσα πολλά για αυτούς το ότι η ταινία μπορεί να πάρει διανομή και ότι θα παίξει ρόλο στην κοινωνική αλλαγή και στον τρόπο που αντικρίζει κανείς τους γάμους ομοφυλοφίλων. Στη Ρωσία και την Κίνα η ταινία δεν μπορεί να προβληθεί, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά -και ελπίζω ότι θα το κάνει» σημειώνει.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τοντ Χάινς είπε, αναφερόμενος στις δύο πρωταγωνίστριές του: «Νομίζω ότι επειδή είναι αυτές που είναι, πολλοί θεωρούν ότι έχουν κοινωνική ευθύνη να επιλέγουν ρόλους με γενναιότητα. Αυτό που βλέπετε σε αυτές τις ηθοποιούς και στους ρόλους που επιλέγουν είναι ότι θέλουν να ερμηνεύουν ανθρώπινους χαρακτήρες. Θεωρώ ότι οι ζωές των γυναικών περιέχουν μεγαλύτερη γκάμα εμπειριών, ακριβώς λόγω των εμποδίων που καλούνται να αντιμετωπίσουν».

Επιστρέφοντας στους δύο κεντρικούς ρόλους, η Κέιτ Μπλάνσετ είπε ότι πρόκειται για δύο χαρακτήρες απομονωμένους «και όχι μόνο επειδή τα συναισθήματά τους τις κάνουν να βρίσκονται σε απόσταση από τους άλλους, αλλά και εξαιτίας της ηλικιακής διαφοράς. Βιώνουν αυτά τα εκρηκτικά συναισθήματα η μία για την άλλη, επομένως ήταν ανακούφιση να γυρίζω τις (ερωτικές) σκηνές με τη Ρούνι» λέει η ηθοποιός σημειώνοντας ότι αυτές οι σκηνές δίνουν τη δυνατότητα στους δύο χαρακτήρες να είναι επιτέλους μαζί.

Από την πλευρά της, η Ρούνι Μάρα σημείωσε ότι η χημεία δεν είναι κάτι που δημιουργείς. «Είτε την έχεις, είτε όχι. Αισθάνθηκα τυχερή γιατί ήταν εύκολο για μένα να αναπτύξω αυτή τη χημεία με την Κέιτ, όχι μόνο επειδή είναι η Κέιτ, αλλά και επειδή στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, η Τερέζ, ο χαρακτήρας μου, θαυμάζει αυτή τη γυναίκα και αυτό ήταν κάτι με το οποίο μπορούσα εύκολα να ταυτιστώ».

Η Κέιτ Μπλάνσετ αναφέρθηκε, επίσης και στην εποχή που εκτυλίσσεται η ταινία -πριν από τη σεξουαλική απελευθέρωση. «Διάβαζα πρόσφατα ένα γράμμα μίας γυναίκας από την Κίνα. Το γράμμα ήταν του 14ου αιώνα και απευθυνόταν προς τον σύζυγο της γυναίκας που είχε πεθάνει. Η επιστολή βρέθηκε μαζί με το σώμα του […] και ήταν σαν να είχε γραφτεί εχθές».

Η γνωστή ηθοποιός σημείωσε: «Πρέπει να βρίσκεις το άχρονο στοιχείο ενός έρωτα, την ανθρώπινη, αιώνια πλευρά σου. Το να ερωτεύεσαι μοιάζει με πανικό, κάνει την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα. Και αυτό δεν αλλάζει είτε κάποιος φορά κορσέ, είτε στρινγκ. Βέβαια, είναι πιο εύκολο να γδυθεί κανείς στη δεύτερη περίπτωση».


Αποστολή: Αγγελική Στελλακη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από βίαιη επίθεση του 50χρονου κατά του θύματος

Ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις της για βοήθεια στη διάρκεια ενός καβγά - Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από περιστατικό βίας σε βάρος της 40χρονης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024