Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Ξεκινά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει και φέτος ένα παράθυρο στην ποίηση και υποδέχεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, την πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα μας, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη και με τη συμμετοχή 50 ποιητών από 21 χώρες. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (19:30) στον Κήπο του ΜΜΑ.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει και φέτος ένα παράθυρο στην ποίηση και υποδέχεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, την πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα μας, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη και με τη συμμετοχή 50 ποιητών από 21 χώρες.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον Κήπο τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30 και η λήξη στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου επίσης στις 19:30.

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00.

Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Κική Δημουλά, Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Στεργιόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου, Άδωνις, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τη λήξη του Φεστιβάλ (Σάββατο 26/9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα «Ιωνικόν» του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.

Kατά την εβδομάδα αυτή, μέσα από δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις (αναγνώσεις, ημερίδες, μουσική, εικαστικά κ.ά.), η ποίηση θα πάει παντού: σε πολιτιστικά κέντρα Δήμων του λεκανοπεδίου, σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ και μπαρ, σε γκαλερί, σε πλατείες και σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η ποίηση θα συναντήσει απλούς ανθρώπους στην καθημερινότητά τους για να τους πει ότι είναι εκεί, σε δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, ότι υπάρχει «για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι» και ότι οι ποιητές γράφουν για να κατανοούν τη ζωή και τον πλησίον τους.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτές σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024