Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ροκάροντας με τη Μέριλ Στριπ: Ο Ρικ Σπρίνγκφιλντ μιλά στο in.gr

Ροκάροντας με τη Μέριλ Στριπ: Ο Ρικ Σπρίνγκφιλντ μιλά στο in.gr

Πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη, ο τραγουδιστής - μουσικός - ηθοποιός Ρικ Σπρίνγκφιλντ είναι φέτος πολύ τυχερός. Όχι μόνο έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη δεύτερη σεζόν του True Detective, αλλά είχε την ευκαιρία να ροκάρει με τη Μέριλ Στριπ -αλλά και να την ερωτευτεί. Όλα αυτά για τις ανάγκες της ταινίας Η Ρίκι και η Ροκ σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι (Η Σιωπή των Αμνών) και σενάριο Ντιάμπλο Κόντι (Juno).

Πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη, ο τραγουδιστής – μουσικός – ηθοποιός Ρικ Σπρίνγκφιλντ είναι φέτος πολύ τυχερός. Όχι μόνο έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη δεύτερη σεζόν του True Detective, αλλά είχε την ευκαιρία να ροκάρει με τη Μέριλ Στριπ -αλλά και να την ερωτευτεί. Όλα αυτά για τις ανάγκες της ταινίας Η Ρίκι και η Ροκ σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι (Η Σιωπή των Αμνών) και σενάριο Ντιάμπλο Κόντι (Juno).

Το in.gr συνάντησε τον ευγενέστατο Ρικ Σπρίνγκφιλντ στο Κανκούν του Μεξικό, όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «καθόλου άσχημη εμπειρία» το να παίζει ροκ μουσική μαζί με την Μέριλ Στριπ. «Ήξερε τι έκανε» είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Στην ταινία η Μέριλ Στριπ υποδύεται τη Ρίκι μία μουσικό σε συγκρότημα που παίζει επιτυχίες σε ένα μπαράκι κάπου στις ΗΠΑ. Όταν μαθαίνει ότι το διαζύγιο της κόρης της την έχει οδηγήσει σε κατάθλιψη θα επισκεφθεί την οικογένειά της και θα έρθει αντιμέτωπη με τα λάθη και τις πίκρες του παρελθόντος.

Ο Σπρίνγκφιλντ, ο οποίος στην ταινία ερμηνεύει τον Γκρεγκ μέλος των Flash και σύντροφο της Ρίκι, αναγκάστηκε να ακυρώσει την πρώτη σόλο περιοδεία του στην Αυστραλία, την πατρίδα του, προκειμένου να γυρίσει την ταινία. «Αν χρειαζόταν, θα την ακύρωνα ακόμα και αν ο Τζόναθαν Ντέμι και η Μέριλ Στριπ μού ζητούσαν να πλύνω τα αυτοκίνητά τους» σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα μάς μίλησε με λεπτομέρειες τόσο για την εμπειρία του να εργάζεται με τη Μέριλ Στριπ και τον Τζόναθαν Ντέμι, αλλά και για τη ζωή ενός μουσικού, αλλά και για τους λόγους που στράφηκε στην υποκριτική.

Ένα από τα θέματα της ταινίας είναι οι θυσίες που έχει κάνει ο χαρακτήρας της Μέριλ Στριπ, προκειμένου να κυνηγήσει την καριέρα της. Ποιες θυσίες χρειάστηκε να κάνετε εσείς;

Η μεγαλύτερη θυσία που χρειάστηκε να κάνω ήταν το να εγκαταλείψω την Αυστραλία και την οικογένειά μου. Δεν είδα ποτέ ξανά τον πατέρα μου. Όλοι κάνουν θυσίες, είτε είσαι δικηγόρος, είτε μουσικός. Συνειδητοποίησα ότι περνάω τόσο χρόνο σπίτι όσο και ένας δικηγόρος. Η πιο επίπονη θυσία για μένα ήταν, πάντως, αυτό το γεγονός: Το ότι δεν κατάφερα να δω ξανά τον πατέρα μου.

Υπήρχε κάποια σκηνή ή κάποια ατάκα στην ταινία, με την οποία ταυτιστήκατε;

Ναι, φυσικά και στον χαρακτήρα της Μέριλ και στον δικό μου. Αν και η δική μου καριέρα είχε επιτυχία, γνωρίζω ανθρώπους σαν αυτούς που υποδυόμαστε η Μέριλ και εγώ, ανθρώπους που μεγάλωσαν με το όνειρο να γίνουν ροκ σταρ και κατέληξαν βοηθητικά μέλη σε ένα συγκρότημα. Το ότι είμαι μουσικός με βοήθησε να καταλάβω περισσότερα για την ταινία. Αυτός ο τύπος (ο χαρακτήρας μου) λατρεύει τη μουσική. Γι’ αυτό είναι στο συγκρότημα με τη Ρίκι. Επειδή και οι δύο αγαπούν τη μουσική, είναι παθιασμένοι με αυτήν, παρ’ όλο που έχουν περάσει πολλά.

Πώς είδατε τη Μέριλ Στριπ στον ρόλο της;

Το σπουδαίο στον τρόπο που παίζει η Μέριλ τον χαρακτήρα της Ρίκι είναι ότι είναι ένα άγριο πνεύμα. Μερικές φορές την ώρα που έβλεπα την ταινία έλεγα «τι ηλίθια» και το αμέσως επόμενο λεπτό είναι τρυφερή. Είναι φανταστικό αυτό που κάνει η Μέριλ με τον χαρακτήρα, τη μία αγαπά τον εαυτό της και την άλλη τον μισεί.

Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας σαν ηθοποιός;

Το έκανα γιατί δεν έβγαζα χρήματα από τη μουσική. Είχα τρεις αποτυχημένους δίσκους σε διάστημα έξι ετών. Είχα πάει από την Αυστραλία στην Αμερική για να τα καταφέρω και αποτύγχανα πανηγυρικά. Συνάντησα τότε μία γνωστή μου στο δρόμο και μου είπε ότι κάνει μαθήματα υποκριτικής και μου πρότεινε να πάω μαζί της. Θεώρησα -ηλιθιωδώς- ότι θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός και να βγάζω και χρήματα από αυτό, όσο θα περίμενα να κάνω έναν δίσκο, την ώρα μάλιστα που οι συμμαθητές μου δούλευαν ως σερβιτόροι, περιμένοντας να πιάσουν δουλειά ως ηθοποιοί. Ήμουν αφελής, αλλά αγάπησα την διαδικασία της υποκριτικής. Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο με ελκύει και θεωρώ ότι γίνομαι καλύτερος και ότι έχω περισσότερα πράγματα να δώσω. Επομένως το απολαμβάνω περισσότερο.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη ζωή ενός μουσικού και στη ζωή ενός ηθοποιού;

Περισσότερες γυναίκες.

Ποια είναι η διαφορά της ζωής του μουσικού σε σχέση με όταν ήσασταν νέος;

Λιγότερες γυναίκες (γέλια). Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγαλύτερο έλεγχο, έτσι ώστε να μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Κοιμάμαι περισσότερο, τρώω περισσότερο, μεθάω λιγότερο. Ή σχεδόν λιγότερο.

Φαντάζομαι, όμως, ότι δεν χρειάζεται να ξυπνάτε και νωρίς το πρωί…

Σιχαίνομαι να ξυπνάω νωρίς το πρωί. Αλλά να σας πω την αλήθεια, χρειάζεται και ως μουσικός να το κάνεις αυτό, όταν βρίσκεσαι στον δρόμο για παράδειγμα και πρέπει να προλάβεις μια πολύ πρωινή πτήση. Νομίζω ότι όποιος δεν είναι μουσικός έχει πολύ διαφορετική ιδέα για το πως είναι η ζωή ενός μουσικού. Μου έχει τύχει να είμαι στο στούντιο, να με παρακαλέσουν θαυμαστές να έρθουν να με παρακολουθήσουν να ηχογραφώ. Μισή ώρα μετά, αφού έχω επαναλάβει τον ίδιο στίχο ενός τραγουδιού ξανά και ξανά, λένε: «Α, συγγνώμη. Έχουμε μια δουλειά, πρέπει να φύγουμε». Είναι πολύ λιγότερο συναρπαστικό επάγγελμα από ότι πιστεύουν όλοι. Από την άλλη, το να ερμηνεύεις ένα τραγούδι είναι μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία και ένα μεγάλο κύμα ενέργειας. Δεν είναι, όμως, πάντα έτσι. Το ίδιο και με την υποκριτική. Την περισσότερη ώρα απλά κάθεσαι και περιμένεις. Περιμένεις για κάποια δουλειά, ένα έργο, κάποια ιδέα, κάποιον μουσικό. Υπάρχει μεγάλη αναμονή.

Δώσατε συμβουλές στον Τζόναθαν (Ντέμι, τον σκηνοθέτη) για το πως να σκηνοθετήσει τα μουσικά κομμάτια;

Ο Τζόναθαν έχει σκηνοθετήσει πολλή μουσική και ήταν εκείνος που βοήθησε εμάς. Έχει κάνει το Stop making Sense, έχει κάνει ντοκιμαντέρ με τον Νιλ Γιάνγκ, ξεκίνησε με το MTV γυρίζοντας βίντεο, επομένως έχει μουσικές γνώσεις. Παράλληλα, είναι και πολύ έξυπνος στο πώς προσεγγίζει σκηνοθετικά τη μουσική.

Έχει γίνει πολύ δουλειά στο σάουντρακ της ταινίας…

Η μουσική είναι όλη live. Δεν υπάρχει overdubbing ή lyp-syncing (συγχρονισμός των κινήσεων των χειλιών με το τραγούδι που ακούγεται προηχογραφημένο). Έχει παιχτεί live στο σετ. Γι’ αυτό και ανησύχησα όταν δεν με κάλεσαν για διορθώσεις, αλλά όταν είδα την ταινία κατάλαβα: Ροκάραμε!

Γιατί δεν υπάρχουν δικά σας τραγούδια στην ταινία;

Αυτό γίνεται γιατί οι Flash (το συγκρότημα στην ταινία) είναι ένα συγκρότημα που παίζει μουσική άλλων. Η Ρίκι είναι περιπλανώμενη μουσικός, παίζει σε ένα κλαμπ όπου ο κόσμος θέλει να ακούσει επιτυχίες. Υπάρχει ένα τραγούδι στην ταινία, όχι δικό μου, λέγεται Cold One και είναι πολύ απλό και δηλώνει ακριβώς τι συμβαίνει με τη Ρίκι. Τη διχοτόμηση του ποια είναι και του ποιους έχει πληγώσει και τη γνώση αυτού. Είναι πραγματικά φανταστικό τραγούδι. Έστειλα και εγώ κάποια τραγούδια, αλλά δεν ήταν σωστά, ήταν πολύ περίπλοκα, προσπαθούν να πουν πολλά.

Πώς πιστεύετε ότι θα ήταν η καριέρα σας εάν ξεκινούσατε σήμερα;

Δεν νομίζω ότι θα τα πήγαινα πολύ καλά. Δεν έχω μια φωνή που θα με πήγαινε στο American Idol. Γράφω τραγούδια και έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω. Δεν έβρισκα κάποιον να πει τα τραγούδια μου και είπα ότι θα το κάνω μόνος μου. Σήμερα η βιομηχανία είναι πολύ διαφορετική. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε έναν σταρ μέσω ψηφοφορίας. Αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν στην επιτυχία κατευθείαν. Εμείς έπρεπε να περάσουμε από κλαμπ και από αποτυχημένες συμφωνίες, εκείνοι εκτοξεύονται και σύντομα πολλοί από αυτούς «καίγονται».

* Η ταινία «Η Ρίκι και η Ροκ» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 10 Σεπτεμβρίου σε διανομή Feelgood Entertainment.

Αποστολή στο Κανκούν: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024