Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη στο Λοκάρνο

Πρεμιέρα για το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη στο Λοκάρνο

Η ομάδα της Αθηνάς Τσαγγάρη βρέθηκε στο Λοκάρνο για την πρεμιέρα της ταινίας Chevalier. Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Πάνος Κορονής και η ίδια η σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στην ελβετική πόλη για την παρουσίαση της ταινίας. Θετικές οι πρώτες κριτικές. Δείτε φωτογραφίες

Η ομάδα της Αθηνάς Τσαγγάρη βρέθηκε στο Λοκάρνο για την πρεμιέρα της ταινίας Chevalier.

Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Πάνος Κορώνης και η ίδια η σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στην ελβετική πόλη για την παρουσίαση της ταινίας.

Το σενάριο είναι της Τσαγγάρη και του Ευθύμη Φιλίππου, του βασικού συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου. Το δίδυμο Φιλίππου – Λάνθιμος έχουν γράψει τα σενάρια του Κυνόδοντα, των Άλπεων και του πρόσφατου The Lobster.

Στο Chevalier, μία παρέα ανδρών επιστρέφει από μία εκδρομή ψαρέματος. Μία μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος. Για να περάσουν την ώρα τους αποφασίζουν να παίξουν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με τίτλο Chevalier. To Chevalier είναι διασκεδαστικό, αλλά ανταγωνιστικό και κανείς από τους παίκτες δεν θα κατέβει από το σκάφος, εάν δεν υπάρξει νικητής.

Θετικές ήταν οι πρώτες κριτικές για την ταινία. Το περιοδικό Variety αναφέρει ότι πρόκειται για μία «ανέκφραστη κωμωδία συμπεριφορών», για ένα «επιδέξια εκτελεσμένο πείραγμα», τονίζοντας ότι παρ’ όλο που δεν υπάρχουν γυναικείοι χαρακτήρες στην ταινία, η ματιά που ρίχνει το Chevalier στην ανδρική ψυχολογία είναι «φανερά και συναρπαστικά θηλυκή».

Από την πλευρά του, το Indiewire αναφέρει ότι η ταινία αποτελεί «ένα από τα πιο καινοτόμα χρονικά ανθρώπινης συμπεριφοράς» και «βλέπει» μία αλληγορία για τη θεσμική δυσλειτουργία που μπορεί να οδήγησε στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό του Conference League – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επικρατήσουν στην Αθήνα την ημέρα του τελικού του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024