Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Λιβ Σράιμπερ μιλά στο in.gr για το «Ray Donovan»

Ο Λιβ Σράιμπερ μιλά στο in.gr για το «Ray Donovan»

Υποψήφιος για Emmy Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά, ο Λιβ Σράιμπερ είναι ο Ρέι Ντόνοβαν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Το in.gr τον συνάντησε σε ξενοδοχείο του Κανκούν στο Μεξικό, όπου βρέθηκε για την προώθηση της ταινίας The Fifth Wave και του ζήτησε να μιλήσει για τον «βρώμικο» Ρέι και την επιτυχία του Ray Donovan.

Τον συναντάμε σε ξενοδοχείο στο Κανκούν του Μεξικό, στη διάρκεια της προώθησης της ταινίας επιστημονικής φαντασίας The Fifth Way που θα βγει στις αίθουσες σε λίγους μήνες.

Ο Λιβ Σράιμπερ δουλεύει μεθοδικά εδώ και αρκετά χρόνια. Παντρεμένος με τη Ναόμι Γουότς, με την οποία έχει δύο παιδιά, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τον ρόλο του Ρέι Ντόνοβαν στην ομώνυμη, επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Showtime.

Αποστολή του Ρέι Ντόνοβαν είναι να εξαφανίζει τα προβλήματα των πλούσιων πελατών του. Είναι ο άνθρωπος που κάνει τις «βρώμικες» δουλειές εκ μέρους του, απολαμβάνοντας στην πορεία μία πολυτελή ζωή. Μπορεί να εξαφανίζει τα προβλήματα των άλλων, αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα να το κάνει αυτό όταν πρόκειται για τη δική του ζωή και τη δική του οικογένεια -ειδικά με τον πατέρα του που τον ερμηνεύει ο Γιόν Βόιτ.

Η σειρά διανύει τον τρίτο κύκλο της –ο οποίος ξεκίνησε να προβάλλεται περίπου στα μέσα Ιουλίου.

Για τον ρόλο του Ρέι Ντόνοβαν ο ηθοποιός απέσπασε μία υποψηφιότητα για τηλεοπτικό βραβείο Emmy A Ανδρικού Ρόλου και στις 20 Σεπτεμβρίου θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Κέβιν Σπέισι του House of Cards και τον Τζον Χαμ του Mad Men.

«Δεν ακολούθησα ποτέ εκείνο το είδος υποκριτικής, όπου χρειαζόταν να χαθώ στον ρόλο μου. Ήθελα να με φωνάζουν με το όνομα μου (και όχι με του χαρακτήρα μου) και δεν πίστεψα ποτέ ότι ένας χαρακτήρας θα μπορούσε να σε απορροφήσει πλήρως, μέχρι που έπαιξα τον Ρέι Ντόνοβαν» μάς λέει ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος εκτελεί και χρέη παραγωγού της σειράς.

Όταν κάνεις τηλεόραση «βάζεις τον εαυτό σου σε μία κατάσταση, κάθε ημέρα, για 14 ώρες την ημέρα, ξανά και ξανά και αναπτύσσεις συνήθειες. Πρέπει να βρεις τρόπο να αντιμετωπίσεις αυτή τη διαδικασία. Η Φράνσις Κονρόι που είναι μια ηθοποιός που θαυμάζω και λατρεύω μού είπε ότι κάνει διαλογισμό πριν ξεκινήσει και στο τέλος κάθε ημέρας, αφού έχει παίξει τις σκηνές της. Προσπαθώ να το κάνω και πραγματικά λειτουργεί» σημειώνει.

«Σε μια ταινία δουλεύεις τρεις μήνες, ενώ σε μία τηλεοπτική σειρά δουλεύεις επί έξι μήνες και μετά επιστρέφεις την επόμενη χρονιά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά σε μία σειρά σαν τον Ray Donovan που είναι τόσο βίαιη και τόσο έντονη» σημειώνει ο Λιβ Σράιμπερ.

Εκφράζει την έκπληξη του για την μεγάλη επιτυχία της σειράς. «Πάντα με εκπλήσσει όταν κάτι που κάνω έχει επιτυχία» λέει.

Ερωτηθείς πού οφείλεται αυτή η επιτυχία, αναφέρεται στη δημιουργό της σειράς, Αν Μπίντερμαν και στο γράψιμό της. «Είναι μία φανταστική ανδρική σειρά που έχει γραφτεί από γυναίκα. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό βλέπουμε στη σειρά τις φαντασιώσεις της (Αν Μπίντερμαν), τις διεστραμμένες φαντασιώσεις της για τους άνδρες. Για τον πατέρα της, τον αδελφό της, τις σχέσεις της με τους πρώην εραστές της, για το πώς συμπεριφέρονται, για το πως θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι άνδρες» σημειώνει.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για μία ανδρική σειρά που είναι απατηλά θηλυκή. Νομίζω ότι αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας: Γυναίκες που γράφουν για άνδρες και άνδρες που γράφουν για γυναίκες».

*Η ταινία The Fifth Wave θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα, σε διανομή Feelgood.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Καπέλο υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Έχω άγχος για τη Φιορεντίνα…»

Ο Φάμπιο Καπέλο αναφέρθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα και δήλωσε πως έχει άγχος για τους «βιόλα», οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους «ερυθρόλευκους»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024