Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη 68ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη 68ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη με τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Σάκη Ρουβά συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και η μικρού μήκους ταινία Yellow Fieber της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη με τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Σάκη Ρουβά συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Αρχικά υπήρχαν φήμες ότι η πολυαναμενόμενη ταινία της Τσαγγάρη θα συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών -σε κάποιο παράλληλο τμήμα ίσως.

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο είναι από τα παλαιότερα και πιο γνωστά της Ευρώπης.

Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν συνολικά 14 ταινίες. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον αμερικανό φωτογράφο – σκηνοθέτη Τζέρι Σάτσμπεργκ, τον γερμανό ηθοποιό Ούντο Κίερ, τον ισραηλινό σκηνοθέτη Ναντάβ Λαπίντ και την κορεάτισσα ηθοποιό Μουν σο-Ρι.

Το Chevalier θα προβληθεί στο Φεστιβάλ στις 12 Αυγούστου. Στην πρεμιέρα θα παραστεί η Αθηνά Τσαγγάρη και οι πρωταγωνιστές της ταινίας Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς.

Το σενάριο είναι της Τσαγγάρη και του Ευθύμη Φιλίππου, του βασικού συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου. Το δίδυμο Φιλίππου – Λάνθιμος έχουν γράψει τα σενάρια του Κυνόδοντα, των Άλπεων και του πρόσφατου The Lobster.

Στο Chevalier, μία παρέα ανδρών επιστρέφει από μία εκδρομή ψαρέματος. Μία μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος. Για να περάσουν την ώρα τους αποφασίζουν να παίξουν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με τίτλο Chevalier. To Chevalier είναι διασκεδαστικό, αλλά ανταγωνιστικό και κανείς από τους παίκτες δεν θα κατέβει από το σκάφος, εάν δεν υπάρξει νικητής.

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκηνοθέτης της ταινίας, Αθηνά Τσαγγάρη, θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center, το οποίο οργανώνει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Η Τσαγγάρη δουλεύει το νέο της σενάριο, ένα αστυνομικό θρίλερ – κωμωδία με τίτλο «White Knuckles». Σε αυτό δύο αδελφές, μία λογίστρια και μία διαρρήκτης, μπλέκουν με παράνομες δραστηριότητες.

Στο Λοκάρνο και το Yellow Fieber της Κοτζαμάνη

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θα προβληθεί και η μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, Yellow Fieber. Η Κοτζαμάνη είναι η σκηνοθέτης του Washingtonia, ταινίας που προβλήθηκε σε πολλά ξένα Φεστιβάλ.

Στο Yellow Fieber, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κοτζαμάνη, η Αθήνα καλύπτεται από μια παράξενη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή πίστεψαν πως είναι θειάφι, αλλά λίγες ώρες μετά ξέσπασε ο Κίτρινος Πυρετός, σαν επιδημία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συμβεί, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως η πόλη θα μετατραπόταν σε φοινικόδασος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαμαντού Ντιαλό και Ευτυχία Στεφανίδου και η παραγωγή είναι της Αρτέμιδος Παττακού και Γιώργου Ζώη.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024