Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Pixels: Η επίθεση των ρετρό βιντεοπαιχνιδιών ξεκινά από το in.gr

Pixels: Η επίθεση των ρετρό βιντεοπαιχνιδιών ξεκινά από το in.gr

Στην ταινία Pixels, η κεντρική σεναριακή ιδέα προκαλεί κύματα νοσταλγίας: Ήρωες ρετρό βιντεοπαιχνιδιών αναλαμβάνουν να καταστρέψουν τον πλανήτη Γη. Μία ομάδα πρώην πρωταθλητών θα κληθεί να τους εμποδίσει. O Κρις Κολόμπους σκηνοθετεί και οι Άνταμ Σάντλερ, Πήτερ Ντίνκλατζ, Μισέλ Μόναχαν, Τζος Γκαντ και Κέβιν Τζέιμς πρωταγωνιστούν. Το in.gr βρέθηκε στην απολαυστική συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της ταινίας στο Κανκούν, όπου έμαθε ποια βιντεοπαιχνίδια προτιμούν οι ηθοποιοί και τι έκαναν τη δεκαετία του 1980.

Ο Πάκμαν παίρνει την εκδίκησή του από όσους τον χαρακτήρισαν ποτέ χαριτωμένο…

Στην ταινία Pixels, η κεντρική σεναριακή ιδέα προκαλεί κύματα νοσταλγίας: Ήρωες ρετρό βιντεοπαιχνιδιών αναλαμβάνουν να καταστρέψουν τον πλανήτη Γη. Μία ομάδα πρώην πρωταθλητών θα κληθεί να τους εμποδίσει.

O Κρις Κολόμπους (Μόνος στο Σπίτι, Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, Κυρία Νταουμπτφάιρ) σκηνοθετεί και οι Άνταμ Σάντλερ, Πήτερ Ντίνκλατζ, Μισέλ Μόναχαν, Τζος Γκαντ και Κέβιν Τζέιμς πρωταγωνιστούν.

Το in.gr βρέθηκε στην απολαυστική συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της ταινίας στο Κανκούν, όπου έμαθε ποια βιντεοπαιχνίδια προτιμούν οι ηθοποιοί και τι έκαναν τη δεκαετία του 1980.

  • Κρις, τι είναι αυτό που νομίζεις ότι κάνει το Pixels να έχει παγκόσμια απήχηση;

Κρις Κολόμπους: Όταν ο Άνταμ (σ.σ. Σάντλερ) μού έδωσε το σενάριο, δεν είχα ιδέα τι επρόκειτο να διαβάσω. Το διάβασα στο αεροπλάνο επιστρέφοντας (σπίτι μου) στο Σαν Φρανσίσκο και σκέφτηκα ότι ήταν το πιο ξεχωριστό και πρωτότυπο σενάριο που διάβασα τα τελευταία πέντε χρόνια. Και αυτό που με συνάρπαζε ήταν ότι μπορούσα κάνω μία πρωτότυπη ταινία που θα έβγαινε στα μέσα του καλοκαιριού, σε μία εποχή όπου βλέπουμε κυρίως σίκουελ και ταινίες με σούπερ ήρωες. Αυτή η διαδικασία με πήγε πίσω στις μέρες της Amblin, τότε που γυρίζαμε ταινίες σαν τα Goonies και τα Gremlins. Ήθελα το κοινό να νιώσει έτσι (όπως ένιωθε όταν έβλεπε αυτές τις ταινίες), όταν θα έμπαινε στο σινεμά να δει τα Pixels και αισθάνθηκα ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και πάλι.

  • Αναρωτιέμαι τι κάνατε στα ’80s. Πώς ήταν τα μαλλιά σας, τι φορούσατε, τι σας άρεσε…

Τζος Γκαντ: Εγώ φορούσα πάνες στα ’80s. Είχα τα μαλλιά μου όπως θα τα είχε ένα μωρό. Ήταν απαλά και στιλπνά και στο πλάι. Νομίζω ότι φορούσα φορμάκι που έγραφε «ανήκω σε αυτή τη μαμά». (γέλια)

Μισέλ Μόναχαν: Εγώ φορούσα εκείνα τα κολάν με το λαστιχάκι κάτω από την πατούσα. Λάτρευα να αισθάνομαι το ελαστικό ύφασμα κάτω από το πόδι μου. Και δεν σταμάτησα στη μία περμανάντ. Δεν έμαθα το μάθημα μου. Νομίζω ότι μετά από τέσσερις ή πέντε ήρθα στα συγκαλά μου. Έκαψα και τον εγκέφαλό μου λιγάκι…

Πίτερ Ντίνκλατζ: Εγώ φορούσα παντελόνι αλεξιπτωτιστή και μετά μία μαύρη βελούδινη κάπα. Ήταν η περίοδος που δεν μιλούσα σε πολύ κόσμο. (γέλια)

Κέβιν Τζέιμς: Θυμάστε εκείνα τα παντελόνια που φορούσε ο MC Hammer; (σ.σ. εννοεί φαρδιά παντελόνια που έγιναν γνωστά ως παντελόνια MC Hammer). Εκείνα από το βίντεο «Can’t Touch Us?» Τα έχω ακόμα, αλλά δεν μου ταιριάζουν όπως μου ταίριαζαν τότε. Τώρα τα γεμίζω.

  • Παίζετε βιντεοπαιχνίδια; Προτιμάτε τα κλασικά ή γνωρίζετε τα καινούρια;

Άνταμ Σάντλερ: Εμένα μου αρέσουν τα παιχνίδια της δεκαετίας του 1980. Είναι τα μόνα που με κάνουν να αισθάνομαι άνετα. Δεν είμαι καλός σε οτιδήποτε καινούριο. Ο Τζος ξέρει τα καινούρια. Εγώ παίζω Minion Rush με τα παιδιά μου. Αυτά που πρέπει απλά να γείρεις το τηλέφωνο δεξιά – αριστερά. Με αυτά τα καταφέρνω.

Τζος Γκαντ: Εγώ παίζω σύγχρονα παιχνίδια. Σταμάτησα το gaming όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου, αλλά ακόμα μου αρέσει η απλότητα των παιχνιδιών με τα οποία μεγάλωσα. Ο Pac-Man είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. To Tetris είναι το πιο εθιστικό παιχνίδι όλων των εποχών. Υπάρχει λόγος που το Candy Crush είναι τόσο δημοφιλές. Θυμίζει στους ανθρώπους αυτά τα παιχνίδια. Και ναι, εγώ παίζω και τα δύο, αλλά προτιμώ τα παλαιότερα.

Μ.Μ.: Angry Birds.

Όλοι: Ω, ναι, ναι!

  • Τι είδους βιντεοπαιχνίδια παίζατε όταν ήσασταν μικροί; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας και είχατε κάνει ποτέ high score;

Ανταμ Σάντλερ: Το αγαπημένο μου ήταν το Galaxian. Σε αυτό έβαζα τα περισσότερα χρήματα μου, και το έσκαγα από τους γονείς μου για να πάω να παίξω. Εάν ήμασταν σε μία πιτσαρία και υπήρχε εκεί το Galaxian, γκρίνιαζα μέχρι να μου δώσουν κέρμα και να τρέξω να παίξω. Όσο για το μεγαλύτερο μου σκορ… Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται Guinness… Εάν ψάξετε εκεί, θα το βρείτε. (γέλια)

Κέβιν Τζέιμς: Εγώ έπαιζα τα κλασικά. Έπαιζα Pac-Man. Αλλά ήταν περισσότερο μια έξοδος. Ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός. Ήταν σαν ένα νυχτερινό κέντρο, το να πάμε «στα ηλεκτρονικά», σε ένα διαφορετικό κτίριο για να παίξουμε. Και υπήρχαν και κορίτσια εκεί, υπήρχε μουσική και είχαμε λίγα μόνο νομίσματα για να βγάλουμε τη νύχτα. Επομένως, έπρεπε να προσέχεις πώς θα παίξεις. Και ποτέ δεν έβαλα τα αρχικά μου. Δεν ήμουν ποτέ αρκετά καλός για να βάλω τα αρχικά μου.

Ανταμ Σάντλερ: Ούτε καν σε καινούριο μηχάνημα;

Κέβιν Τζέιμς: Ναι, ακόμα και τότε υπήρχε μήνυμα που μου έλεγε: «Ξέρεις κάτι; Θα περιμένουμε να παίξει ο επόμενος τύπος» (γέλια).

Μισέλ Μόναχαν: Μου άρεσε ο Pac-Man και ήμουν αρκετά καλή και κατάφερα να βάλω και τα αρχικά μου μια αφορά. Χτες μιλούσα γι’ αυτό και ήμουν αρκετά περήφανη για τον εαυτό μου, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι μεγάλωσα σε μία πόλη με 700 κατοίκους οπότε η πιθανότητα του να βάλω τα αρχικά μου ήταν αρκετά υψηλή. Δεν είχα μεγάλο ανταγωνισμό.

Άνταμ Σάντλερ:
Νίκησες 699 γιαγιάδες. (γέλια)

  • Χρειάστηκε να εξηγήσετε στα παιδιά σας αυτά τα παιχνίδια;

Άνταμ Σάντλερ: Μου προκάλεσε έκπληξη πόσα πολλά ήξεραν γι’ αυτά. Έρχονταν οι φίλοι τους στο σπίτι και όλοι ήξεραν τον Pac-Man. Όλοι ήξεραν τον Donkey Kong. Λες και βγήκαν τώρα. Κάθε παιδί, κάθε γιαγιά ξέρει τον Pac-Man.

Πίτερ Ντίνκλατζ:
Η κόρη μου είναι τριών. Της αρέσει το Call of Duty. (γέλια)

  • Εάν μπορούσατε να βάλετε σε μία χρονοκάψουλα πράγματα από το σήμερα, τι θα βάζατε;

Τζος Γκαντ: Εγώ θα έβαζα τις σεζόν 1 έως 5 του Game of Thrones.

Πίτερ Ντίνκλατζ: Ω, σταμάτα! Σταμάτα τώρα!

  • Η ταινία θα μας κάνει να σκεφτούμε την αξία των βιντεοπαιχνιδιών. Αλλά πολλοί θεωρούν ότι είναι και επικίνδυνα και αναρωτιέμαι ποιες είναι οι σκέψεις σας πάνω σε αυτό…

Κρις Κολόμπους: Οι κίνδυνοι των βιντεοπαιχνιδιών; Σε αυτή την ταινία θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη, οπότε… (γέλια) Σοβαρά τώρα, εγώ είδα τον γιο μου να μεγαλώνει με πιο βίαια βιντεοπαιχνίδια, όπως το Call of Duty και το Assassin’s Creed και είναι απλά πανέμορφα να τα βλέπεις. Δεν έχω πρόβλημα με αυτά. Ο γιος μου είναι ένα ευπροσάρμοστο παιδί και τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα, όλο και πιο κινηματογραφικά. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτά.

  • Γιατί χρειαζόμαστε τα βιντεοπαιχνίδια;

Άνταμ Σάντλερ: Δεν ξέρω. Γιατί χρειαζόμαστε την τηλεόραση; Γιατί χρειαζόμαστε το οτιδήποτε; Απλά συμβαίνει και πολλοί άνθρωποι περνάνε καλά και ναι, εάν κάποιος παίζει τον σκοπευτή και αρχίζει να τρελαίνεται, τότε σίγουρα πρέπει να τους πάρεις από τα χέρια τα βιντεοπαιχνίδια. […] Νομίζω ότι το καλύτερο με τη δική μας εποχή ήταν ότι τα παιχνίδια δούλευαν με κέρματα και μπορούσες να ξεμείνεις από κέρματα. Τώρα χάνεις και απλά λες: Ας συνεχίσω.

  • Συνήθως στις ταινίες βλέπουμε ήρωες με σούπερ δυνάμεις, μύες, υπερβολικά έξυπνους. Σε τι διαφέρουν οι δικοί σας ήρωες;

Κέβιν Τζέιμς: Νομίζω ότι η ταινία αφορά τον αφανή ήρωα. Αφορά μία ομάδα ανθρώπων που μοιάζουν άχρηστοι, αλλά ήταν τόσο καλοί σε αυτό που έκαναν, ώστε βρέθηκε τρόπος να το χρησιμοποιήσουν για καλό.

Τζος Γκαντ:
Υπάρχει κάτι φρέσκο στο να υπάρχουν ήρωες χωρίς κάπα ή υπερδυνάμεις που πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους. Νομίζω ότι η ταινία ακολουθεί την παράδοση παλαιότερων ταινιών, όπως οι Ghostbusters. Είναι θαυμάσιο να βλέπεις τον καθημερινό άνθρωπο, τον σπασίκλα να υψώνει τον ανάστημα του. Υπάρχει κάτι με το οποίο μπορεί ο καθένας να ταυτιστεί. Και νομίζω ότι όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας αντιπροσωπεύουν κάτι που ελπίζω ο καθένας να βλέπει στον εαυτό του –ότι δεν χρειάζεται να τρώμε μόνο ασπράδια και να έχουμε γαμψά νύχια για να πολεμάμε, για να σώσουμε τον κόσμο. Ότι μπορεί κανείς να τρώει σαν τον Κέβιν Τζέιμς ή τον Τζος Γκαντ και να είναι εντάξει. Και ξέρουμε και οι δύο ότι δεν είμαστε και πολύ μυώδεις (γέλια).

* Η ταινία Pixels θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 30 Ιουλίου, σε διανομή Feelgood Entertainment.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024