Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζακ Μπλακ προκαλεί «Ανατριχίλες» στο Κανκούν

Ο Τζακ Μπλακ προκαλεί «Ανατριχίλες» στο Κανκούν

Στο Κανκούν για το Summer of Sony βρέθηκε ο ηθοποιός Τζακ Μπλακ και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας Goosebumps, η οποία βασίζεται στις γνωστές «Ανατριχίλες», τα κωμικά παιδικά βιβλία τρόμου του Ρ.Λ.Στάιν. Ο Τζακ Μπλακ μίλησε για την ταινία, τα τέρατα και τα δάκρυα των ανδρών... Το in.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και  άκουσε αυτά που είχε να πει ο γνωστός ηθοποιός.

Για ένα παιδί που μεγάλωνε τη δεκαετία του 1990, οι Ανατριχίλες ήταν μεγάλη υπόθεση. Ένα μείγμα τρόμου (του είδους που αγαπά και ο Στίβεν Κινγκ αλλά… κατάλληλου για παιδιά) με κωμωδία, τα βιβλία του Στάιν είχαν προκαλέσει… εθισμό σε πολλά παιδιά. Τα βιβλία του Ρ.Λ.Στάιν έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και είναι απορίας άξιο πώς το έργο του συγγραφέα δεν κατάφερε να φτάσει νωρίτερα στη μεγάλη οθόνη.

Υπήρξε μια προσπάθεια επί αρκετά χρόνια -στη διάρκεια των οποίων ακούστηκε και το όνομα του Τιμ Μπάρτον για την καρέκλα του σκηνοθέτη-, το πρότζεκτ, όμως παρέμεινε στο ράφι μέχρι να φτάσουν ο Ρομπ Λέτερμαν (σκηνοθέτης του Shark Tales και του Monster’s VS Aliens) και ο Τζακ Μπλακ.

Ποιο, όμως, από τα δεκάδες βιβλία του Στάιν να μεταφέρει κανείς στη μεγάλη οθόνη; Όλα, ήταν η απάντηση που έδωσαν οι παραγωγοί και σκέφτηκαν να βάλουν ως κεντρικό ήρωα της ταινίας τον ίδιο τον συγγραφέα των βιβλίων.

Ο Τζακ Μπλακ ερμηνεύει τον Ρ.Λ.Στάιν που κρατάει φυλακισμένα τα τέρατα που έχει πλάσει με τη φαντασία του μέσα στα βιβλία που γράφει. Όταν αυτά αρχίζουν να βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο, τότε ο Στάιν και μία παρέα νεαρών παιδιών καλούνται να τα βάλουν πάλι πίσω στις σελίδες των βιβλίων.

Οι συντελεστές της ταινίας βρέθηκαν στο Κανκούν, όπου πραγματοποιείται το 6ο Summer of Sony, και μίλησαν για το πρότζεκτ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ρομπ Λέτερμαν είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι το Goosebumps «είναι μία διασκεδαστική οικογενειακή κωμωδία, τρομακτική και αστεία, συναισθηματική, με ένα φανταστικό καστ».

«Διάβασα το σενάριο και το λάτρεψα» προσθέτει ο Τζακ Μπλακ (School of Rock). «Το βρήκα τρομακτικό και αστείο στις σωστές ποσότητες. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάρω τα παιδιά μου να το δουν. Μόλις διάβασα το σενάριο, “άκουσα” τη φωνή του Ρ.Λ. Στάιν, πριν ακόμα τον γνωρίσω και ακούσω την πραγματική του φωνή. Όταν τον γνώρισα και άκουσα τη φωνή του, του είπα: Συγγνώμη, αλλά δεν θα κάνω τη φωνή σου. Ο κινηματογραφικός Ρ.Λ. Στάιν είναι πολύ διαφορετικός από τον πραγματικό Ρ.Λ.Στάιν. Ελπίζω, δηλαδή, να μην έχει τέρατα στη σοφίτα του» λέει ο ηθοποιός.

Το «να δώσει την ευχή του» ο Στάιν υπήρξε πολύ σημαντικό και μάλιστα οι συντελεστές περιγράφουν μία σχεδόν… μαγική συνάντηση με τον συγγραφέα στον εκδοτικό οίκο Scholastic. Θυμάται ο Ρομπ Λέτερμαν: «Πήγαμε στη Νέα Υόρκη σε μία παράξενη σοφίτα, βγαλμένη από τον κόσμο του Χάρι Πότερ στον τελευταίο όροφο της Scholastic, όπου συναντήσαμε τον Ρ.Λ.Στάιν και τον Σλάπι την κούκλα του εγγαστρίμυθου (σ.σ. αργότερα, η παραγωγός εκ μέρους της Scholastic λέει ότι η σατανική κούκλα χρησιμοποιήθηκε «για να σπάσει ο πάγος)».

«Του άρεσε το σενάριο. Έπαιξε, μάλιστα, έναν μικρό ρόλο στην ταινία: Εκείνον του κυρίου Μπλακ (καθώς εγώ έπαιζα εκείνον του Στάιν)» λέει ο Τζακ Μπλακ. Τι είναι τόσο σπουδαίο στο να τρομάζει κανείς; Ο Τζακ Μπλακ επιχειρεί να δώσει την απάντηση: «Δεν ξέρω ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχει η χαρά, η αναζήτηση του τι σημαίνει να είσαι ζωντανός. Είναι ωραίο να τρομάζεις και να σκέφτεσαι ότι είσαι θαρραλέος και ότι μπορείς να αντέξεις λίγο τρόμο. Έχει σχέση με τη διαδικασία του να ωριμάζεις».

Ο ηθοποιός αστειεύεται ότι ένας υποσυνείδητος φόβος του «μάλλον θα έμοιαζε με αυτό το λευκό γλιστερό πλάσμα από την τελευταία ταινία Άλιεν. Πώς την έλεγαν; Παρένθεση; Προμηθέα! Έμοιαζε με τρομακτικό γεννητικό όργανο. Τι θα μπορούσε να είναι πιο τρομακτικό από αυτό;» Η δήλωσή του προκάλεσε το τρανταχτό γέλιο του κοινού; Όσο για το τι τον κάνει να ανατριχιάζει; «Ανατριχιάζω κάθε φορά που κάποιος κάνει μια ηρωική πράξη στο σινεμά. Τότε έρχονται τα ανδρικά δάκρυα και οι ανατριχίλες. Ανατριχιάζω εύκολα. Όπως στη σκηνή από τους Απίθανους, όπου η μητέρα οδηγεί το αεροπλάνο και συνειδητοποιεί ότι τα παιδιά της βρίσκονται σε αυτό και ένας πύραυλος έρχεται κατά πάνω τους και τους χτυπά και εκείνη τρέχει να τα σώσει. Συγκινούμαι κάθε φορά» λέει ο Τζακ Μπλακ.

Αν και δεν θα το παραδεχόταν ποτέ, μάλλον αισθάνεται λίγο ήρωας και ο ίδιος. Άλλωστε όταν κάποιος δημοσιογράος τον ρωτά ποιο πλάσμα θα ήθελε να ζωντανέψει εάν έγραφε το δικό του βιβλίο, εκείνος απαντά: «Θα ήθελα να ζωντανέψω ένα τέρας που θα γυρνάει τον κόσμο και φέρνει παγκόσμια ειρήνη». Τι πιο ηρωικό από το όνειρο για την παγκόσμια ειρήνη;

Αποστολή: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024