Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28 Μαΐου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28 Μαΐου

Δέκα ταινίες (!) βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη, γεγονός που υπογραμμίζει το πρόβλημα που επικρατεί στην ελληνική διανομή, με την εξαντλητική κυκλοφορία ταινιών κάθε εβδομάδα. Τρεις ταινίες ξεχωρίζουν, ανάμεσά τους το τρυφερό Με την Πρώτη Ματιά και τα εσθονικά Μανταρίνια.

Δέκα ταινίες (!) βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη, γεγονός που υπογραμμίζει το πρόβλημα που επικρατεί στην ελληνική διανομή, με την εξαντλητική κυκλοφορία ταινιών κάθε εβδομάδα. Τρεις ταινίες ξεχωρίζουν, ανάμεσά τους το τρυφερό Με την Πρώτη Ματιά.

Με την Πρώτη Ματιά

(3,5/5)

Σε μία μικρού μήκους ταινία του επέστρεψε ο Βραζιλιάνος Ντανιέλ Ριμπέιρο για να αφηγηθεί την ιστορία ενός τυφλού νεαρού, του Λεονάρντο, ο οποίος αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Η απόφαση αυτή προκαλεί τη θλίψη της καλύτερής του φίλης, Τζιοβάνα, η οποία ζηλεύει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Λεονάρντο και έναν καινούριο μαθητή, τον Γκαμπριέλ. Τρυφερή και γλυκιά, η ταινία διαθέτει εφηβική ενέργεια και απλότητα που δεν στερεί τίποτα από την ομορφιά της. Διαθέτει πολύ καλές ερμηνείες από τους τρεις νεαρούς πρωταγωνιστές, με τον Γκιγέρμε Λόμπο να ξεχωρίζει στον ρόλο του τυφλού αγοριού. Η ταινία είχε αποσπάσει το βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Ριμπέιρο
Πρωταγωνιστούν: Γκιγέρμε Λόμπο, Φάμπιο Άουντι, Τες Αμόριμ

Η Χώρα του Αύριο

(2/5)

Μία έξυπνη και αισιόδοξη νεαρή κοπέλα βρίσκεται ξαφνικά σε μία μαγική χώρα. Θα συναντήσει έναν εφευρέτη, πρώην παιδί-θαύμα, ο οποίος θα τη βοηθήσει να φτάσει σε αυτή τη Χώρα του Αύριο, όπου θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όσο νόμιζε. Η ταινία του Μπραντ Μπερντ (Οι Απίθανοι) δεν στερείται φιλοδοξίας, ωστόσο δεν διαθέτει τη μαγεία ταινιών όπως ο Ε.Τ. (ταινία στην οποία θα ήθελε να μοιάσει). Αδιάφορη σκηνοθετικά -κάνει αρκετή ώρα να μπει στο ζουμί της ιστορίας- και με ένα αφελές σενάριο, η ταινία δυσκολεύεται να κάνει τον θεατή να ενδιαφερθεί για τους ήρωές της. Διαθέτει καλές στιγμές (όπως η μάχη στο κατάστημα με τα διαστημικά αντικείμενα), εντυπωσιακά εφέ και μάλλον θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνι, Μπριτ Ρόμπερτσον, Χιού Λόρεϊ, Κάθριν Χαν, Ράφεϊ Κάσιντι

Μανταρίνια

(3,5/5)

Η ταινία έφερε την Εσθονία στις υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών που περιθάλπει δύο τραυματίες που ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος της Αμπχαζίας. Ο ένας Τσετσένος μισθοφόρος και ο άλλος Γεωργιανός καλούνται να συνυπάρξουν, μη θέλοντας να προσβάλλουν τον άνθρωπο που τους έσωσε. Θα τα καταφέρουν; Η ταινία του Ζάζα Ουρουσάντζε είναι απλή στα συστατικά της, διαθέτει ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα και πολύ καλές ερμηνείες. Εξαιρετικός ο Λέμπιτ Ουλφσάκ.

Σκηνοθεσία: Ζάζα Ουρουσάντζε
Πρωταγωνιστούν: Λέμπιτ Ουλφσάκ, Έλμο Νίγκανεν, Γκιόρκι Νακασίντζε

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο και Εξαφανίστηκε

(3/5)

Βασισμένο στο διεθνές μπεστ σέλερ με τον ίδιο τίτλο, ο Εκατοντάχρονος αφηγείται τις τρελές περιπέτειες ενός ηλικιωμένου, καθώς και την ακόμα πιο τρελή ζωή του. Με ιδιότυπο χιούμορ, σκανδιναβικό κέφι και μία κινηματογραφική ιστορία που σε απιθανότητα ανταγωνίζεται εκείνη του Φόρεστ Γκαμπ, η ταινία θα διασκεδάσει τους θεατές. Ανάμεσα στα άλλα, η ιστορία περιλαμβάνει εγκληματίες, μια βαλίτσα με χρήματα, έναν ελέφαντα και προέδρους των ΗΠΑ.

Σκηνοθεσία: Φέλιξ Χέρνγκρεν
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Γκούσταφσον, Ιβαρ Βικλάντερ, Ντέιβιντ Βίμπεργκ

Το πνεύμα του Κακού (3D)

(2/5)

Τρισδιάστατη επιστροφή επιχειρή στη μεγάλη οθόνη το Poltergeist. Το οικογενειακό κωμικό θρίλερ αφηγείται τις περιπέτειες μιας οικογένειας που μετακομίζει σε νέο σπίτι όπου δέχεται την επίθεση θυμωμένων πνευμάτων. Πολύ παρόμοια με την κλασική ταινία του 1982 -με τις απαραίτητες προσθήκες της νέας εποχής-, το Poltergeist δεν είναι ακριβώς τρομακτικό, ούτε ακριβώς αστείο. Θα ικανοποιήσει τους θεατές που δεν γνωρίζουν το παλιό, αλλά σίγουρα δεν θα τους ενθουσιάσει. Στην πραγματικότητα ένα ριμέικ που δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης.

Σκηνοθεσία: Γκιλ Κέναν
Πρωταγωνιστούν: Σαμ Ρόκγουελ, Ρόζμαρι Ντε Ουίτ, Τζάρεντ Χάρις

Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα

(2/5)

Περισσότερο μία εμπειρία που ανήκει σε κάποιο μουσείο, παρά μία δημιουργία με σαφή υπόθεση, η ταινία του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, απευθύνεται περισσότερο στους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του σκηνοθέτη. Δύο εραστές, φιλοσοφικές απόψεις και ένας σκύλος συνθέτουν τη νέα δημιουργία του γάλλου σκηνοθέτη. Η ταινία προβάλλεται σε 2D και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Πρωταγωνιστούν: Ελοΐζ Γκοντέ, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ, Ζόι Μπρουνό

Ο Νόμος της Σιωπής

(2/5)

Ο 19χρονος ΤζέιΑρ καταλήγει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα. Ο Μπρένταν, ένας επικίνδυνος κακοποιός, θα τον πάρει υπό την προστασία του, και θα τον αναγκάσει να τον βοηθήσει να σχεδιάσουν την απόδραση τους. Ο ΤζέιΑρ τους βοηθά, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καθώς οι εντάσεις ανεβαίνουν, ο νεαρός άντρας αρχίζει να αναρωτιέται αν μπορεί να εμπιστευτεί τον προστάτη του. Ενδιαφέρουσες ερμηνείες και σκηνοθεσία, αλλά ένα σενάριο βαρυφορτωμένο, με στοιχεία από πολλά και διαφορετικά είδη.

Σκηνοθεσία: Τζούλιους Έιβερι
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μπρέντον Θουάιτς, Αλίσια Βίκαντερ

Καυτή Καταδίωξη

(0,5/5)

Μία αστυνομικίνα καλείται να προστατεύσει τη σύζυγο ενός πρώην συνεργάτη μαφιόζου που αποφάσισε να καταθέσει εναντίον του. Στο κατόπι τους βρίσκονται αστυνομικοί και δολοφόνοι. Ριζ Ουίδερσπουν και Σοφία Βεργκάρα επιδίδονται σε άπειρα αστεία για σεξ και σωματικά υγρά, σε μία ταινία χωρίς χιούμορ που παρόμοιές της έχουμε δει άπειρες φορές στην οθόνη.

Σκηνοθεσία: Αν Φλέτσερ
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Βεργκάρα, Ρις Γουίδερσπουν

Τρελή Αγάπη

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της αυτοκτονίας του εκκεντρικού συγγραφέα Χάινριχ Φον Κλάιστ και της Ενριέτα Φόγκελ το 1811, το Amour Fou είναι μία κωμωδία για την απελπισμένη αγάπη. Η ταινία είχε συμμετάσχει στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουσνερ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Φρίντελ, Μπίρτε Σένικ

Θέλεις ή δεν Θέλεις;

Ο Λαμπέρ (Πατρίκ Μπρουέλ) είναι εθισμένος στο σεξ. Λόγω του εθισμού αυτού, έχασε κάποτε τη δουλειά του ως πιλότος, αλλά τώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του με τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης και την νέα του δουλειά ως σύμβουλος γάμου. H Ζουντίτ (Σοφί Μαρσό), από την άλλη, δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς: είναι επίσης εθισμένη στο σεξ και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Οι δυο τους θα συναντηθούν.

Σκηνοθεσία: Τόνι Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Σοφί Μαρσό, Πατρίκ Μπρουέλ


Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024