Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη, «Νοτιάς»

Το in.gr στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη, «Νοτιάς»

Στο κέντρο της Αθήνας αναβίωσε η δεκαετία του 1970. Το in.gr βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη (Πολίτικη Κουζίνα) με τίτλο Νοτιάς και «ταξίδεψε» νοητά σε μία εποχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων για την Ελλάδα. Δείτε το βίντεο

Στο κέντρο της Αθήνας αναβίωσε η δεκαετία του 1970. Το in.gr βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη (Πολίτικη Κουζίνα) με τίτλο Νοτιάς και «ταξίδεψε» νοητά σε μία εποχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων για την Ελλάδα.

Παλιά αυτοκίνητα βρίσκονται παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου. Ο Τάσος Μπουλμέτης ελέγχει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις σκηνές που πρόκειται να γυριστούν: η μία είναι μία σκηνή χωρισμού, η άλλη μία σκηνή φλερτ.

Την ίδια στιγμή οι ηθοποιοί περνούν από το μακιγιάζ και επιλέγονται τα ρούχα που θα φορέσουν. Τα πάντα πρέπει να παραπέμπουν στην δεκαετία του 1970.

Στον Νοτιά, ταινία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, όπως παραδέχεται ο σκηνοθέτης, παρακολουθούμε ένα παιδί να μεγαλώνει, να φτιάχνει ιστορίες από την πραγματικότητα γύρω του.

«Η ταινία σε πρώτο επίπεδο είναι μία κωμωδία. Την ονομάζω σαρκαστική νοσταλγία. Σε δεύτερο επίπεδο προσπαθεί να αναδείξει την ιστορία της Ελλάδας από το 1965 μέχρι το 1980. Και είναι μία περίοδος πολύ σημαδιακή και η πιο κρίσιμη και σημαντική σε σχέση με όσα περνάμε σήμερα» δηλώνει ο σκηνοθέτης στο in.gr, τονίζοντας ότι για εκείνον είναι η συνέχεια της Πολίτικης Κουζίνας.

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ στην ταινία βλέπουμε επίσης τους: Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος.

* Η ταινία του Τάσου Μπουλμέτη θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις αρχές του 2016 από τη Feelgood Entertainment σε συνεργασία με τη Rosebud 21.

Συνεντεύξεις, κείμενο: Αγγελική Στελλάκη
Βίντεο: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ματέο υποκλίθηκε στον Μπαρτζώκα: «Είναι ηγέτης, έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Ολυμπιακό»

Ο Τσους Ματέο μίλησε για τον ημιτελικό της Euroleague μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024