Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη Μίκη για το κόστος της συναυλίας Παπαθανασίου στο Ολυμπιείο

Έκρηξη Μίκη για το κόστος της συναυλίας Παπαθανασίου στο Ολυμπιείο

Τα επικριτικά σχόλια του Μίκη Θεοδωράκη έχει προκαλέσει το υψηλό κόστος του ενός δισεκατομυρίου της επικείμενης συναυλίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Ολυμπιείο. Η έκρηξη του συνθέτη έφερε, βεβαίως, και την απάντηση του Ευ.Βενιζέλου.

69

Τα επικριτικά σχόλια του Μίκη Θεοδωράκη έχει προκαλέσει το υψηλό κόστος του ενός δισεκατομυρίου της επικείμενης συναυλίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Ολυμπιείο. Η έκρηξη του συνθέτη έφερε, βεβαίως, και την απάντηση του Ευ.Βενιζέλου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στη χθεσινή παρουσίαση του επταημέρου συναυλιών που παρουσιάζει το περιοδικό «Δίφωνο» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, στράφηκε και κατά της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το πολυθέαμα του Παπαθανασίου Μυθωδία: Οδύσσεια 2001 – Αποστολή στον Αρη και της οποίας συνδιοργανωτής είναι και η ΝΑSA.


«Θεωρώ πολύ τιμητικό που ένας συνάδελφος, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, τιμάει την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η μουσική του δεν έχει ίχνος ελληνικότητας» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα. Και συνέχισε:


«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πώς η πολιτεία αποτιμάει το έργο μας. Δεν είναι δυνατόν εμείς να παρακαλάμε για μια επιχορήγηση, ενώ για τον κ. Παπαθανασίου να ακούγονται κάτι αμοιβές τρελές πολλών εκατομμυρίων… Ειλικρινά εγώ σήμερα αισθάνθηκα σαν ιθαγενής στον τόπο μου. Θα ήθελα μια εξήγηση, μια δικαιολογία έστω… Για ποιον λόγο αποτιμώμεθα με αυτό τον τρόπο; Και αν μεν τα λεφτά αυτά βγαίνουν από χορηγίες εντάξει το καταλαβαίνω. Αλλά αν τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, λυπάμαι. Ένα δισεκατομμύριο δεν θα έδινα ούτε στον Μπετόβεν».


Απάντηση Βενιζέλου


«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από μόνος του και με το έργο του το μεγαλύτερο και το πιο δυναμικό ζων μνημείο του ελληνικού πολιτισμού και αυτή τη διακεκριμένη και ευδιάκριτη θέση του μέσα στο πρόγραμμα και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και της Επικράτειας Πολιτισμού την έχει και θα την έχει» ήταν απάντηση που έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις αιτιάσεις του συνθέτη για το υψηλό κόστος της συναυλίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου.


Συνεχίζοντας σε πιο χαλαρό τόνο, δήλωσε: «Μάλιστα, επειδή θέλει και αυτός να συνδεθεί με ένα πλανήτη, όπως η εκδήλωση του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνδέεται μέσω της NASA με τον Αρη, συμφωνήσαμε ότι ο πλανήτης που του αρμόζει είναι η Αφροδίτη και θα γίνει η σύνδεση αυτή».


Ο υπουργός Πολιτισμού, στη συνέχεια, χαρακτήρισε τη συναυλία του Β.Παπαθανασίου «διεθνώς και επικοινωνιακώς πάρα πολύ σημαντική» και διαβεβαίωσε ότι η Τεχνική και η Αρχαιολογική Υπηρεσία επαγρυπνούν προκειμένου να διαφυλάξουν τις αρχαιότητες. «Από την άλλη πλευρά, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα μνημεία αποκτούν την πλήρη αξία τους μέσα από την ολοκληρωμένη χρήση τους. Ο κόσμος πρέπει να νιώθει ότι τα μνημεία είναι ανοιχτά σε αυτόν και δεν είναι αφιερωμένα μόνο στην επιστημονική έρευνα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024