Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από Μεγάλη Πέμπτη και Κυριακή του Πάσχα

Οι ταινίες της εβδομάδας από Μεγάλη Πέμπτη και Κυριακή του Πάσχα

Έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, με την Εξαφάνιση της Έλινορ Ρίγκμπι: Εκείνη να προβάλλεται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και τις υπόλοιπες ταινίες να κυκλοφορούν στις αίθουσες την Κυριακή του Πάσχα. Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο θρίλερ και την περιπέτεια, με το αλληγορικό Babadook να ξεχωρίζει.

Έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, με την Εξαφάνιση της Έλινορ Ρίγκμπι: Εκείνη να προβάλλεται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και τις υπόλοιπες ταινίες να κυκλοφορούν στις αίθουσες την Κυριακή του Πάσχα. Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο θρίλερ και την περιπέτεια, με το αλληγορικό Babadook να ξεχωρίζει.

Babadook: Οι σελίδες του Τρόμου

(3,5/5)

Μία μητέρα μένει μόνη με τον γιο της μετά τον θάνατο του συζύγου της. Ο γιος της είναι ένα νευρικό παιδί που η μητέρα του Αμίλια δεν μπορεί να τιθασεύσει. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν καταλαβαίνει ότι ο γιος της πιστεύει ότι το τέρας έρχεται για να τους σκοτώσει… Η πεποίθηση αυτή ενισχύεται όταν ένα παράξενο βιβλίο καταλήγει στο σπίτι τους. Δικαίως η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές όπου προβλήθηκε, καθώς ανανεώνει το είδος του τρόμου, χρησιμοποιώντας την αλληγορία για να μιλήσει για τον χειρότερο τρόμο από όλους (αυτόν της πραγματικότητας), χτίζοντας παράλληλα μία υποβλητική ατμόσφαιρα.

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Κεντ
Πρωταγωνιστούν: Έσι Ντέιβις, Νόα Γουάιζμαν, Ντάνιελ Χένσχολ, Τιμ Πουρσέλ

Η Εξαφάνιση της Έλινορ Ρίγκμπι: Εκείνη

(2,5/5)

Μία γυναίκα πέφτει στο ποτάμι να πνιγεί. Ο λόγος αρχικά άγνωστος. Αποφασίζει να αρχίσει ξανά τη ζωή της μακριά από τον άνδρα που αγάπησε. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της ταινίας Η Εξαφάνιση της Έλινορ Ρίγκμπι που αφηγείται την ιστορία του χωρισμού ενός ζευγαριού από την πλευρά εκείνης και από την πλευρά εκείνου. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η δική της εκδοχή και θα ακολουθήσει σε άλλη ημερομηνία η ιστορία Εκείνου. Η Εξαφάνιση της Έλινορ Ρίγκμπι: Εκείνη
είναι περισσότερο εύπεπτη, πιο φωτεινή από την εκδοχή εκείνου, με τον χρόνο να περνάει χωρίς να συμβαίνουν πολλά πράγματα, με αρκετές φιλοσοφικές φανφάρες. Πολύ καλή η Τζέσικα Τσαστέιν, σε μία ταινία από την οποία περιμέναμε μεγαλύτερο συναίσθημα.

Σκηνοθεσία: Νεντ Μπένσον
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Τζέιμς ΜακΑβόι, Βαϊόλα Ντέιβις, Ουίλιαμ Χαρτ, Ιζαμπέλ Ιπέρ

Νυχτερινή Καταδίωξη

(2,5/5)

Άλλη μία περιπέτεια καταδίωξης για τον Λίαμ Νίσον που έχει αναδειχθεί στον απόλυτο άρχοντα του είδους. Στην ταινία ερμηνεύει τον Τζίμι Κόνλον πρώην εκτελεστή του Μπρούκλιν και καλύτερο φίλο του αρχηγού της μαφίας της περιοχής. Όταν ο γιος του καλύτερού του φίλου προσπαθήσει να σκοτώσει τον γιο του θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και ένα ολονύχτιο κυνηγητό θα ξεκινήσει. Η Νυχτερινή Καταδίωξη είναι ό,τι ακριβώς περιμένεις: μια περιπέτεια που δεν προσφέρει τίποτα καινούριο, αλλά καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον, έχοντας δύο πολύ καλούς ηθοποιούς στο καστ: Λίαμ Νίσον και Εντ Χάρις σε μεγάλη φόρμα, ενώ συμμετέχουν και σε μία σκηνή που θυμίζει εκείνη από το Heat (τη σκηνή στο καφέ ανάμεσα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο).

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ – Σερά
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Εντ Χάρις, Τζόελ Κίναμαν, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Κόμον

Υπόσχεση

(2/5)


Ταινία σκηνοθετημένη από πολλούς και διαφορετικούς σκηνοθέτες με θέμα τη ζωή του ποιητή Τσαρλς Κένεθ Γουίλιαμς. Στα χνάρια της ποιητικής αφήγησης του Τέρενς Μάλικ, η Υπόσχεση έχει κάποιο νόημα καθώς αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να ανασυνθέσει με τρόπο ποιητικό (τόσο από άποψη λόγου, όσο και εικόνας), τα ποιήματα του γνωστού ποιητή. Δεν καταφέρνει πάντα τον στόχο της, καθώς το κοινό μένει περισσότερο με την αίσθηση παρά με την κατανόηση του ποιος είναι ο Τσαρλς Κένεθ, ωστόσο πρόκειται για ένα θεμιτό πείραμα. Οι Τζέιμς Φράνκο και Μίλα Κούνις στους δύο κεντρικούς ρόλους δυστυχώς δεν προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στους ρόλους τους.

Σκηνοθεσία: Έντνα Λουίζ Μπισόλντ, Σάρα-Βάιολετ Μπλις, Γκαμπριέλε Ντεμιστέρε, Αλέξις Γκάμπις, Μπρουκ Γκόλντφιντς, Σριπρίγια Μαχές, Πάμελα Ρομανόφσκι, Μπρους Τιέρι Τσέουνγκ, Τιν Τόμασεν, Βιρτζίνια Ουρεϊτζιέτα, Ομάρ Ζουνίγκα Χιντάλγκο
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Τζέσικα Τσαστέιν

Η Επιστροφή των Νεκρών

Μία διαφορετική εκδοχή του μύθου του Φρανκενστάιν. Σε ένα εργαστήριο στην Καλιφόρνια, μία ομάδα ερευνητών πετυχαίνει την αναγέννηση ενός νεκρού σκύλου, χρησιμοποιώντας τον ορό «Λάζαρος». Το πείραμα αποδεικνύεται επικίνδυνο, ειδικά όταν ο συγκεκριμένος ορός διοχετεύεται στον εγκέφαλο μίας γυναίκας.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκελμπ
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Ουάιλντ, Μαρκ Ντιπλά, Ντόναλντ Γκλόβερ, Έβαν Πίτερς, Σάρα Μπόλτζερ


Winx Club: Το μυστήριο της Αβύσσου

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά στο Αλφέα, όπου οι Winx εργάζονται ως καθηγήτριες των πρωτοετών νεράιδων. Όμως οι αιώνιοι εχθροί του Winx Club, οι κακές μάγισσες Τριξ καταφθάνουν στον Απέραντο Ωκεανό με σκοπό να καταλάβουν τον θρόνο του Αυτοκράτορα. Η ανθρωπότητα μολύνει τους ωκεανούς, βάζοντας σε κίνδυνο το οικοσύστημα του Απέραντου Ωκεανού, που είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Θάλασσες του Μάτζιξ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024