Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Λένα Δροσάκη το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Στη Λένα Δροσάκη το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Για ένα χρόνο θα κρατήσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη η Λένα Δροσάκη, η οποία κέρδισε το ομώνυμο βραβείο, και παίρνει τη «σκυτάλη» της διαδοχής από τη Γιουλίκα Σκαφιδά. Η διάκριση αυτή της απονεμήθηκε σε αναγνώριση της ερμηνείας της για τα έργα «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης» σε κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη και τα δύο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη με την ομάδα Bijoux de Kant.

Για ένα χρόνο θα κρατήσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη η Λένα Δροσάκη, η οποία κέρδισε το ομώνυμο βραβείο, και παίρνει τη «σκυτάλη» της διαδοχής από τη Γιουλίκα Σκαφιδά.

Η διάκριση αυτή της απονεμήθηκε σε αναγνώριση της ερμηνείας της για τα έργα «Ramona Travel – Η γη της καλοσύνης», σε κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία», σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη και τα δύο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη με την ομάδα Bijoux de Kant.

Αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους νέους ηθοποιούς που «παλεύουν παρά τις αντίξοες συνθήκες».
Δικαιωμένη για την «απέραντη αγάπη» που νιώθει για το θέατρο δήλωσε η βραβευμένη ηθοποιός, η οποία επελέγη ανάμεσα στις Ανθή Ευστρατιάδου, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ελίνα Ρίζου. Εξέφρασε τη συγκίνησή της, και ευχαρίστησε τον Γιάννη Σκουρλέτη και την ομάδα Bijoux de Kant για τα θεατρικά «ταξίδια» που έκανε μαζί τους.

Ευχαριστώντας γονείς και φίλους, ανέφερε ότι όσοι της συμπαραστέκονται κάνουν όνειρό τους το όνειρό της.

Διεύρυνση του χρονικού ορίου για το βραβείο

Τόσο η πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου Μερκούρη, Μάγια Λυμπεροπούλου, όσο και ο σκηνοθέτης και μέλος της επιτροπής, Δημήτρης Λιγνάδης, μίλησαν για το σενάριο της επέκτασης του χρονικού ορίου, άνω των πέντε ετών διαδρομής στο θέατρο, για την κατάκτηση του βραβείου.

«Προβληματική μας φέτος ήταν ότι πρέπει να ανοίξουμε το βραβείο ηλικιακά για να συμπεριλάβει και άλλες περιπτώσεις που λόγω στενών ορίων θα έχαναν την πιθανότητα να βραβευτούν», δήλωσε στο in.gr o κ. Λιγνάδης.

Μιλώντας για το θεσμό ανέφερε: «Η τέχνη του ηθοποιού είναι θνησιγενής, δεν μένει. Όταν όμως είναι μια ισχυρή προσωπικότητα ακόμα και όταν φύγει από τη ζωή παραμένει στη μνήμη. Σε μια ενεργή μνήμη και όχι αδρανή. Γι’αυτό και το βραβείο Μερκούρη δεν επιβραβεύει μόνο, αλλά εμπνέει, δίνει μια δυναμική για κάθε χρόνο. Το βραβείο αυτό είναι ένα εφαλτήριο. Είναι αρχή και όχι τέλος μιας καριέρας, ένα καύσιμο»

Σχολιάζοντας, δε, τη σημερινή κατάσταση του θεάτρου δήλωσε: «Η κρίση είναι βαθιά υπαρξιακή. Δεν έχει να κάνει ποτέ με την τέχνη. Η τέχνη γινόταν στην Κατοχή με μηδέν ευρώ. Η κρίση της τέχνης είναι ο κακός εννοούμενος πλουραλισμός. Ότι δηλαδή όλοι μπορούν να τα κάνουν όλα. Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα. Το θέατρο είναι για όλους, αλλά από λίγους. Δεν σημαίνει ότι δημιουργικότητα είναι και δημιουργία».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την καθιέρωση του θεσμού που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024