Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«La Porta», ένα θεατρικό σόου για τρίο κλόουν στο ΜΜΑ

«La Porta», ένα θεατρικό σόου για τρίο κλόουν στο ΜΜΑ

Νέους δρόμους για την κωμωδία ανοίγει η Σειρά Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φέρνοντας στην Ελλάδα το χιουμοριστικό θέαμα «La Porta» με τους Compagnia 2+1 που έχει γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, όπου και αν παρουσιάστηκε. Οι δύο παραστάσεις (28-29 Μαρτίου) θα oδηγήσουν το κοινό σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του τσίρκου, των κλόουν και της μουσικής.

Νέους δρόμους για την κωμωδία ανοίγει η Σειρά Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φέρνοντας στην Ελλάδα το χιουμοριστικό θέαμα «La Porta» με τους Compagnia 2+1 που έχει γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, όπου και αν παρουσιάστηκε.

Οι Αντρέας Μαντς, Μπέρναρντ Στέκλι και Καΐ Λεκλέρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του διάσημου ιταλού ηθοποιού Σέρτζο Μπίνι, ο οποίος συμμετείχε στην βραβευμένη με τρία Όσκαρ ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι «Η ζωή είναι ωραία», θα oδηγήσουν το κοινό, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου (ώρα έναρξης 20:30), σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του τσίρκου, των κλόουν και της μουσικής.

Οι δύο παραστάσεις με τίτλο «Η πόρτα» των Compagnia 2+1 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και της Aegean Airlines.

Με ντεκόρ ένα μαύρο πανί και μια κατακόκκινη πόρτα, οι Compagnia 2+1 επιχειρούν, μέσα από την παράστασή τους, έναν γενναίο αντιπερισπασμό στη μονοτονία της καθημερινότητάς μας.

Πολεμούν την κατήφεια και τη μιζέρια με όπλο τον μινιμαλισμό της «οπτικής κωμωδίας»: παντρεύουν επάνω στη σκηνή την παντομίμα, την ταχυδακτυλουργία και την ακροβασία, παίζουν ζωντανά μουσική οι ίδιοι, χορεύουν, εφαρμόζουν στο θέατρο κινηματογραφικές τεχνικές όπως η αργή κίνηση και δανείζονται γκαγκς από τον βωβό κινηματογράφο που θυμίζουν θρυλικούς ήρωες μιας αλλοτινής εποχής: τον Σαρλώ, τον Χοντρό και τον Λιγνό, το Τρίο Στούτζες…

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, όπως μια κιμωλία, ένα μαξιλάρι, μια μεταλλική σκάλα ή μερικά κεριά, ζωντανεύουν πάνω στο σανίδι, με πολλές κινήσεις και λίγα λόγια, αστείες ιστορίες, γεμάτες ευαισθησία, αθωότητα, χιούμορ και αμεσότητα.

Η Compagnia 2 δημιουργήθηκε το 1998 από τους Μαντς και Στέκλι, δύο μοντέρνους γελωτοποιούς, εξειδικευμένους στις αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις και πάντοτε πιστούς στην υπηρεσία του γέλιου. Συνεργός στις φάρσες τους είναι ο έτερος κλόουν, ο Καΐ Λεκλέρ.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (Ζώνη Β’), 25 ευρώ (Ζώνη Α’). Ειδικές τιμές: 6 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024