Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην... εφηβεία τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Στην… εφηβεία τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Στην ταινία Les Combattants -που στα ελληνικά θα ονομαστεί Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά- απονεμήθηκε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με πρόεδρο τον σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα. Η ταινία έχει ως ήρωες δύο εφήβους και η κριτική επιτροπή την ψήφισε ομόφωνα για τη νεανική ορμή της. Αλλά και η Οικογένεια Μπελιέ που πήρε το βραβείο του κοινού, αφορά μία έφηβη που μεγαλώνει σε μία οικογένεια κωφαλάλων.

Στην ταινία Les Combattants -που στα ελληνικά θα ονομαστεί Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά– απονεμήθηκε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με πρόεδρο τον σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα. Η ταινία έχει ως ήρωες δύο εφήβους και η κριτική επιτροπή την ψήφισε ομόφωνα για τη νεανική ορμή της. Αλλά και η Οικογένεια Μπελιέ που πήρε το βραβείο του κοινού, αφορά μία έφηβη που μεγαλώνει σε μία οικογένεια κωφαλάλων.

Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της μπίρας Fischer, ύψους 6.000 ευρώ, που δίνονται στον διανομέα για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.
Την βραδιά παρουσίασαν οι Άλεξ Κάβδας και Δανάη Σκιάδη.
Η κριτική επιτροπή που αποτελείτο επίσης από τους Βασίλη Δογάνη, Στεφάν Φενκινός, Έρση Σωτηροπούλου και Μαρία Καλλιμάνη αποφάσισε να δώσει και ειδική μνεία στην ταινία Μακριά από τους Ανθρώπους.
Η βραδιά ξεκίνησε με το βιντεάκι που ετοίμασαν οι μαθητές του γαλλοελληνικού σχολείου Ευγένιος Ντελακρουά με σκηνές από το Φεστιβάλ.
«Τι είναι το γαλλόφωνο σινεμά;» αναρωτήθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό για να δώσει την απάντηση: «Απόψε το γαλλόφωνο σινεμά είστε εσείς. Εσείς που σας αρέσει να γελάτε και να κλαίτε στη γλώσσα της ταινίας».
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Πάνος Κούτρας δήλωσε ότι οι ταινίες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ότι το Φεστιβάλ έδωσε μία σφαιρική εικόνα του σύγχρονου γαλλικού σινεμά. Τόνισε, επίσης, ότι η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη.
Μετά την τελετή απονομής ακολούθησε η προβολή της ταινίας Καινούρια Φιλενάδα του Φρανσουά Οζόν, για μία κοπέλα που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατο της καλύτερής της φίλης μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει ένα μεγάλο μυστικό για τον σύζυγο αυτής της φίλης της.
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, με την προβολή της βωβής Αστέρως του Δημήτρη Γαζιάδη με live μουσική, σε σύνθεση της Μαριλένας Ορφανού και εκτέλεση των S.W.I.M. Το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024