Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Μαρτίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Μαρτίου

Εννέα νέες ταινίες βγαίνουν από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τις περισσότερες από αυτές να αναζητούν (αλλά ίσως να δυσκολευτούν) να βρουν το κοινό τους. Ξεχωρίζει ο Νυχτερινός Ανταποκριτής, μία ταινία που αδικήθηκε στα Όσκαρ.

Εννέα νέες ταινίες βγαίνουν από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τις περισσότερες από αυτές να αναζητούν (αλλά ίσως να δυσκολευτούν) να βρουν το κοινό τους. Ξεχωρίζει ο Νυχτερινός Ανταποκριτής, μία ταινία που αδικήθηκε στα Όσκαρ.

Νυχτερινός Ανταποκριτής

(3/5)

Ο Λου Μπλουμ είναι ένας φιλόδοξος νέος που αναζητά δουλειά και βρίσκει στο δρόμο του το εγκληματολογικό ρεπορτάζ. Δουλειά του είναι να φωτογραφίζει σκηνές εγκλημάτων και ατυχημάτων. Σύντομα, η φιλοδοξία του θα μετατραπεί σε μία ακόρεστη επιθυμία να γίνει ο καλύτερος και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να τα καταφέρει. Η ταινία θυμίζει κάπως το To Die For με τη Νικόλ Κίντμαν και αποτελεί σταθμό για τον Τζέικ Τζίλενχαλ που δίνει μία άκρως… ανατριχιαστική ερμηνεία στον ρόλο του Λου Μπλουμ. Παράλληλα, αποτελεί και ένα σχόλιο για την τρομολαγνική κοινωνία που αναζητά όλο και πιο βίαιες σκηνές.

Σκηνοθεσία: Νταν Γκιλρόι
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρενέ Ρουσό, Μπιλ Πάξτον

Στα Χρόνια της Βίας

(2,5/5)

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Νέα Υόρκη είναι βυθισμένη στη βία. Στην ταινία παρακολουθούμε ένα ζευγάρι και την προσπάθειά τους να επεκτείνουν τη δουλειά τους στη μεταφορά καυσίμων. Όμως, ο χώρος χαρακτηρίζεται από τεχνικές της μαφίας και το ζευγάρι θα πρέπει να βρει τρόπο να τα βγάλει πέρα. Θυμίζοντας αρκετά γκανγκστερικές ταινίες, το Στα Χρόνια της Βίας του Τζ.Σ.Τσάντορ είναι γυρισμένο με μια βαθιά μελαγχολία. Διαθέτει εξαιρετικές ερμηνείες (ειδικά από τη Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία έπρεπε να είναι υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου), αλλά καταλήγει να είναι υπερβολικά σοβαροφανής και με ένα αδύναμο σενάριο.

Σκηνοθεσία: Τζ.Σ.Τσάντορ
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσαστέιν, Αλεσάντρο Νιβόλα

Η Μαχαιριά
(2,5/5)
Η γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκεται στο φόντο της ταινίας του Φατίχ Ακίν. Μετά την εκτέλεση των Αρμενίων, ένας πατέρας ξεκινά ένα ταξίδι για να βρεθεί ξανά με τις κόρες του. Το θέμα είναι δύσκολο και η προσπάθεια του τουρκογερμανού σκηνοθέτη αξιοπρεπής, ωστόσο παρά τους συμβολισμούς, η ταινία ασχολείται επιδερμικά με μία σειρά θεμάτων (προσφυγιά, γενοκτονία), σε στιγμές εκβιάζοντας συναισθηματικά τον θεατή.
Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν
Πρωταγωνιστούν: Ταχάρ Ραχίμ, Σιμόν Αμπκρανιάν, Μακράμ Κουρί

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

(2/5)

Για τη Μιριέλ, ο Βενσάν Λακρουά είναι το είδωλό της. Παρακολουθεί τον τραγουδιστή παντού, διαβάζει άρθρα για αυτόν, πηγαίνει στις συναυλίες της. Όταν η σύντροφος του τραγουδιστή πεθαίνει, αυτός θα εμφανιστεί στην πόρτα της και θα ζητήσει τη βοήθειά της. Αστυνομική ταινία με ενδιαφέρουσα ιδέα, την ξεχνάει κανείς εύκολα, αλλά περνά ένα ευχάριστο δίωρο μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Προς τιμήν της δεν προσπαθεί να ξεγελάσει τον θεατή με περιττά τεχνάσματα…

Σκηνοθεσία: Ζαν Ερί
Πρωταγωνιστούν: Σαντρίν Κιμπερλέν, Λοράν Λατίφ

Όχθες

(2/5)

Ο Γιάννης είναι φαντάρος και αφαιρεί νάρκες από ναρκοπέδιο στις όχθες του Έβρου. Η Χρύσα περνάει απέναντι μετανάστες. Οι δυο τους θα γνωριστούν και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Ο Πάνος Καρκανεβάτος σκηνοθετεί με τρόπο τρυφερό και ατμοσφαιρικό την ταινία του, η οποία όμως είναι χτισμένη πάνω σε ένα μάλλον αδύναμο σενάριο… Αδύναμες και οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, σε μια ταινία που μοιάζει βγαλμένη από τη δεκαετία του 1990.

Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρίδου

Focus

(1/5)

Ο Νίκι είναι ένας απατεώνας που γνωρίζει τη φιλόδοξη Τζες, η οποία θέλει να μπει στο «κόλπο». Οι δυο τους συνεργάζονται και μία ερωτική σχέση αναπτύσσεται, μέχρι τη στιγμή που ο Νίκι αποφασίζει να εξαφανιστεί. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Νίκι δουλεύει για έναν δισεκατομμυριούχο και η Τζες βρίσκεται και πάλι στον δρόμο του. Ακολουθώντας μία καλά σχεδιασμένη χολιγουντιανή συνταγή, η ταινία δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει. Αντιθέτως, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα συστατικά της (και τους δύο πρωταγωνιστές της) για να προσφέρει κάτι που μικρή ικανοποίηση μπορεί να προσφέρει στον θεατή.

Σκηνοθεσία: Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ροντρίγκο Σαντόρο

Timbuktu

Μετά την κατάληψη του βόρειου Μάλι από τζιχαντιστές, ένας περήφανος Τουαρέγκ οδηγείται σε μια μοιραία σύγκρουση με τους φονταμενταλιστές κατακτητές της πόλης του Τιμπουκτού. Η πολυβραβευμένη ταινία του Αμπντεραχμάν Σισσακό που ήταν υποψήφια για Όσκαρ και κέρδισε επτά βραβεία Σεζάρ.

Σκηνοθεσία: Αμπντεραχμάν Σισσακό
Πρωταγωνιστούν: Ιμπραήμ Αχμέντ, Τούλου Κίκι, Αμπέλ Τζάφρι

Μητριαρχία

Εξήντα γυναίκες προσπαθούν να σώσουν ένα καταφύγιο μέσα σε επτά ημέρες. Οι γυναίκες αυτές έρχονται κοντά, συζητούν, μαλώνουν, διασκεδάζουν, συγκρούονται. Ο Νίκος Κορνήλιος σκηνοθετεί μία ιστορία που μοιάζει με ντοκιμαντέρ, αλλά δεν είναι.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος

Στο δρόμο για το σχολείο

Οι προσπάθειες τεσσάρων παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη να φτάσουν στο σχολείο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του ντοκιμαντέρ. Ο Τζάκσον, είναι 11 χρονών και ζει στην Κένυα. Δύο φορές την ημέρα, εκείνος και η αδερφή του περπατούν 15 χιλιόμετρα σαβάνας, γεμάτη με άγρια ζώα. Ο Καρλίτο, είναι 11, και ιππεύει για περισσότερα από 18 χιλιόμετρα καθημερινά με την αδερφή του, στην άγονη γη της Αργεντινής. Η δωδεκάχρονη Ζαχίρα από το Μαρόκο περπατά μια εξαντλητική διαδρομή στα ορεινά μονοπάτια καθημερινά, για να φτάσει στο σχολείο της. Ο Σάμιουελ, 13 χρονών, ζει στην Ινδία. Τα 4 χιλιόμετρα που έχει να διανύσει μέχρι το σχολείο του είναι επίπονα, καθώς είναι ακινητοποιημένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Τα δύο μικρότερα αδέρφια του σπρώχνουν το ετοιμόρροπο καρότσι του κάθε μέρα.

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Πλισόν

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024