Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπερλινάλε: Εν αναμονή των βραβείων

Μπερλινάλε: Εν αναμονή των βραβείων

Εν αναμονή της απονομής της Χρυσής Άρκτου το Βερολίνο, καθώς σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία ημέρα του διαγωνιστικού τμήματος του 65ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της γερμανικής πρωτεύουσας. Τα βραβεία απονέμονται το βράδυ του Σαββάτου και ένα από τα μεγάλα φαβορί είναι το The Club του Πάμπλο Λαρέν.

Εν αναμονή της απονομής της Χρυσής Άρκτου το Βερολίνο, καθώς σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία ημέρα του διαγωνιστικού τμήματος του 65ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της γερμανικής πρωτεύουσας.

Τα βραβεία απονέμονται το βράδυ του Σαββάτου και ένα από τα μεγάλα φαβορί είναι το The Club του Πάμπλο Λαρέν.

Αρκετές από τις πολυαναμενόμενες ταινίες μάλλον απογοήτευσαν, με ορισμένους να θεωρούν μέτρια τη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ, Knight of Cups. Ωστόσο, καθώς η ταινία δίχασε δεν αποκλείεται να τη δούμε να φεύγει με το μεγάλο βραβείο, ιδιαίτερα από μία επιτροπή της οποίας ηγείται ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι (γνωστός για την αγάπη του σε θέματα φιλοσοφίας και εσωτερικής αναζήτησης).

Άλλες ταινίες φαβορί είναι η ρωσική Κάτω από τα Ηλεκτρισμένα Σύννεφα του Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ και Το μαργαριταρένιο κουμπί του Πατρίσιο Γκουσμάν. Πολλοί θεωρούν ότι δεν αποκλείεται να δούμε να βραβεύεται και το Ixcanul Volcano από τη Γουατεμάλα, καθώς συχνά οι κριτικές επιτροπές αρέσκονται στο να βραβεύουν ταινίες που παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής ενός λαού από μία απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου.

Με βραβείο δεν αποκλείεται να φύγει και το Ταξί του Τζαφάρ Παναχί, το οποίο ο ιρανός σκηνοθέτης γύρισε κρυφά, καθώς απαγορεύεται να σκηνοθετεί ταινίες.

Ζιλιέτ Μπινός (Κανείς δεν θέλει τη νύχτα), Λέα Σεϊντού (Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας), Σαρλότ Ράμπλινγκ (45 χρόνια) και Μαρία Μερσέντες Κορόι (Ixcanul Volcano) θεωρούνται φαβορί για βραβείο γυναικείας ερμηνείας.

Ανάμεσα στα φαβορί για βραβείο ανδρικής ερμηνείας είναι ο Τομ Κόρντεϊ του 45 χρόνια και ο Ίαν ΜακΚέλεν για τον Mr. Holmes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Φεστιβάλ έλαβε βραβείο για την συνολική προσφορά του ο γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς.

Κατά τα άλλα, εκτός συναγωνισμού προβάλλεται η ταινία του Κένεθ Μπράνα, Σταχτοπούτα, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι. Στο Βερολίνο βρίσκεται ο σκηνοθέτης, μαζί με την Κέιτ Μπλάνσετ που ερμηνεύει τη μητριά της Σταχτοπούτας.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024