Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

Περιπέτειες και μία πανέξυπνη σουηδική κωμωδία για τις σχέσεις των δύο φύλων, περιλαμβάνει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.

Περιπέτειες και μία πανέξυπνη σουηδική κωμωδία για τις σχέσεις των δύο φύλων, περιλαμβάνει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.

Ανωτέρα Βία

(4/5)

Ζευγάρι Σουηδών με δύο παιδιά πηγαίνει στις γαλλικές Άλπεις για σκι. Στη διάρκεια μιας χιονοστιβάδας, ο σύζυγος τρέχει να σωθεί, αφήνοντας μόνα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Εκείνος θεωρεί ότι δεν συνέβη τίποτα σημαντικό, αλλά η σύζυγός του έχει διαφορετική άποψη… Μία ευφυέστατη κωμωδία για τις σχέσεις των δύο φύλων, καλογυρισμένη με υπέροχη μουσική που έχει φτάσει στις εννέα επικρατέστερες των Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλουντ
Πρωταγωνιστούν: Μπρέιντι Κορμπέτ, Κρίστοφερ Χιβτζού

Παρ’ το Απ’ την Αρχή

(3/5)

Κίρα Νάιτλι και Μαρκ Ράφαλο συναντιούνται σε μία ταινία που ευτυχώς δεν παίζει με τα νεύρα του θεατή. Εκείνος ερμηνεύει έναν μουσικό παραγωγό που έχει χάσει το «άγγιγμα» και αναζητά τον νέο ήχο, εκείνη, μουσικός, βρίσκεται μόνη της στη Νέα Υόρκη. Η συνάντησή τους θα οδηγήσει σε έναν πρωτότυπο δίσκο. Ο σκηνοθέτης της μεγάλης επιτυχίας Once φτιάχνει μια γλυκιά ταινία γεμάτη μουσική, όπου η Κίρα Νάιτλι αποκαλύπτει το ταλέντο της στην φωνητική και η οποία αν και φοβάσαι ότι θα οδηγηθεί σε μονοπάτια γνωστά, τελικά τα αποφεύγει, διατηρώντας το επίπεδο του ρεαλισμού της. Αξιοπρόσεκτη και η παρουσία του Άνταμ Λιβάιν, τραγουδιστή των Maroon Five, που πραγματοποιεί το ερμηνευτικό του ντεμπούτο στην ταινία.

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρνεϊ
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ράφαλο, Κίρα Νάιτλι, Άνταμ Λιβάιν

Blackhat

(2/5)

Ο Μάικλ Μαν, σκηνοθέτης με μεγάλη πείρα στο είδος της καλής περιπέτειας, επιστρέφει με ένα διαδικτυακό θρίλερ. Μία επίθεση σε Κίνα και άλλη μία σε ΗΠΑ οδηγεί τις δύο χώρες να συνεργαστούν, ζητώντας τη βοήθεια ενός φυλακισμένου προγραμματιστή. Ωστόσο, οι εχθροί που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι αδίστακτοι και απρόβλεπτοι. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μάικλ Μαν ότι δεν ξέρει να δημιουργεί σασπένς στις ταινίες του. Το πρόβλημα με το Blackhat είναι το σενάριο που είναι υπερβολικά προβλέψιμο. Ο θεατής γνωρίζει ακόμα και το δευτερόλεπτο της έκρηξης. Ωστόσο, είναι ανακουφιστικό το γεγονός ότι για μία φορά δεν βλέπουμε τους Κινέζους σε ρόλο κακού.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουερθ, Τανγκ Γουέι, Βαϊόλα Ντέιβις

Belle

(2,5/5)


Η Μπελ είναι νόθα κόρη του ναυάρχου Σερ Τζον Λίντσεϊ που γεννήθηκε γύρω στο 1761. Η μητέρα της γνωστή ως Μαρία Μπελ ήταν σκλάβα. Για να τη σώσει από μια ζωή σκλαβιάς τη φέρνει στη Βρετανία και αναθέτει την κηδεμονία της στον θείο του, τον δικαστή λόρδο του Μάνσφιλντ. Η κοπέλα μεγαλώνει μέσα σε μία κοινωνία όπου οι τίτλοι ευγενείας και οι περιουσίες είναι το ίδιο περιοριστικές με το ρατσισμό απέναντι στο χρώμα του δέρματός της. Ενήλικη πλέον, η Μπελ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παντρευτεί από έρωτα ή από συμφέρον. Ταυτόχρονα η ταινία ασχολείται με την περίφημη υπόθεση Ζονγκ, κατά την οποία ο καπετάνιος ενός πλοίου που μετέφερε σκλάβους πήρε την απόφαση να τους ρίξει στη θάλασσα όταν άρχισαν να αρρωσταίνουν, προκειμένου να εισπράξει η εταιρεία την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ενδιαφέρουσα καταγραφή της κοινωνικής περιόδου αν και επικεντρώνεται περισσότερο στις αισθηματικές αναζητήσεις, παρά στην ουσία της ιστορίας. Εξαιρετική η Γκούγκου Μπάθα Ρο.

Σκηνοθεσία: Άμα Ασάντε
Πρωταγωνιστούν: Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μάθιου Γκουντ, Έμιλι Ουάτσον

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας

(1/5)

Ριμέικ της κλασικής ελληνικής κωμωδίας με τον Αυλωνίτη και τη Βασιλειάδου. Το θέμα δεν είναι ότι η ταινία είναι κακή, το θέμα είναι ότι το ριμέικ είναι κακό, καθώς οι ατάκες που σε κάνουν να γελάς είναι εκείνες που υπήρχαν στο σενάριο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη. Το μόνο πρωτότυπο στο ριμέικ είναι το γεγονός ότι ο κρεατέμπορος έχει μετατραπεί σε Κρητικό. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μάλλον μία προσβολή της αισθητικής του θεατή.

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης
Πρωταγωνιστούν: Χ.Ρώπα, Κ.Αποστολάκης, Κ.Ευρυπιώτης, Μ.Μάλφα, Γ.Τσιμιτσέλης

Η Αρπαγή 3

O Λίαμ Νίσον επιστρέφει στον ρόλο του πρώην μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, ο οποίος γεμάτος οργή και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να αποφύγει την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς κακοποιούς, να αποδώσει τη δικαιοσύνη με τον δικό του τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο που έχει σημασία πια γι’ αυτόν – την κόρη του.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μεγκατόν
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις

Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές

Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, το οποίο ο σκηνοθέτης ετοίμαζε εδώ και αρκετά χρόνια. Περιστρέφεται γύρω από την έννοια της Αγοράς και της σημασίας της στην πόλη – κράτος, καθώς και του νοήματος που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερπουλος

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η FIFA σκέφτεται να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος απ’ τις ομάδες (pic)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καινοτομίας για την χρήση του VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024