Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστούν οι παραστάσεις του έργου «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», που ανεβάζει για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστούν οι παραστάσεις του έργου «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», από τη θεατρική ομάδα «Κοπέρνικος», που ανεβάζει για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχοντας συμπληρώσει ήδη 150 παραστάσεις με 17.000 θεατές, το έργο θα συνεχίσει τις παραστάσεις του μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, ώστε ακόμη περισσότεροι θεατές, μικροί και μεγάλοι, να μαγευτούν από τα συναρπαστικά ψέματα του μικρού Ερμή.

Το έργο ανεβαίνει στο μικρό θέατρο – Αίθουσα Διδασκαλίας, έχει σχεδιαστεί ειδικά έτσι ώστε οι ηθοποιοί να βρίσκονται πολύ κοντά στα παιδιά και περιλαμβάνει διαδραστικά στοιχεία με πολλές εκπλήξεις.

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 4-9 ετών, οι γαργαλιστικοί του όμως διάλογοι είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσουν και τους μεγαλύτερους επισκέπτες. Άλλωστε, η ειδική παραγγελία αυτού του έργου, πέρα από τη θεατρική απόλαυση, στοχεύει επιπλέον στο να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι θεατές τους εξαιρετικούς χώρους της Βιβλιοθήκης και να εξοικειωθούν με την έννοια της Βιβλιοθήκης και τους θησαυρούς που κρύβονται στα ράφια της, αλλά και της φιλαναγνωσίας γενικότερα.

Παράλληλα, η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Αγγέλου, και τα μουσικά ηχοχρώματα που σχολιάζουν τη δράση, κάνουν ακόμα πιο έντονο τον συνειρμό θέατρο – μουσική – βιβλιοθήκη.

Οι φετινές παραστάσεις του μικρού Ερμή κρύβουν και άλλη μια έκπληξη για τους μικρούς θεατές, καθώς στο πωλητήριο της Βιβλιοθήκης τους περιμένει το ολόφρεσκο ομώνυμο βιβλίο «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», διασκευή του θεατρικού έργου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, μοναδικά εικονογραφημένο από τον συγγραφέα του έργου, Άγγελο Αγγέλου, με τις πρωτότυπες ζωγραφιές του βιβλίου να εκτίθενται σε ειδικές προθήκες στην είσοδο του θεάτρου.

Έτσι τα παιδιά μπορούν να ξεφυλλίσουν το βιβλίο, να χαζέψουν τις ζωγραφιές και να γνωρίσουν τους ήρωες στο χαρτί, μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι του θεάτρου.

Το θεατρικό έργο της ομάδας «Κοπέρνικος» μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει. Κεντρικός άξονας της πλοκής είναι το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του: η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση. Από πού πηγάζει η ανάγκη για το ψέμα; Ποιες επιθυμίες ικανοποιεί; Δίνει λύση στα προβλήματα ή τα σκεπάζει κρύβοντάς τα προσωρινά; Κύρια συστατικά της παράστασης είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024