Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αθήνα του Μεσοπολέμου ζωντανεύει στο φουαγιέ της ΕΛΣ

Η Αθήνα του Μεσοπολέμου ζωντανεύει στο φουαγιέ της ΕΛΣ

Άρωμα παλιάς Αθήνας και γλυκιά νοσταλγία μιας άλλης εποχής, όπου μεσουρανούσε ο ρομαντισμός, επιφυλάσσουν οι δύο εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τις επόμενες δύο Κυριακές το φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια: Στις 28 Δεκεμβρίου θα ακουστούν «Ελληνικές και ιταλικές καντσονέτες του Μεσοπολέμου», ενώ την πρώτη Κυριακή του χρόνου (4/1) θα παρουσιαστεί η «Πρώτη Αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου, του σημαντικότερου συνθέτη της αθηναϊκής οπερέτας.

Άρωμα παλιάς Αθήνας και γλυκιά νοσταλγία μιας άλλης εποχής, όπου μεσουρανούσε ο ρομαντισμός, επιφυλάσσουν οι δύο εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τις επόμενες δύο Κυριακές το φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα ακουστούν «Ελληνικές και ιταλικές καντσονέτες του Μεσοπολέμου», ενώ την πρώτη Κυριακή του χρόνου (4/1) θα παρουσιαστεί η «Πρώτη Αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου, του σημαντικότερου συνθέτη της αθηναϊκής οπερέτας.

Στην πρώτη εκδήλωση, ο τενόρος Χαράλαμπος Βελισσάριος και ο Δαυίδ Ναχμίας στο πιάνο θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ με τραγούδια των Γούναρη, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ αλλά και ιταλικές καντσονέτες που αγαπήθηκαν εξίσου από το ελληνικό κοινό και χαρακτηρίζουν τον καιρό τους, αναβιώνοντας την ξεχασμένη ατμόσφαιρα των πρώτων χρόνων του ραδιοφώνου, όπως το γνώρισαν κάποτε οι Αθηναίοι.

Η «Πρώτη Αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου είναι η ρομαντική ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια.

Ανήκει στη μειοψηφία των έργων του ρεπερτορίου της οπερέτας που δεν χαρακτηρίζεται από την επικράτηση του στοιχείου της φάρσας και ιδίως των περιπλοκών που προκύπτουν από τη συζυγική απιστία, αλλά από την αναπόληση της ρομαντικής αγάπης των δύο βασικών ηρώων, της Ντίνας και του Νίκου.

Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17 Μαΐου 1929 στο Θέατρο Παπαϊωάννου από το θίασο της σπουδαίας ντίβας της εποχής, Ολυμπίας Καντιώτη-Ριτσιάρδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024