Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ταινία «Ida» το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην ταινία «Ida» το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ταινία Ida κέρδισε το κινηματογραφικό βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς παρέδωσε το βραβείο στον πολωνό σκηνοθέτη της ταινίας Πάβελ Παβλικόφσκι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ταινία Ida κέρδισε το κινηματογραφικό βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς παρέδωσε το βραβείο στον πολωνό σκηνοθέτη της ταινίας Πάβελ Παβλικόφσκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η ταινία απέσπασε πέντε βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

«Η ταινία έχει καταφέρει να αγγίξει το κοινό σε όλη την Ευρώπη. Το σινεμά παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Κατά την απονομή, ο Σουλτς τόνισε ότι «τα ευρωπαϊκά φιλμ μας μαθαίνουν την κοινή μας ιστορία και τις ιστορίες των γειτόνων μας, μας αφήνουν να δούμε την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής σε άλλες χώρες, να γνωρίσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τους γείτονες. Οι ιστορίες που αφηγείται το ευρωπαϊκό σινεμά, μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να ενδυναμώσουμε την αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου από κοινού, ξεπερνώντας τα εθνικά μας σύνορα».

Το Ida είναι η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας στην Πολωνία που ετοιμάζεται να γίνει καλόγρια, όταν μαθαίνει από την θεία της ότι η οικογένειά της ήταν Εβραίοι και ότι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τις πληγές να είναι ακόμα ανοιχτές –η ταινία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1960-, η Ίντα καλείται να βρει τον εαυτό της σε μία ταινία με πλάνα γεμάτα ποιητικότητα.

Τι είναι το βραβείο LUX

Το βραβείο LUX αποτελεί μία αφορμή για διάλογο πάνω στα ζητήματα που θίγουν οι υποψήφιες ταινίες, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στις τρεις υποψήφιες ταινίες να προβληθούν στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του βραβείου είναι να ενισχυθεί η διανομή ταινιών στην Ευρώπη και να προωθηθεί ο διάλογος μέσα από τις ταινίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024