Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμφίπολη: Αποκαλύπτονται οι παραστάσεις των επιστυλίων του τάφου

Αμφίπολη: Αποκαλύπτονται οι παραστάσεις των επιστυλίων του τάφου

Στο «φως» οι παραστάσεις των μαρμάρινων τμημάτων των επιστυλίων στον τρίτο χώρο του τάφου της Αμφίπολης, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης. Στις παραστάσεις διακρίνονται μορφές ζώων και ανθρώπων, καθώς και υδρίες και φτερωτές μορφές. Φωτορεπορτάζ

Στο «φως» οι παραστάσεις των μαρμάρινων τμημάτων των επιστυλίων στον τρίτο χώρο του τάφου της Αμφίπολης, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης.

Στο ένα από τα τμήματα των επιστυλίων, κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διακρίνονται στο κέντρο ζώο -πιθανόν ταύρος- και εκατέρωθεν δύο μορφές, εν κινήσει, γυναικεία και ανδρική.

Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς ένα τριποδικό λέβητα.

Σε πολλά σημεία της παράστασης, όπως στο ένδυμα και στην κεφαλή της γυναικείας μορφής, στο ένδυμα της ανδρικής και της φτερωτής μορφής και στον τρίποδα, είναι εμφανή ίχνη από χρώματα κόκκινο, μπλε και ώχρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η θέση των μαρμάρινων μελών, τα οποία αποτελούν τμήμα θριγκού, φέρουν γραπτό διάκοσμο.

Ήταν τοποθετημένα πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής, οι οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, φέρουν, επίσης, γραπτό διάκοσμο (μίμηση φατνωμάτων, με εγγεγραμμένους ρόδακες).

Το άνω μέρος του επιστυλίου φέρει διακόσμηση ιωνικού κυματίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024