Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Χάρη Παπαδόπουλο προτείνει το ΔΣ του ΕΚΚ για γενικό διευθυντή

Τον Χάρη Παπαδόπουλο προτείνει το ΔΣ του ΕΚΚ για γενικό διευθυντή

Τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο προτείνει για τη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το ΔΣ του Κέντρου, παρά το επίμονο αίτημα του κινηματογραφικού κόσμου να παραμείνει στη θέση αυτή ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Το ΕΚΚ ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ.Τασούλα, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο προτείνει για τη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το ΔΣ του Κέντρου, παρά το επίμονο αίτημα του κινηματογραφικού κόσμου να παραμείνει στη θέση αυτή ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στην πρόταση αυτή με τέσσερις ψήφους υπέρ -στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται και εκείνη του προέδρου του ΕΚΚ, Πέτρου Μάρκαρη.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του ΕΚΚ στις 27 Οκτωβρίου. Το ΔΣ τη γνωστοποίησε στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σήμερα, Παρασκευή, το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) αναφέρει ότι «αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ, κατέληξε, με τέσσερις ψήφους, να προτείνει ως Γενικό Διευθυντή τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ο Χάρης Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και είναι πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2000 έως σήμερα.

» Έχει αποτελέσει πολύτιμος συνεργάτης πολλών Ελλήνων δημιουργών όπως των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Γιάννη Σμαραγδή, Κώστα Βρεττάκου, Τώνη Λυκουρέση, Γιώργου Πανουσόπουλου, Λευτέρη Ξανθόπουλου, Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Νίκου Ζερβού κ α.

»Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία ‘Προς την ελευθερία’, τηλεταινίες, ταινίες μικρού μήκους καθώς και ντοκιμαντέρ. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. και ήταν πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης πόρων για τον κινηματογράφο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024