Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάνθεον: Νέος πολυχώρος πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του στην Πειραιώς

Πάνθεον: Νέος πολυχώρος πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του στην Πειραιώς

Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό. Το Πάνθεον (πρώην Αθηνών Αρένα), της οδού Πειραιώς, με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο τιμόνι ως καλλιτεχνικό σύμβουλο, θα φιλοξενήσει μιούζικαλ, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και θεάματα για όλες τις ηλικίες.

Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για το Πάνθεον (πρώην Αθηνών Αρένα), της οδού Πειραιώς, που θα φιλοξενήσει μιούζικαλ, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και θεάματα για όλες τις ηλικίες.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο τιμόνι, ως καλλιτεχνικό σύμβουλο, το Πάνθεον, του επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, μπαίνει σε νέα τροχιά, αισιοδοξώντας να γεμίσει τις 1.600 θέσεις του και να μετασχηματιστεί σε μια «κοιτίδα πολλαπλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων», με άξονα πάντοτε το καλό θέατρο και με γνώμονα την προσέλκυση ενός μεγάλου φάσματος κοινού.

«Οι καλλιτεχνικές μου επιθυμίες δεν είναι άμοιρες της συγκυρίας, σχηματίζουν ένα πηλίκον. Πάντοτε πίστευα ότι η «καλλιτεχνική δημιουργία» (ειδικά σε ένα τόσο ρευστό, εφήμερο και εξαρτώμενο από συγκυρίες χώρο, όπως το θέατρο), είναι ένα κλάσμα ονείρων και δυνατοτήτων, διαθέσεων και διαθεσιμοτήτων. Σε όποιον χώρο βρίσκεται κανείς, εμπνέεται από αυτόν. Διαφορετικά, είναι σαν να λέμε ότι τέχνη γίνεται μόνο σε μικρές αίθουσες. Τέχνη παράγει το εκτόπισμα του δημιουργού και όχι το εμβαδόν του θεάτρου», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος- ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Όπως είπε ο ηθοποιός, ανέλαβε την ευθύνη να συνδράμει στη μετεξέλιξη του χώρου αυτού, στον προγραμματισμό και διάρθρωση του ρεπερτορίου του, στη στελέχωσή του με άτομα εγνωσμένου κύρους, τόσο στον καλλιτεχνικό, όσο και στον διοικητικό τομέα, με απώτερο στόχο να εδραιωθεί ως ένας χώρος, ο οποίο θα αποτελεί ένα πεδίο ευρύτερης δημιουργίας, μια χοάνη που θα φιλοξενεί όσο πιο πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες μπορεί.

«Και τούτο, όχι μόνο επειδή το Πάνθεον έχει μια μοναδική χωρητικότητα, ή επειδή η ιστορία του (ως, πρώην Αθηνών Αρένα) το ήθελε ως ένα χώρο μαζικής προσέλευσης. Αλλά κυρίως, επειδή -για τα δικά μου προσωπικά στοιχήματα- θα ήθελα να αποδείξω ότι το εύρος του κοινού μπορεί να συνδυαστεί με το βάθος του σκηνικού γεγονότος» συμπλήρωσε.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Ειδικότερα, η θεατρική σκηνή του Πάνθεον σηκώνει αυλαία στις 17 Οκτωβρίου με την επανάληψη της περσινής επιτυχίας του Παλλάς «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με ανανεωμένο θίασο.

Η πρώτη εσωτερική παραγωγή του χώρου έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για την παράσταση «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι», ένα μικτό πολυθέαμα, με επικεφαλής της διανομής τον Σάκη Ρουβά (μαζί του οι Ρούλα Πατεράκη, Ναταλία Δραγούμη, Αγορίτσα Οικονόμου, Ελένη Ρουσινού, Φαίδων Κεφαλέας κ.ά.) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Ακολουθεί τον Δεκέμβριο η μετάκληση της φημισμένης Κλασικής Ορχήστρας της Βιέννης σε έργα Μότσαρτ και Στράους.

Η νέα χρονιά θα βρει τον Γιάννη Κακλέα να ανεβάζει την τρίτη ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, με τίτλο «Καμπάνες του Edelweiss». Μια μοιραία ιστορία πάθους και απαγορευμένου έρωτα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Όπως είπε ο σκηνοθέτης «με χαρά και τρόμο αρχίζουμε κάθε νέα δουλειά του Νίκου, αφού είναι καλλιτέχνης απρόβλεπτος και η συνεργασία μαζί του είναι πάντα μία περιπέτεια χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Το βασικό ρεπερτόριο της σεζόν -αφού όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Λιγνάδης θα υπάρχουν και παραστάσεις για τα Δευτερό/Τριτα- θα κλείσει τον Μάρτιο, με μια δική του σκηνοθεσία πάνω στο εμβληματικό μιούζικαλ «Victor – Victoria». Στον πυρήνα του θιάσου θα βρίσκονται οι Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Ζουγανέλης και Αλέξης Γεωργούλης.

Στις άμεσες προθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και των υπόλοιπων συντελεστών είναι το Πάνθεον να λειτουργεί όλη τη χρονιά, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ προγραμματίζεται να φιλοξενήσει και μια «πολυπολιτισμική παράσταση».

Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια, οι τιμές θα ξεκινούν από τα 15 ευρώ (για φοιτητές και ανέργους), με τα ακριβότερα να φτάνουν τα 45 ευρώ, ενώ για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, οι πόρτες του θεάτρου θα ανοίγουν δωρεάν.

Τέλος, με στόχο τη διευκόλυνση των θεατών, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους με mini bus προς τον σταθμό του μετρό «Κεραμεικός», κάθε βράδυ μετά τη λήξη των παραστάσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024