Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφιερωμένο στην Belle Epoque το φετινό «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

Αφιερωμένο στην Belle Epoque το φετινό «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

Πέρυσι ήταν αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ. Φέτος, το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών», ένα φεστιβάλ που διεξάγεται στην Αθήνα κάθε Οκτώβρη, είναι αφιερωμένο στην belle époque. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, ζωγραφική του δρόμου, σινεμά, μόδα, διαλέξεις και πολλές ανοιχτές συζητήσεις θα φιλοξενηθούν στο κέντρο της Αθήνας από τις 9 έως τις 19 Οκτωβρίου.

Πέρυσι ήταν αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ. Φέτος, το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών», ένα φεστιβάλ που διεξάγεται στην Αθήνα κάθε Οκτώβρη, είναι αφιερωμένο στην belle époque.

Το Φεστιβάλ του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου έρχεται στην επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ανασκαλεύει την belle époque και την αδυναμία της να αποτρέψει τον πόλεμο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η εποχή εκείνη -λίγο πριν από την βιομηχανική επανάσταση- εμπνέει την σύγχρονη πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία.

Για 10 ημέρες (από τις 9 έως τις 19 Οκτωβρίου) πάνω από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι των γραμμάτων, θα βρεθούν σε 30 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά καφενεία, σινεμά και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, ζωγραφική του δρόμου, σινεμά, μόδα, διαλέξεις και πολλές ανοιχτές συζητήσεις έρχονται να φωτίσουν μια εποχή που έχει πολλές ομοιότητες με το σήμερα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, ως τον σταθμό Λαρίσσης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα (Μάρνη, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Β.Ουγκώ, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου κ.α).

Εκεί συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024