Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δράμα: Εν αναμονή των βραβείων για τις ταινίες μικρού μήκους

Δράμα: Εν αναμονή των βραβείων για τις ταινίες μικρού μήκους

Το βράδυ απονέμονται τα βραβεία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων.

Το βράδυ απονέμονται τα βραβεία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ανάμεσα στις ταινίες-φαβορί για κάποιο βραβείο (στο εθνικό πρόγραμμα) είναι η Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου, το A Single Body του Σωτήρη Δουνούκου, το Soemand του Γαβριήλ Τζάφκα, το Τρεις Αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις του Κωνσταντίνου Σαμαρά και το ΙΙ του Ευθύμη Κόζαμουντ Σανίδη.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας. Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει στις 22:00 το βράδυ συναυλία της Μαριέττας Φαφούτη.

Την Κυριακή θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες.

Η Παρασκευή ήταν μία μέρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ. Μία από τις ταινίες που ξεχώρισαν ήταν το Soemand του Γαβριήλ Τζάφκα, βασισμένο σε ποίημα του Νίκου Καββαδία. Διαθέτει υπέροχη φωτογραφία και ρυθμό.

Θετικά σχόλια απέσπασε το animation Δείπνο για λίγους του Νάσου Βακάλη, μια αλληγορία για την κατανάλωση και τον πλουτισμό. Στο Jennings Lodge η Αλίκη Σούμα χρησιμοποιεί ένα έξυπνο εύρημα για να εξηγήσει τα φαινομενικά ανεξήγητα της ταινίας της.

Μια υπέροχη παραδοξότητα είναι το Τρεις Αυγουλιέρες, παραλίγο τέσσερις του Κωνσταντίνου Σαμαρά. Μια ρομαντική κομεντί γεμάτη αυγουλιέρες, Μαρινέλλα και έρωτα. Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Καραθάνος και Αλεξία Καλτσίκη με την ερμηνεία της δεύτερης να είναι γεμάτη φρεσκάδα.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024