Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «Ιστορίες για Αγρίους» ξεκίνησαν οι Νύχτες Πρεμιέρας

Με «Ιστορίες για Αγρίους» ξεκίνησαν οι Νύχτες Πρεμιέρας

Είκοσι χρόνια γιορτάζουν φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας που σήκωσαν αυλαία το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την προβολή της αργεντίνικης ταινίας Ιστορίες για Αγρίους, με ιστορίες σαρδόνιου χιούμορ για την κρίση. «Παίρνει άλλο χρώμα και άλλη κίνηση η πόλη αυτές τις μέρες» είπε το βράδυ της Τετάρτης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Είκοσι χρόνια γιορτάζουν φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας που σήκωσαν αυλαία το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την προβολή της αργεντίνικης ταινίας Ιστορίες για Αγρίους, με ιστορίες σαρδόνιου χιούμορ για την κρίση.

Παρόντες στην έναρξη του Φεστιβάλ ήταν μεταξύ άλλων οι: Δημήτρης Πιατάς, Θέμις Μπαζάκα, Γιάννης Σμαραγδής, Κωνσταντίνος Τζούμας, Διονύσης Φωτόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς.

Δύο εορταστικά βίντεο προβλήθηκαν στη διάρκεια της έναρξης, με εικόνες από τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Εικόνες από τις αίθουσες, από τις ουρές, από τα προγράμματα που κατά καιρούς κρατήθηκαν με ανυπομονησία από τα χέρια των θεατών.

«Παίρνει άλλο χρώμα και άλλη κίνηση η πόλη αυτές τις μέρες» είπε το βράδυ της Τετάρτης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φετινό μότο της διοργάνωσης, το frame – light- motion και το πώς το σύγχρονο σινεμά επιχειρεί μερικές φορές να απελευθερωθεί από αυτό.

Ο κ. Ανδρεαδάκης έκλεισε την παρουσίασή του με την ευχή -αναφορά στον συγγραφέα, σκηνοθέτη και κριτικό κινηματογράφου Χρήστου Βακαλόπουλου: «Να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε κατάματα το αιώνιο που αλλάζει μορφές» (ο Βακαλόπουλος έλεγε ότι το σινεμά είναι η τέχνη που προσπαθεί να συλλάβει το αιώνιο που αλλάζει συνεχώς μορφές).

Η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ, Ιστορίες για Αγρίους, μια μαύρη κωμωδία, μια συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες ασχολούνται με το πώς καμιά φορά τα άγρια ένστικτα του ανθρώπου επιστρατεύονται σε περίπτωση μιας κοινωνίας σε κρίση. Κρίση οικονομική, κοινωνική, διαπροσωπική.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, και ο σούπερ σταρ του αργεντίνικου σινεμά, Ρικάρντο Νταρίν.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε πάρτι.

Περισσότερες από 240 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ (17-28 Σεπτεμβρίου).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις αίθουσες Ideal, Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024