Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γκαλά όπερας στην μνήμη της Μαρίας Κάλλας

Με ένα γκαλά όπερας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την «Εταιρεία για το Κτίριο Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας"» και την πρόεδρό της Βάσω Παπαντωνίου τιμά τη μνήμη της ντίβας που σφράγισε ανεξίτηλα την Λυρική Τέχνη του 20ού αιώνα.

Με ένα γκαλά όπερας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την «Εταιρεία για το Κτίριο Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»» και την πρόεδρό της Βάσω Παπαντωνίου τιμά τη μνήμη της ντίβας που σφράγισε ανεξίτηλα την Λυρική Τέχνη του 20ού αιώνα.

Με την ευκαιρία των εφετινών 37 χρόνων από τον θάνατό της που συμπληρώθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου, η ΕΛΣ τιμά την Κάλλας με μια εκδήλωση όπου θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές σ’ ‘ένα πρόγραμμα με άριες από όπερες, τις οποίες «σημάδεψε» η ίδια με τις ερμηνείες της.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την εκπόνηση μελέτης και τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Πατησίων 61, όπου έζησε στα νεανικά της χρόνια η Μαρία Κάλλας και το οποίο σχεδιάζεται να στεγάσει την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας».

Όλα αυτά, φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί, τελικά, η επιδιωκόμενη παραχώρησή του στον Δήμο Αθηναίων από το ΝΑΤ στο οποίο ανήκει.

Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης της 21ης Σεπτεμβρίου είναι του Λουκά Καρυτινού και συμμετέχουν οι μονωδοί Άρης Αργύρης, Αντρές Βεραμέντι, Δήμητρα Θεοδοσίου, Έλενα Ξανθουδάκη, Νίκολα Ουλιβιέρι και Φιορέντσα Τσεντολίνς.

Ώρα έναρξης: 20:30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024