Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αμφίπολη, θα φωταγωγηθεί ο χώρος

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο του Καστά της αρχαίας Αμφίπολης. Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, ενώ -σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αμφίπολης- ο χώρος αναμένεται να φωταγωγηθεί από τη Δευτέρα. Λεπτομέρειες για την πορεία των ανασκαφών αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο του Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, με τους αρχαιολόγους και την επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την Προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, να βρίσκονται επί ποδός το Σάββατο.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

Την ίδια ώρα αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα το λόφο Καστά για να δουν, έστω και από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου.

Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν συνεχώς βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, «από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περίεργων, και κατά τις βραδινές ώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι, μετά και τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου, φέρεται να βρίσκονται μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, η οποία συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024