Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Αριάν Λαμπέντ βραβείο ερμηνείας στο Λοκάρνο

Στην Αριάν Λαμπέντ βραβείο ερμηνείας στο Λοκάρνο

Σε μία γνώριμη φιγούρα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά απονεμήθηκε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Η γεννημένη στην Ελλάδα γαλλίδα ηθοποιός Αριάν Λαμπέντ, η οποία είχε κερδίσει το 2010 βραβείο ερμηνείας στη Βενετία για το Attenberg, κέρδισε βραβείο γυναικείου ρόλου στο Λοκάρνο για τον ρόλο της στην ταινία Fidelio, η οδύσσεια της Αλίκης.

Σε μία γνώριμη φιγούρα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά απονεμήθηκε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Η γεννημένη στην Ελλάδα γαλλίδα ηθοποιός Αριάν Λαμπέντ, η οποία είχε κερδίσει το 2010 βραβείο ερμηνείας στη Βενετία για το Attenberg, κέρδισε βραβείο γυναικείου ρόλου στο Λοκάρνο για τον ρόλο της στην ταινία Fidelio, η οδύσσεια της Αλίκης.

Φαβορί για βραβείο ερμηνείας θεωρείτο και η Αγγελική Παπούλια -η οποία έχει παίξει στο πλευρό της Λαμπέντ στις Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου-, η οποία είχε συγκεντρώσει ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την ερμηνεία της στο The Blast του Σύλλα Τζουμέρκα.

Στην ταινία της Λουσί Μπορλετό, η Λαμπέντ ερμηνεύει τη δεύτερη μηχανικό ενός πλοίου που ανακαλύπτει τα ημερολόγια του προκατόχου της, ο οποίος πέθανε, ενώ συνειδητοποιεί ότι ο κυβερνήτης του πλοίου είναι ο πρώτος της μεγάλος έρωτας.

Στα υπόλοιπα βραβεία, τη Χρυσή Λεοπάρδαλη (όπως είναι γνωστό το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ) κέρδισε το Mula sa kung ano ang noon του Φιλιππινέζου Λαβ Ντιάζ.

Βραβείο της επιτροπής κέρδισε το Listen Up Phillip του Άλεξ Ρος Πέρι.

Βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Πορτογάλος Πέντρο Κόστα για το Cavalo Dinheiro, ενώ βραβείο ανδρικής ερμηνείας απέσπασε ο Αρτέμ Μπιστρόφ για το Durak του Γιούρι Μπικόφ από τη Ρωσία.

Ειδική μνεία κέρδισε το βραζιλιάνικο Ventos de Agosto.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο και τους στόχους που θέλει να πετύχει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024