Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο κωμικός που αγάπησε όλη η υφήλιος

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο κωμικός που αγάπησε όλη η υφήλιος

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα από την είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο πλανήτης μοιάζει ακόμα να μη μπορεί να το πιστέψει. Τα social media, και ειδικά το Twitter, έχουν μετατραπεί σε ένα «μνημείο» για τον διάσημο ηθοποιό, καθώς όλοι χαιρετίζουν την κωμική του ιδιοφυΐα. Τι είναι αυτό που έκανε τον Ρ.Γουίλιαμς τόσο δημοφιλή;

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα από την είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο πλανήτης μοιάζει ακόμα να μη μπορεί να το πιστέψει. Τα social media, και ειδικά το Twitter, έχουν μετατραπεί σε ένα «μνημείο» για τον διάσημο ηθοποιό, καθώς όλοι χαιρετίζουν την κωμική του ιδιοφυΐα.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς υπήρξε ένας ηθοποιός που έμοιαζαν να λατρεύουν όλοι. Μπορούσε να είναι ταυτόχρονα σοβαρός και αστείος, θλιμμένος και εξωφρενικός, ποιοτικός και «σαχλός». Στη σκηνή ή την οθόνη μπορούσε να είναι ό,τι ήθελε να γίνει για χάρη του κοινού.

Στην πραγματική του ζωή, βέβαια, δεν μπορούσε να έχει κάτι βασικό: να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Τι είναι αυτό που έκανε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να είναι τόσο δημοφιλής;

Δεν φοβόταν να πάρει ρίσκο, δεν φοβόταν να παίξει έναν καθηγητή σε μια ταινία που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων (μιλάμε φυσικά για τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών). Και όταν είδε ότι ένας δραματικός ρόλος του χάρισε το Όσκαρ, δεν επαναπαύτηκε σε τέτοιους ρόλους, αλλά ανέλαβε και πάλι να κάνει κωμωδία.

Μπορούσε να ντυθεί γυναικεία και να παίξει την κυρία Νταουμπτφάιρ και δεν φοβόταν να κυλιστεί γυμνός στο γρασίδι -όπως δήλωσε ο Τζεφ Μπρίτζες με τον οποίο είχαν παίξει μαζί στον υπέροχο, Βασιλιά της Μοναξιάς.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν τόσο δημοφιλής γιατί εκτός από ταλαντούχος, δεν μπορούσε παρά να αγαπηθεί από όλους. Και από αυτούς που τους άρεσε το λεπτό χιούμορ και από αυτούς που τους άρεσε η διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Και από εκείνους που αρνούνται να μεγαλώσουν και από εκείνους που μεγάλωσαν νωρίς.

Οι χιλιάδες αναφορές για τον ηθοποιό στο Twitter αποδεικνύουν ακριβώς αυτό: του μεγάλου σεβασμού που έτρεφαν γι’ αυτόν ηθοποιοί και σκηνοθέτες, κριτικοί και το κοινό.

Για τους περισσότερους από τους θαυμαστές του Γουίλιαμς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν ένας τρόπος διαχείρισης της θλίψης και του σοκ τους για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού. Ένας τρόπος να μιλήσουν για τις ταινίες του, για την προσωπικότητά του, για την κατάθλιψη.

Και, τελικά, ένας τρόπος να αποτίσουν έναν φόρο τιμής στον δικό τους Ρόμπιν Γουίλιαμς, ένας τρόπος να ανέβουν πάνω στο θρανίο -όπως οι μαθητές του στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών- και να τον αποχαιρετήσουν.

Είτε αυτός φορούσε τη στολή νταντάς, είτε ήταν μπλε και έμοιαζε με τζίνι, είτε ερμήνευε τον ρόλο ενός ρομπότ ή ενός αστέγου, ενός βασιλιά της μοναξιάς.


Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τερίμ: «Είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσετε το Κύπελλο- Ζητάω συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον»

Ο Φατίχ Τερίμ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και αποχαιρέτισε τους παίκτες, λέγοντάς τους ότι είναι σίγουρος ότι θα κάνουν το 2×2 στο τέλος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024