Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικό ενισχύουν το «Σπίτι του Ηθοποιού»

Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικό ενισχύουν το «Σπίτι του Ηθοποιού»

Πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί οικονομικά το «Σπίτι του Ηθοποιού», σε συνεργασία και με το Εθνικό Θέατρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία επισκέφθηκε τους ξενώνες του και συνομίλησε με την πρόεδρο Άννα Φόνσου, μέλη του ΔΣ και φιλοξενούμενους ηθοποιούς.

Πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί οικονομικά το «Σπίτι του Ηθοποιού» ανακοίνωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία επισκέφθηκε τους ξενώνες του και συνομίλησε με την πρόεδρο Άννα Φόνσου, μέλη του ΔΣ και φιλοξενούμενους ηθοποιούς.

Συγκεκριμένα, η κ. Γκερέκου ανακοίνωσε πως, κατόπιν συμφωνίας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις σε όλες τις σκηνές του, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση των εσόδων τους ως δωρεά στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Επιπλέον, το Εθνικό θα δώσει δυνατότητα πρόσληψης σε άνεργους ηθοποιούς που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης του ΥΠΠΟΑ προς το «Σπίτι του Ηθοποιού», ενώ η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αποστείλει επιστολή προς τους εποπτευόμενους από το υπουργείο θεατρικούς οργανισμούς με την οποία θα τους καλεί να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή του.

«Το ‘Σπίτι του Ηθοποιού’ είναι μια εστία αλληλεγγύης και αναγνώρισης της καλλιτεχνικής προσφοράς στον τόπο μας, που δημιουργήθηκε χάρη στο όραμα και την ευαισθησία της κ. Φόνσου. Είναι αλήθεια ότι παίρνω δύναμη από τον αγώνα και την συνεισφορά ανθρώπων που ευεργετούν. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το κοινωνικό έργο που επιτελεί με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια είναι ανάγκη να στηριχθεί με πράξεις» δήλωσε η κ. Γκερέκου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024