Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 17 Ιουλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 17 Ιουλίου

Τέσσερις νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους ο νέος Πλανήτης των Πιθήκων και η νέα ταινία του σκηνοθέτη της ταινίας Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο. Υπάρχει και ένα δράμα εποχής με τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Χοακίν Φοίνιξ, το οποίο δυστυχώς απογοητεύει.

Τέσσερις νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους ο νέος Πλανήτης των Πιθήκων και η νέα ταινία του σκηνοθέτη της ταινίας Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο. Υπάρχει και ένα δράμα εποχής με τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Χοακίν Φοίνιξ, το οποίο δυστυχώς απογοητεύει.

Ο Μίτος της Αριάν

(3/5)

Η Αριάν ετοιμάζεται για τα γενέθλιά της. Οι φίλοι και οι συγγενείς της τής λένε ότι δεν θα έρθουν. Εκείνη φεύγει και πηγαίνει σε μια ταβέρνα που βρίσκεται σε κάποια παραλία της Μασσαλίας. Εκεί γνωρίζει μια παράξενη ομάδα ανθρώπων: έναν νεαρό με την ιερόδουλη σύντροφό του, έναν πρώην φύλακα μουσείου που καλεί τα «μικρά» του, έναν επίδοξο συγγραφέα και τον μουσικόφιλο ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Και μια σοφή χελώνα. Γεμάτη μικρές παραδοξολογίες και χαριτωμένα στιγμιότυπα, η νέα ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο) είναι μία ταινία από διανοούμενους που αποφασίζουν να το διασκεδάσουν. Και σε ύφος θυμίζει αρκετά τη φετινή Λιμουζίνα του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ιδανική για θερινό σινεμαδάκι.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζακ Μπουντέ, Ζαν Πιερ Νταρουσέν, Αναίς Ντεμουστιέ, Αντριάν Ζολιβέ

Κάποτε στη Νέα Υόρκη

(2/5)

Η Εύα είναι μία μετανάστρια από την Πολωνία που φτάνει με την άρρωστη αδελφή της στο νησί Έλις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη Νέα Υόρκη. Οι αμερικανικές Αρχές κρατούν την αδελφή της στο νησί και η Εύα δέχεται τη βοήθεια ενός ξένου, ο οποίος αποδεικνύεται δυνάστης της, καθώς την αναγκάζει αρχικά να εμφανιστεί στο καμπαρέ που εργάζεται και στη συνέχεια να εργαστεί ως ιερόδουλη. Κι ενώ φαίνεται ότι τρέφει αισθήματα γι’ αυτήν, σύντομα στο δρόμο τους θα εμφανιστεί ο μάγος Ορλάντο, ο οποίος εκφράζει και αυτός ενδιαφέρον για την Εύα και επιθυμεί να τη σώσει από την δύσκολη ζωή της. Ο Τζέιμς Γκρέι συνεργάζεται για τέταρτη φορά με τον Χοακίν Φοίνιξ, αυτή τη φορά όμως επιλέγει ένα θέμα όχι μόνο δύσκολο, αλλά και «πονηρό». Κι αυτό γιατί λόγω θεματολογίας, χρειάζεται προσπάθεια για να μην κινηθεί κανείς σε μελό και κλισέ μονοπάτια, προσπάθεια που δεν αποδίδει καρπούς, καθώς παρακολουθούμε την ιστορία της «παραστρατημένης» καλής μετανάστριας και του παθητικοεπιθετικού προαγωγού της. Δυστυχώς, οι ερμηνείες δεν είναι αντάξιες των προσδοκιών. Ο Φοίνιξ δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που τον έχουμε δει να κάνει τόσες φορές, ενώ η Μαριόν Κοτιγιάρ προσπαθεί, αλλά ο ρόλος -αν και γράφτηκε στα μέτρα της- υποβαθμίζει τις υποκριτικές της ικανότητες. Στην όλη σύνθεση δεν βοηθούν και οι σέπια χρωματισμοί της ταινίας που δίνουν στο εγχείρημα υπερβολική σοβαροφάνεια.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γιοακίν Φίνιξ, Τζέρεμι Ρένερ

Rage

(2/5)

Ένας πρώην μαφιόζος και νυν επιτυχημένος επιχειρηματίας αποφασίζει να πάρει εκδίκηση όταν η κόρη του εξαφανίζεται. Ο Πολ Μαγκουάιρ ξεσκονίζει μαχαίρια και πιστόλια, παίρνει τους φίλους του και αποφασίζει να τα βάλει με τη ρώσικη μαφία. Το Rage (Tokarev είναι ο πολύ πιο επιτυχημένος ξένος τίτλος της ταινίας, τίτλος που αναφέρεται σε ένα είδος όπλου) είναι μία ταινία που βασίζεται σε μια πολύ καλή ιδέα, την οποία όμως δεν ξέρει πώς να μεταφέρει στο σινεμά. Ξύλινοι χαρακτήρες, αδιάφορες ερμηνείες, κακοί διάλογοι συνθέτουν μία ταινία που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι κακή. Το τέλος, έξυπνο και φρέσκο, προσπαθεί να σε αποζημιώσει, αλλά είναι ήδη πολύ αργά…

Σκηνοθεσία: Πάκο Καμπέθας
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ντάνι Γκλόβερ, Ρέιτσελ Νίκολς, Πίτερ Στορμάρε

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Αυγή

Σίκουελ του πρίκουελ. Στη πρώτη ταινία είχαμε δει τους πιθήκους να αποκτούν νοημοσύνη και τους ανθρώπους να πλήττονται από έναν ιό. Στην καινούρια ταινία, μερικοί επιζήσαντες συναντούν μια εξελιγμένη φυλή πιθήκων που ζει σε ένα δάσος. Ένας μηχανικός και ο αρχηγός της αγέλης προσπαθούν να αποφύγουν την αναμέτρηση, όμως η σύγκρουση φαίνεται αναπόφευκτη. Ο Άντι Σέρκις που ερμηνεύει τον πίθηκο Σίζαρ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το stop motion animation και πολλοί μιλούν για μια υπέροχη παρουσία και για εντυπωσιακά εφέ. Πάντως, δύσκολα θα ξεπεραστεί ο πρώτος Πλανήτης των Πιθήκων (1968) με τον Τσάρλτον Ίστον. Η ταινία προβάλλονται και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς
Σκηνοθεσία: Άντι Σέρκις, Τζέισον Κλαρκ, Γκάρι Όλντμαν, Κέρι Ράσελ, Τζούντι Γκριρ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024