Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κινηματογραφικά ταξίδια στο νησί της Πάτμου

Κινηματογραφικά ταξίδια στο νησί της Πάτμου

Στις 24 Ιουλίου ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου (IFFP), το οποίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών. Δέκα μεγάλου μήκους ταινίες, 40 μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου.

Στις 24 Ιουλίου ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου (IFFP), το οποίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών.

Δέκα μεγάλου μήκους ταινίες, 40 μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ ξεκινά με την ταινία Life in the Borderlands, ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε πρόσωπα της Πάτμου. Το ντοκιμαντέρ υπήρξε αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περσινής διοργάνωσης.

Φέτος, στο Φεστιβάλ θα παραστούν σημαντικοί κινηματογραφιστές, όπως ο διεθνούς φήμης παραγωγός Τίβι Μάγκνουσον.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ανάμεσα στα δέντρα του Νεοκλασικού Σχολείου στη Σκάλα, θα προβληθούν ταινίες, όπως η Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη -παρουσία του σκηνοθέτη και της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη-, η βραβευμένη με ένα Όσκαρ ταινία του Σπάικ Τζόνζι, Her, η επίσης βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Πάολο Σορεντίνο, Η Τέλεια Ομορφιά, το Θεώρημα Μηδέν του Τέρι Γκίλιαμ και το The Grand Budapest Hotel του Γουές Άντερσον.

Φέτος το Φεστιβάλ διοργανώνει αφιέρωμα στις «Γυναίκες πίσω από την κάμερα».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ομιλίες και σεμινάρια πάνω στην ποικιλομορφία, την έμπνευση, τις πρακτικές δυσκολίες, καθώς και σε θεματικές που καλύπτουν ταινίες γυρισμένες από γυναίκες σκηνοθέτες. Στην Πάτμο θα βρεθεί η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Βαλέρια Γκολίνο, η οποία θα παρουσιάσει την ταινία της Miele (Μέλι), αλλά και η σκηνοθέτις της ταινίας From Tehran to London, Μάνια Ακμπάρι.

Επίσης, στο προστατευόμενο από την UNESCO σχολείο της Χώρας, η μουσική συναντά το σινεμά, μέσα από την ιστορία της γραμματέως των θρυλικών Beatles, η οποία περιγράφεται μέσα από το Good Ol’ Freda, του Ράιαν Γουάιτ, ενώ το ντοκιμαντέρ Press Pause Play των Ντέιβιντ Ντβόρσκι και Βίκτορ Κέλερ ασχολείται με τις αλλαγές που έφερε η ψηφιακή επανάσταση στη μουσική βιομηχανία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιεί, επίσης, διαγωνισμό σεναρίου και δίνει τη δυνατότητα σε νέους κινηματογραφιστές να κάνουν την ταινία τους πραγματικότητα.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 420, δείχνοντας ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων που αγαπά το σινεμά. Οι πέντε σεναριογράφοι που θα ταξιδέψουν στην Πάτμο για την τελική φάση του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου και θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια.

Επίσης, το Σάββατο 26 Ιουλίου οι Burger Project θα δώσουν στην Πάτμο μια ξεχωριστή συναυλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024