Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 3 Ιουλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 3 Ιουλίου

Δύο κωμωδίες και ένα δράμα είναι οι νέες ταινίες αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας. Ξεχωρίζει Το Τραγούδι της Καρδιάς μου, μία μάλλον κλασική δραμεντί με εξαιρετικές ερμηνείες από τους Τέρενς Σταμπ και Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Αστεία -αλλά όχι κάτι το ξεχωριστό- και η συνεργασία Τζον Τορτούρο και Γούντι Άλεν, Ερασιτέχνης Ζιγκολό.

Δύο κωμωδίες και ένα δράμα είναι οι νέες ταινίες αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας. Ξεχωρίζει Το Τραγούδι της Καρδιάς μου, μία μάλλον κλασική δραμεντί με εξαιρετικές ερμηνείες από τους Τέρενς Σταμπ και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Το τραγούδι της καρδιάς μου

(3/5)

Η Μάριον, μία γυναίκα που συμμετέχει σε μία χορωδία ηλικιωμένων, πάσχει από καρκίνο. Ο δύστροπος σύζυγός της Άρθουρ τη φροντίζει, αλλά είναι αρνητικός στην ενασχόλησή της με τη χορωδία. Σιγά – σιγά, όσο η υγεία της Μάριον φθίνει, ο ίδιος θα αποφασίσει να ασχοληθεί με τη χορωδία, θα αναπτύξει φιλική σχέση με τη δασκάλα και σταδιακά θα μεταμορφωθεί.

Μπορεί να είναι ένα σενάριο που το έχουμε ξαναδεί, αλλά η βρετανική ταινία του Πολ Άντριου Ουίλιαμς συνδυάζει ιδανικά δράμα και κωμωδία, διαθέτει πολύ καλές ερμηνείες από τον Τέρενς Σταμπ και την Βανέσα Ρεντγκρέιβ και αυτές, μαζί με τη χαριτωμένη παρουσία της Τζέμα Άρτερτον και το γεγονός ότι δεν ευτελίζει το αρχικό της υλικό, είναι που κάνουν την ταινία αυτή ενδιαφέρουσα.

Σκηνοθεσία: Πολ Άντριου Ουίλιαμς
Πρωταγωνιστούν: Τέρενς Σταμπ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζέμα Άρτερτον, Κρίστοφερ Ίκλεστον, Όρλα Χιλ

Ερασιτέχνης ζιγκολό

(2/5)

Ο Τζον Τορτούρο συνεργάζεται με τον Γούντι Άλεν και εμπνέεται από αυτόν. Από τους τίτλους της έναρξης υπό τους ήχους τζαζ μουσικής, μέχρι τα βλέμματα του τέλους, η ταινία του Τορτούρο είναι γεμάτη γουντιαλενικές αναφορές και εμπνεύσεις. Ένας ιταλικής καταγωγής άνδρας που ζει στη Νέα Υόρκη (Τορτούρο) γίνεται ζιγκολό μετά την υπόδειξη του πρώην αφεντικού του (Γούντι Άλεν).

Αυτό που ακολουθεί είναι μία ταινία που σατιρίζει το σεξ, αλλά και τον ορθόδοξο ιουδαϊσμό με σκηνές όπως εκείνη στην οποία ο Γούντι Άλεν αναγκάζεται να παραστεί σε εβραϊκό δικαστήριο, επειδή τον κατηγορούν ότι διέφθειρε τη χήρα ενός ραβίνου.

Κατά τα άλλα, όμως, ο Τορτούρο δεν κάνει κάτι ξεχωριστό, αλλά βασίζεται υπερβολικά πολύ σε πράγματα που έχει κάνει κατά το παρελθόν ο Γούντι Άλεν, παραδίδοντας ουσιαστικά δύο ταινίες σε μία: μία καθαρή κωμωδία και μία ρομαντική κομεντί με ευαίσθητες πινελιές.

Ο θεατής σίγουρα θα γελάσει και μόνο με την περσόνα του Άλεν, ο οποίος εδώ αποδεικνύει ότι το όνομά του αποτελεί πλέον… εγγύηση -ακόμα και τα αστεία είναι «γουντιαλενικά». Σε γενικές γραμμές, όμως, και πέρα από το χιούμορ που διαθέτει σε ορισμένες σκηνές, ο ερασιτέχνης ζιγκολό δεν έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει.

Σκηνοθεσία: Τζον Τορτούρο
Πρωταγωνιστούν: Τζον Τορτούρο, Γούντι Άλεν, Σάρον Στόουν, Βανέσα Παραντί, Σοφία Βεργκάρα

Το Τρίτο Πρόσωπο

(1,5/5)

Τρεις ιστορίες σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Παρίσι, Ρώμη, Νέα Υόρκη. Ένας συγγραφέας προσπαθεί να τελειώσει το βιβλίο του, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει τα καπρίτσια της νεαρής ερωμένης του. Μία γυναίκα εργάζεται ως καμαριέρα και προσπαθεί να ξεπεράσει ένα σκοτεινό σημείο του παρελθόντος για να μπορεί να ξαναδεί τον γιο της. Στη Ρώμη, ένας Αμερικανός συναντά μια τσιγγάνα που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να βρει ξανά την κόρη της.

Η ταινία του Πολ Χάγκις ασχολείται μεν με σοβαρά ζητήματα -που έχουν να κάνουν κυρίως με τη σχέση γονέων και παιδιών- αλλά ασχολείται επιφανειακά, επικεντρώνοντας την προσοχή του σε ένα μάλλον προβλέψιμο μυστήριο.

Μένοντας μακριά από καλογραμμένους χαρακτήρες που μας έχει συνηθίσει (είχε γράψει το σενάριο του Million Dollar Baby), ο Πολ Χάγκις δημιουργεί ένα δράμα που έχει ορισμένα καλά στοιχεία -η καλύτερη ιστορία είναι εκείνη με τη Μίλα Κούνις και τον Τζέιμς Φράνκο-, αλλά που εξαντλείται σε αδιάφορους συμβολισμούς.

Σκηνοθεσία: Πολ Χάγκις

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Ολίβια Ουάιλντ, Κιμ Μπέισινγκερ, Έϊντριεν Μπρόντι, Μίλα Κούνις, Μοράν Ατίας

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα προβάλλεται και η ινδική ταινία Η Μοναχική Σύζυγος του 1964.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024