Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Μαΐου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Μαΐου

Η κωμωδία έχει τον πρώτο λόγο αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα. Άλλοτε με χιούμορ εκλεπτυσμένο, άλλοτε χοντροκομμένο οι περισσότερες ταινίες που προβάλλονται έχουν στόχο να μας κάνουν να χαμογελάσουμε. Ένα τρυφερό δράμα ελληνικής προέλευσης είναι πάντως αυτό που ξεχωρίζει: ο λόγος για το Wild Duck του Γ.Σακαρίδη.

Η κωμωδία έχει τον πρώτο λόγο αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα. Άλλοτε με χιούμορ εκλεπτυσμένο, άλλοτε χοντροκομμένο οι περισσότερες ταινίες που προβάλλονται έχουν στόχο να μας κάνουν να χαμογελάσουμε. Ένα τρυφερό δράμα ελληνικής προέλευσης είναι πάντως αυτό που ξεχωρίζει: ο λόγος για το Wild Duck του Γ.Σακαρίδη.

Wild Duck

(2,5/5)

Ένας άνδρας που ασχολείται με τις υποκλοπές ανακαλύπτει μια κεραία σε ένα διαμέρισμα. Παράλληλα, θα ξεκινήσει να παρακολουθεί μία γυναίκα που μένει στον από πάνω όροφο, η οποία πάσχει από καρκίνο. Η πρώτη ταινία του Γιάννη Σακαρίδη είναι μια απλή -αλλά τρυφερή- ιστορία σχετικά με ηθικά διλλήματα, αλλά και ανθρώπινες σχέσεις. Διαθέτει πολύ καλές ερμηνείες, κυρίως από τον Αλέξανδρο Λογοθέτη που ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο, αλλά και από τη Θέμιδα Μπαζάκα και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Στάνκογλου

Βόλτα με τον Μολιέρο

(2,5/5)

Μια ευαίσθητη κωμωδία πάνω στη φύση της τέχνης, στην τέχνη της υποκριτικής, αλλά και στην ίδια τη ζωή, στις φιλίες και στα λάθη. Με αφορμή τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου που θέλει να ανεβάσει ο Γκοτιέ, θα βρεθεί ξανά με τον παλιό του φίλο Σερζ σε ένα γαλλικό θέρετρο. Ο Σερζ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την υποκριτική, θα πεισθεί δύσκολα να κάνει πρόβες. Στη διάρκεια μιας εβδομάδας πολλά (ή και τίποτα) θα συμβούν, σε ένα γαλλικό και εύστοχο σχόλιο πάνω στη φύση του ηθοποιού. Στη διάρκεια της ταινίας πολύ συχνά θα αναρωτηθεί ο θεατής ποιος από τους δύο πρωταγωνιστές είναι ο μισάνθρωπος και ποιος ο ρομαντικός, καθώς η ταινία βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το έργο του Μολιέρου. Ευτύχημα οι εξαιρετικές ερμηνείες των δύο κεντρικών χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λε Γκε
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουκινί, Λαμπέρ Ουιλσόν, Μάγια Σάνσα, Ανί Μερσιέ

Ανυπόφοροι Γείτονες

(2/5)

Ένα ζευγάρι με νεογέννητο μωρό διαπιστώνει με φρίκη του ότι δίπλα στο σπίτι του έχει έρθει να μείνει μια πανεπιστημιακή αδελφότητα. Τρομοκρατημένοι μπροστά στην πιθανότητα των ολονύχτιων πάρτι και της συνεχούς φασαρίας, αλλά και με κάποια περιέργεια, αποφασίζουν να τους επισκεφθούν. Όλα κυλούν ομαλά μέχρι που ο σύζυγος καλεί την αστυνομία και ξεκινάει πόλεμος. Η ταινία (με τη σκηνοθετική υπογραφή του Νίκολας Στόλερ του Σηκωτός για τη Συναυλία) ξεκινά με μια φρεσκάδα, καταφέρνοντας να προσφέρει αστεία που παρά το γεγονός ότι είναι χοντροκομμένα διατηρούν τη φρεσκάδα τους. Δεν το καταφέρνει πάντα και όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο αμήχανη. Το ζευγάρι (Σεθ Ρόγκεν, Ρόουζ Μπερν) ξεχωρίζουν, δυστυχώς, όμως, ο Ζακ Έφρον είναι και εδώ αδιάφορος

Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ
Πρωταγωνιστούν: Σεθ Ρόγκεν, Ρόουζ Μπερν, Ζακ Έφρον, Ντέιβ Φράνκο, Κρεγκ Ρόμπερτς, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Λάιζα Κούντροου

Η άλλη Γυναίκα

(0,5/5)

Όταν η Κάρλι μαθαίνει ότι ο ιδανικός άνδρας είναι παντρεμένος, αποφασίζει να διακόψει τη σχέση. Δεν μπορεί, όμως, να ξεφύγει και από τη σύζυγο του κυρίου που -χαμένη από τις εξελίξεις- βρίσκει σε αυτήν ένα στήριγμα. Αδιάφορη κωμωδία, μία επανάληψη του Sex and the City με κλισέ καταστάσεις, αδιάφορους χαρακτήρες και παντελή έλλειψη χιούμορ και τρυφερότητας που καταλήγει σε ένα όργιο εκδίκησης κατά του άπιστου συζύγου.

Σκηνοθεσία: Νικ Κασαβέτις
Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Λέσλι Μαν, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Κέιτ Άπτον, Νίκι Μινάζ

Βαλς με τη Μόνικα

(1,5/5)

Βιογραφία της σημαντικής τζαζ ερμηνεύτριας Μόνικα Ζέτερλουντ από τη Σουηδία. Η ταινία παρουσιάζει τη μυθιστορηματική ζωή της, αλλά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την τηλεοπτική αισθητική. Η ταινία αφηγείται το ξεκίνημα και την καταξίωση της εγωπαθούς, ταλαντούχας και προβληματικής παρουσίας, αλλά δεν προσφέρει τίποτα καινούριο από αυτά που έχουμε δει εκατοντάδες φορές στη μεγάλη οθόνη. Η πρωταγωνίστρια Έντα Μάγκνασον κάνει μεν ότι μπορεί, φαίνεται, όμως, ότι δεν αρκεί.

Σκηνοθεσία: Περ Φλι

Πρωταγωνιστούν: Έντα Μάγκνασον, Σβέριρ Γκιούντνασον, Σελ Μπέρκβιστ, Βέρα Βιτάλι

Παράλληλα, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη Τσίπρα, Στο Νήμα.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024