Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η «διαχρονική» Τζούλια Ρόμπερτς μιλά για τη φήμη και την οικογένεια

Η «διαχρονική» Τζούλια Ρόμπερτς μιλά για τη φήμη και την οικογένεια

Η Τζούλια Ρόμπερτς αισθάνεται πολύ τυχερή. «Δεν θέλω να προκαλώ τη μοίρα» λέει όταν η δημοσιογράφος του περιοδικού της Wall Street Journal τη ρωτά για την εκπληκτική καριέρα της. Αν και προτεραιότητα για την 46χρονη Ρόμπερτς αποτελεί η οικογένειά της, η ηθοποιός δεν διστάζει να αναλαμβάνει ρόλους-πρόκληση όπως αυτόν μιας ανάπηρης γιατρού που ειδικεύεται στον ιό του AIDS.

Η Τζούλια Ρόμπερτς αισθάνεται πολύ τυχερή. «Δεν θέλω να προκαλώ τη μοίρα» λέει όταν η δημοσιογράφος του περιοδικού της Wall Street Journal τη ρωτά για την εκπληκτική καριέρα της, χαρακτηρίζοντάς την ηθοποιό «διαχρονική».

Δεν είναι η καριέρα της, όμως, που αποτελεί προτεραιότητα πλέον για την 46χρονη Ρόμπερτς, αλλά η οικογένειά της.

Η ηθοποιός που βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και 25 χρόνια ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της με τον σύζυγό της, φωτογράφο Ντάνι Μόντερ και τα τρία της παιδιά, Χέιζελ, Φιν και Χένρι.

«Σε αυτό είναι καλύτερη η Τζούλια, να κρατήσει την πραγματική της ζωή» λέει ο σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς. «Τα μικρά πράγματα λένε την ιστορία της».

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αποκτήνωση που έρχεται με τη φήμη, κυρίως στην ισχύουσα κουλτούρα, κάτι που δεν υπήρχε όταν εγώ ξεκίνησα» λέει. «Δεν υπήρχε αυτή η ανάλυση κάθε ίχνους, κάθε στιγμής, κάθε ημέρας» λέει.

«Κανείς δεν ενδιαφερόταν τι φορούσες, κανείς δεν ενδιαφερόταν πώς ήταν το κούρεμά σου, εάν φορούσες μέικ απ ή όχι. Τώρα έχει γίνει ενός είδους σπορ» δήλωσε στη δημοσιογράφο Ελίζα Λίπσκι-Καράζ.

Η Τζούλια Ρόμπερτς ξέρει. Έγινε σταρ πρώτου μεγέθους μόλις σε ηλικία 22 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στο Pretty Woman και μέχρι σήμερα μετρά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διασημότητα, τουλάχιστον όχι όπως έχει εξελιχθεί σήμερα ο όρος. Δεν ξέρω εάν είμαι γριά και αργή, αλλά μοιάζει να επικρατεί μία φρενίτιδα γύρω από αυτό» είπε.

Η Ρόμπερτς αφήνει το σπίτι της στο Μαλιμπού για πρότζεκτ που θεωρεί ότι αξίζουν. Τον πρόσφατο August: Osage County, όπου απέσπασε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και το τηλεοπτικό The Normal Heart για λογαριασμό του HBO, όπου ερμηνεύει μία ανάπηρη γιατρό, θύμα πολιομυελίτιδας που ειδικεύεται στον ιό του AIDS.

«Ένας ρόλος με ελκύει γιατί υπάρχει κάτι που σε φέρνει σε επαφή με αυτόν» λέει η ηθοποιός, η οποία για τον ρόλο έκανε μεγάλη έρευνα, μιλώντας με γιατρό που συνεργάστηκε με την Λάουμπενστάιν, τη γιατρό στην οποία βασίζεται ο χαρακτήρας της.

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν και οι συνεργάτες της. Ο πρωταγωνιστής του Normal Heart, Μαρκ Ράφαλο, δηλώνει: «Τις πρώτες ημέρες ήμουν τρομοκρατημένος – είναι το βασιλικό αίμα του Χόλιγουντ. […] Έχεις αυτόν τον άνθρωπο που είναι σταρ σε όλες τις ταινίες της και καλείται να είναι μέρος ενός συνόλου με έναν τρόπο ταπεινό, ντροπαλό, στοχαστικό» λέει.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024