Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας (17 και 20 Απριλίου)

Οι ταινίες της εβδομάδας (17 και 20 Απριλίου)

Έξι ταινίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Μεγάλη Πέμπτη 17 και την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου. Ανάμεσά τους το μπλοκμπάστερ Κυριαρχία με τον Τζόνι Ντεπ και ο Τζουντ Λο σε ρόλο ερωτύλου κακοποιού, στο Ντομ Χέμινγουεϊ.

Έξι ταινίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Μεγάλη Πέμπτη 17 και την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου. Ανάμεσά τους το μπλοκμπάστερ Κυριαρχία με τον Τζόνι Ντεπ και ο Τζουντ Λο σε ρόλο ερωτύλου κακοποιού, στο Ντομ Χέμινγουεϊ.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Άλλη μία μεταφορά του γνωστού παραμυθιού. Μπορεί να μην έχει την ποιητικότητα της ταινίας του Κοκτό, όμως η εκδοχή του Κριστόφ Γκανς (Η Αδελφότητα των Λύκων) είναι η απόλυτη ενσάρκωση του παραμυθιού. Υπέροχη σκηνογραφία και κοστούμια, εντυπωσιακά ψηφιακά εφέ, όμορφες εικόνες που ταξιδεύουν τον θεατή στις σελίδες ενός μυθιστορήματος. Την ίδια στιγμή, ο Γκανς δεν καταφέρνει να περάσει στο κοινό τον λόγο για τον οποίο η Πεντάμορφη επιλέγει το Τέρας, ούτε καν αναρωτιέται εάν το Τέρας αισθάνεται κτήνος μόνο εξωτερικά ή και εσωτερικά. Σαν θέαμα αποτελεί ιδανική οικογενειακή έξοδο, αν και διαθέτει πολλές αδυναμίες στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, καθώς και στο φινάλε (όπου η περιπέτεια έρχεται σε πρώτο πλάνο). Κρίμα που δεν καταφέρνει να μεταδώσει το συναίσθημα του αρχικού υλικού. Παραμένει, πάντως, ανώτερη από οποιαδήποτε χολιγουντιανή εκδοχή θα μπορούσαμε να είχαμε δει. Από 20 Απριλίου στους κινηματογράφους.

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Γκανς
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Λέα Σεντού, Αντρέ Ντισολιέ, Εντουάρντο Νοριέγκα

Κυριαρχία

Ο Δρ. Γουίλ Κάστερ είναι ένας επιφανής ερευνητής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται για τη δημιουργία μιας μηχανής ικανής να επεξεργάζεται το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Τα αμφιλεγόμενα πειράματά του τον έχουν κάνει γνωστό, αλλά και κύριο στόχο πολέμιων της τεχνολογίας, που θα κάνουν ότι χρειάζεται για να τον σταματήσουν. Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο διευθυντής φωτογραφίας του Κρίστοφερ Νόλαν, έχει πάρει πολύ κακές κριτικές στο εξωτερικό, με ορισμένους κριτικούς να κάνουν λόγο για μία «άψυχη» ταινία. Από 20 Απριλίου στους κινηματογράφους.

Σκηνοθεσία: Γουόλι Πφίστερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Κέιτ Μάρα, Μόργκαν Φρίμαν, Ρεμπέκα Χολ, Κίλιαν Μέρφι, Πολ Μπέτανι

Ντομ Χέμινγουεϊ

Ένας κακοποιός αποφυλακίζεται και πηγαίνει να βρει τον άνθρωπο που προστάτευσε, προκειμένου να λάβει όσα του οφείλονται. Μετά από ένα ατύχημα θα χάσει τα λεφτά του και την ίδια ώρα θα θελήσει να βρεθεί κοντά στην αποξενωμένη κόρη του. Εντάσσεται στο κλασικό ύφος των βρετανικών μαύρων κωμωδιών (νευρική σκηνοθεσία, αθυρόστομο χιούμορ). Δεν θα πει τίποτα καινούριο (μια βαλίτσα με λεφτά που εξαφανίζεται, ένας άνδρας που αναζητά την επαφή), αλλά διαθέτει αστείους διαλόγους και μία σαρωτική ερμηνεία από τον Τζουντ Λο που ευτυχώς αφήνει πίσω του τους ρόλους του ωραίου.Από 20 Απριλίου στους κινηματογράφους.

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Σέπαρντ
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Ρίτσαρντ Γκραντ, Εμίλια Κλαρκ

Oldboy

Αμερικάνικο ριμέικ της διάσημης ταινίας του Παρκ Τσαν Γουκ. Η επιλογή της από τον Σπάικ Λι προκάλεσε ερωτηματικά, καθώς η ταινία του Παρκ Τσαν Γουκ θεωρείται κορυφαία. Αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που φυλακίζεται για πολλά χρόνια χωρίς να ξέρει το γιατί. Όταν βγαίνει θα αναζητήσει εκδίκηση και θα συμμαχήσει με μία νεαρή κοπέλα. Οι κριτικοί έκαναν λόγο για μία μέτρια ταινία που δεν μπορεί να φτάσει την ήδη κλασική ταινία του 2003. Από 20 Απριλίου στους κινηματογράφους.

Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
Πρωταγωνιστούν: Τζος Μπρολίν, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

Κάθε σχέση καταλήγει στην ερώτηση «Και τώρα;». Τρεις κολλητοί φίλοι, ο Τζέισον (Ζακ Έφρον), ο Ντάνιελ (Μάιλς Τέλερ) και ο Μάικι (Μάικλ Τζόρνταν) έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα κάνουν σοβαρή σχέση. Ωστόσο, και οι τρεις γνωρίζουν κοπέλες που τους γοητεύουν. Όταν όμως καλούνται να παραδεχτούν τη σχέση τους και να δεσμευτούν, τα πράγματα δυσκολεύουν. Η ταινία χαρακτηρίστηκε ρηχή από τους κριτικούς και πήρε πολύ κακές κριτικές, αν και διαθέτει τουλάχιστον δύο καλούς ηθοποιούς (Μάιλς Τέλερ, Μάικλ Τζόρνταν). Από 17 Απριλίου στους κινηματογράφους.
Σκηνοθεσία: Τομ Γκόρμικαν
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Έφρον, Ίμογκεν Πουτς, Μάιλς Τέλερ, Άντισον Τίμλερ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζέσικα Λούκας

Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές

Η ατίθαση νεράιδα Ζαρίνα κλέβει τη Γαλάζια Νεραϊδόσκονη από το Καταφύγιο των Νεράιδων και την παραδίδει σε ένα πλήρωμα πειρατών, οι οποίοι την ανακηρύσσουν καπετάνισσα του πλοίου τους. Η Τινκ και τα υπόλοιπα μέλη της Νεραϊδοπαρέας σπεύδουν να πάρουν πίσω τη Νεραϊδόσκονη. Από 20 Απριλίου στους κινηματογράφους.

Σκηνοθεσία: Πέγκι Χολμς

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024