Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα Μεγάλα Μπαλέτα του Καναδά για δύο βραδιές στο MMA

Τα Μεγάλα Μπαλέτα του Καναδά για δύο βραδιές στο MMA

Στο «Minus One» μαγνητοφωνημένες εξομολογήσεις των χορευτών για τη ζωή και τη δουλειά τους, πλαισιώνουν τις κινήσεις τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά έργα στο ρεπερτόριο των Μεγάλων Μπαλέτων του Καναδά -έναν φόρο τιμής στο χορό και τους χορευτές- το οποίο θα παρουσιαστεί για δύο βραδιές, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 20:00, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στο «Minus One» μαγνητοφωνημένες εξομολογήσεις των χορευτών για τη ζωή και τη δουλειά τους, πλαισιώνουν τις κινήσεις τους.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά έργα στο ρεπερτόριο των Μεγάλων Μπαλέτων του Καναδά -έναν φόρο τιμής στο χορό και τους χορευτές- το οποίο θα παρουσιαστεί για δύο βραδιές, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 20:00, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με πενήντα χρόνια ιστορίας, τα Μεγάλα Μπαλέτα του Καναδά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία σύνολα χορού παγκοσμίως, μέσα από τους κόλπους του οποίου έχουν αναδειχθεί πολλοί αναγνωρισμένοι διεθνώς χορογράφοι.

Από το 2000 καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Γκραντίμιρ Πανκόφ, ο οποίος εισήγαγε μια καινούρια εποχή για το χορευτικό αυτό σύνολο, μέσα από πρωτότυπες επιλογές ρεπερτορίου και σιδερένια πειθαρχία.

Ο Πανκόφ βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής και μίλησε για τη φιλοσοφία της δουλειάς του και για το «Minus One» που δημιουργήθηκε ειδικά για τα Μεγάλα Καναδικά Μπαλέτα από τον Οχάντ Ναχαρίν και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο του 2002, στο Τheatre Maisonneuve, στο Μοντρεάλ.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παράσταση. Δεν περιλαμβάνει εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, είναι ένα έργο όλο εκπλήξεις και γεμάτο χιούμορ. Λέμε μία ιστορία χωρίς ασάφειες και προβληματισμούς, την οποία το κοινό θα κατανοήσει και θα απολαύσει» εξήγησε.

Ιδιαίτερα ευτυχής -δήλωσε ο Πανκόφ- που συμπεριέλαβαν την Αθήνα στην περιοδεία τους παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα «Στην πάροδο των αιώνων πάντα υπήρχαν πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που έπλητταν τον πολιτισμό, ακόμα και σε πλούσιες χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Δική μου φιλοσοφία όμως, είναι να διατηρώ τον ενθουσιασμό μου σε ό,τι κάνω. Πρέπει να καταφέρνουμε να υπερβαίνουμε όλα τα εμπόδια και να προχωρούμε αδιάκοπα. Άλλωστε, η τέχνη έρχεται για να γεφυρώνει λαούς και χώρες».

Με τους ήχους από παραδοσιακά ή ποπ τραγούδια, κομμάτια μπαρόκ ή έθνικ μουσικής και πρωτότυπες συνθέσεις, οι χορευτές επιχειρούν να παρασύρουν το κοινό σε μια πανηγυρική διάθεση.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 – 27– 38 – 55 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 8 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.), 10 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024