Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο «Λόγος» στο επίκεντρο της PhotoBiennale

Ο «Λόγος» στο επίκεντρο της PhotoBiennale

Ο «Λόγος» θα είναι το θέμα της φετινής PhotoBiennale, η οποία διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Μέσα από το Κεντρικό Πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις, τις ανοιχτές συζητήσεις και τις προβολές, θα παρουσιαστεί ο λόγος που αρθρώνεται μέσα από την εικόνα, θέτοντας ζητήματα αισθητικά, εννοιολογικά, κοινωνικά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή δομείται, μέσα από τις επιρροές που δέχεται από τις αφηγηματικές τέχνες και τον κινηματογράφο.

Ο «Λόγος» θα είναι το θέμα της φετινής PhotoBiennale, η οποία διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Μέσα από το Κεντρικό Πρόγραμμα της PhotoΒiennale, τις παράλληλες δράσεις, τις ανοιχτές συζητήσεις και τις προβολές, θα παρουσιαστεί ο λόγος που αρθρώνεται μέσα από την εικόνα, θέτοντας ζητήματα αισθητικά, εννοιολογικά, κοινωνικά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή δομείται, μέσα από τις επιρροές που δέχεται από τις αφηγηματικές τέχνες και τον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών (περισσότεροι από 100 σε συνεργασία με πάνω από 50 φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς και προτάσεις που κατατέθηκαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης από το Μουσείο, και αξιολογήθηκαν από επιτροπή που αποτελούσαν οι: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Νίνα Κασσιανού, Σπύρος Μάκκας, Αλίκη Τσιρλιάγκου, Μάρθα Χαλικιά.

Οι υπόλοιπες ενότητες τoυ προγράμματος (όπως το «Παράλληλο πρόγραμμα», «Οι Γκαλερί προτείνουν», οι «Εκθέσεις ταξιδεύουν» και το Βραβείο Cedefop / Photomuseum), έχουν ξεκινήσει τη δράση τους από το 2012, παρουσιάζοντας έργο και το 2013.

Η PhotoΒiennale πραγματοποιείται κατά το πλείστον με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης «Διοργάνωση PhotoBiennale από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης»).

Σε ανακοίνωσή της, η διοργάνωση τονίζει ότι η χρονική απόσταση μεταξύ των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2010/2011 και 2014) οφείλεται σε διαδικαστικά και διοικητικά κωλύματα.

Με τον «Λόγο» κλείνει η θεματική τριλογία που περιελάμβανε, επίσης, τα κεφάλαια «Χρόνος» και «Τόπος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024