Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγχαρητήριο μήνυμα K.Παπούλια για τα 120 χρόνια της εφημερίδας «Εστία»

Συγχαρητήριο μήνυμα K.Παπούλια για τα 120 χρόνια της εφημερίδας «Εστία»

Συγχαρητήριο μήνυμα στην ημερήσια πολιτική εφημερίδα «Εστία» για τη συμπλήρωση των 120 ετών από την έκδοσή της απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Συγχαρητήριο μήνυμα στην ημερήσια πολιτική εφημερίδα «Εστία» για τη συμπλήρωση των 120 ετών από την έκδοσή της απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Το μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά : «Ο Τύπος δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση. Τα 120 χρόνια της Εστίας είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ρόλο του Τύπου στη Δημοκρατία και την προσφορά της Εστίας. Σας εύχομαι μακρά διάρκεια των επιτυχιών σας».
Η Εστία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1894 ως εβδομαδιαίο λογοτεχνικό περιοδικό το οποίο διεύθυνε ο Παύλος Διομήδης. Τον ίδιο χρόνο ο Διομήδης την εκχώρησε στον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη ο οποίος και την μετέτρεψε από περιοδικό σε ημερήσια εφημερίδα.
Το 1898 ο Δροσίνης την μεταβίβασε στους Σπύρο Δάσιο και Άδωνι Κύρου. Το 1900, η διεύθυνση της εφημερίδας περιήλθε αποκλειστικά στον Κύρου, ο οποίος και τη μετέτρεψε σε πολιτική ημερήσια εφημερίδα. Μετά το θάνατό του Αδώνιδος Κύρου, το 1919, η εφημερίδα περιήλθε στο γιο του, Αχιλλέα Κύρου.
Κατά την περίοδο του 1916, η κυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου απαγόρευσε την συνέχιση της έκδοσής της μέχρι τις 15 Μαρτίου του 1917, όταν ξεκίνησε η επανέκδοσή της. Στην επανάσταση του 1922 την οποία επιχείρησαν οι φυγάδες της μικρασιατικής εκστρατείας, διατάχθηκε η παύση της, αλλά στη συνέχεια επανεκδόθηκε. Στη δικτατορία του Παγκάλου διακόπηκε η κυκλοφορία της δύο φορές.
Η Εστία διέκοψε αυτούσια την κυκλοφορία της το καλοκαίρι του 1941 και για το υπόλοιπο της Γερμανικής Κατοχής .
Από το 1950, μετά τον θάνατο του Αχιλλέα Κύρου τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβε ο Κύρος Κύρου και από το 1974 ο Άδωνις Κ. Κύρου.
Η Εστία ήταν η τελευταία εφημερίδα η οποία τυπωνόταν με τη μέθοδο της στερεοτυπίας/λινοτυπίας μέχρι το 1997. Από την ίδια χρονιά τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβε ο Αλέξανδρος Ζαούσης, ο οποίος παραμένει διευθυντής της εφημερίδας μέχρι και σήμερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024