Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 6 Μαρτίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 6 Μαρτίου

Τέσσερις ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ξεχωρίζει το Ξενοδοχείο Grand Budapest του Γουές Άντερσον, μια υπέροχη παστέλ κωμωδία, γεμάτη τρυφερότητα και παράδοξους χαρακτήρες που εντάσσεται πλήρως στο ύφος της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη.

Τέσσερις ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ξεχωρίζει το Ξενοδοχείο Grand Budapest του Γουές Άντερσον, μια υπέροχη παστέλ κωμωδία, γεμάτη τρυφερότητα και παράδοξους χαρακτήρες που εντάσσεται πλήρως στο ύφος της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη.

Ξενοδοχείο Grand Budapest

Ο Γκουστάβ Χ. είναι κονσιέρζ στο ξενοδοχείο Grand Budapest. Είναι εραστής μοναχικών ηλικιωμένων κυριών. Όταν η αγαπημένη του πελάτισσα πεθαίνει και του αφήνει κληρονομιά έναν ανεκτίμητο πίνακα, θα ξεκινήσει μια καταδίωξη με κυνηγημένους τον Γκουστάβ και τον έμπιστό του, τον νεαρό Ζερό. Όλα αυτά τη στιγμή που μία φασιστικού τύπου στρατιωτική δύναμη κάνει την εμφάνιση της στην Ευρώπη. Με μία υπέροχη ερμηνεία από τον Ρέιφ Φάινς, η ταινία του Γουές Άντερσον αποτελεί άλλη μια σπουδαία στιγμή στη φιλμογραφία του: θυμίζει κωμωδία καταδίωξης, κάνει αναφορές στην τέχνη και στην καλή ζωή, νοσταλγεί την Ευρώπη πριν από την άνοδο του φασισμού. Και όπως όλες οι ταινίες του Άντερσον διαθέτει μεγάλη -και παράξενη- καρδιά.

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Τόνι Ρεβολόρι, Έντουαρντ Νόρτον, Έιντριεν Μπρόντι,Γουίλεμ Νταφό, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Σίρσα Ρόναν

300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας

Οι Έλληνες παίρνουν την εκδίκησή τους μετά την ηρωική πτώση του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και η παραγωγός εταιρεία ετοιμάζει το σίκουελ των «300» που έσπασε ταμεία πριν από μερικά χρόνια. Από την αρχική ταινία έχουν απομείνει ζωντανοί η Γοργώ, χήρα του Σπαρτιάτη βασιλιά, ο τερατόμορφος Εφιάλτης και ο Ξέρξης, ενώ δυο νέα πρόσωπα προστίθενται, οι αντίπαλοι στον πόλεμο που συνεχίζεται στη θάλασσα. Η Αρτεμισία, επικεφαλής του περσικού στόλου και ο Θεμιστοκλής. Όποιος περιμένει να μάθει ιστορία, μάλλον θα απογοητευτεί, καθώς η ταινία αποτελεί άλλη μία κόμικ μεταφορά, με πολύ αίμα, «βρόμικη» φωτογραφία και πληθώρα ψηφιακών εφέ.

Σκηνοθεσία: Νόαμ Μούρο
Πρωταγωνιστούν: Σάλιβαν Στέιπλετον, Ευα Γκριν, Λένα Χίντεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο

Πέρα από τη Λογική

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το Πέρα από τη Λογική αποτελεί ένα βραδυφλεγές δράμα. Ένας γιατρός έχει υπό την προστασία του έναν νεαρό από το Μαρόκο, τον Μουνίρ. Όταν ο Μουνίρ παντρεύεται τη Μίριελ τα πάντα φαντάζουν ιδανικά. Γρήγορα γίνεται φανερό ότι ο γιατρός ελέγχει τον Μουνίρ πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσε να αντέξει η Μίριελ. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία, την οποία ο Γιοακίμ Λαφός σκηνοθετεί, τοποθετώντας εμπόδια μπροστά στην κάμερα, παρόμοια με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ήρωές του. Η μεγάλη δύναμη της ταινίας είναι η συγκλονιστική ερμηνεία της Εμιλί Ντεκέν και η καταβύθισή της στην κατάθλιψη.

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός

Πρωταγωνιστούν: Εμιλί Ντεκέν, Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Άρεστρουπ

Φως μετά το Σκοτάδι

Το Post Tenebras Lux είναι ένα μάλλον παράδοξο είδος ταινίας. Αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που ζει στο Μεξικό με τα δύο παιδιά του. Θα μπορούσε να είναι μια συμβατική ιστορία, εάν ο σκηνοθέτης Κάρλος Ρεϊγάδας δεν ήταν τόσο αντισυμβατικός. Κάτι που συνειδητοποιεί ο θεατής από τη δεύτερη σκηνή, στην οποία ένας δαίμονας ντυμένος με κόκκινη φωσφορίζουσα στολή εισέρχεται σε ένα δωμάτιο. Ποιο είναι το νόημα όλων αυτών που παρακολουθούμε; Ο σκηνοθέτης δεν θα δώσει εύκολα τις απαντήσεις. Θα φτιάξει μια σκηνοθετικά γοητευτική ταινία, αλλά στην πορεία θα αποξενώσει, θα μπερδέψει ή ακόμα και θα εξοργίσει τον θεατή. Σίγουρα, πάντως, δεν θα τον αφήσει αδιάφορο.

Σκηνοθεσία: Κάρλος Ρεϊνάδας
Πρωταγωνιστούν: Αδόλφο Χιμένες, Ναταλία Ασεβέδο, Ρουτ Ρεϊνάδας, Ελεαζάρ Ρεϊνάδας

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024