Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Το δεύτερο μέρος του Nymphomaniac προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πρώτου.

Το δεύτερο μέρος του Nymphomaniac προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πρώτου.

Nymphomaniac μέρος Β’

Το πρώτο μέρος εντυπωσίαζε με τις διαφορετικές οπτικές γωνίες του για τον κόσμο του σεξ. Το δεύτερο μέρος είναι μία από τα ίδια, μόνο πιο απογοητευτικό. Στο πρώτο μέρος, η Στέισι Μάρτιν με το μπλαζέ της ύφος έκανε τον χαρακτήρα πιο πιστευτό, ενώ με τον συναισθηματισμός της, η Σαρλότ Γκενσμπούργκ στο δεύτερο μέρος μοιάζει να είναι ένας νέος χαρακτήρας. Από τη μέση και μετά, η ταινία γίνεται μάλλον προβλέψιμη, ενώ η ειρωνεία στην οποία ξεκάθαρα στοχεύει ο Τρίερ στη διάρκεια του 4ωρου έπους του, δεν φτάνει μέχρι το κοινό. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κομμάτια απίστευτης έμπνευσης και εδώ, ειδικά στο πρώτο μέρος: η αυτοτιμωρία της Τζο (πολύ καλός ο Τζέιμι Μπελ) ή η σκηνή με τους δύο Αφρικανούς, η πιο «προκλητική» της ταινίας, ίσως και η πιο έξυπνη. Όσο για το τέλος; Μάλλον απογοητευτικό.

Σκηνοθεσία: Λαρς φον Τρίερ

Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Στέλαν Σάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ούμα Θέρμαν, Σάια Λε Μπεφ

Φωτιά πάνω από την Πομπηία

Η καταστροφή της Πομπηίας σε μία ταινία με εξαιρετικά εφέ και σκηνογραφία, αλλά ελάχιστη έμπνευση. Ένα αγόρι βλέπει τους γονείς του να σφαγιάζονται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Υπόσχεται εκδίκηση και χρόνια μετά μάχεται στην αρένα. Τον στέλνουν στην Πομπηία όπου θα γνωρίσει την κόρη του τοπικού προύχοντα, την οποία διεκδικεί ένας ρωμαίος γερουσιαστής. Ωστόσο, το ηφαίστειο βρυχάται. Η ταινία κάνει υπερβολικά πολύ ώρα να ασχοληθεί με το θέμα που μας έχει υποσχεθεί στην αρχή: δηλαδή την έκρηξη του ηφαιστείου. Αντιθέτως, βλέπουμε τις μονομαχίες και τις ίντριγκες με τις οποίες συνεχώς ασχολούνται ταινίες τέτοιου είδους. Το ανθρώπινο δράμα ανάγεται σε μία σειρά από κλισέ και η τελευταία μισή ώρα, όσο εντυπωσιακή και συναρπαστική και αν μοιάζει δεν αρκεί για να ανατρέψει την άποψη του θεατή. Οι ερμηνείες είναι από αδιάφορες έως πολύ κακές (ποιος ξέρει τι σκεφτόταν ο Κίφερ Σάδερλαντ;) Προς τιμήν της, η ταινία διαθέτει ένα αξιοπρεπές τέλος.

Σκηνοθεσία: Πολ Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Κιτ Χάρινγκτον, Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Κίφερ Σάδερλαντ, Κάρι Αν Μος

Στα Βαθιά

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ναυαγού που κατάφερε να μείνει ζωντανός επί έξι ώρες ανοιχτά της Ισλανδίας. Η ταινία δεν μοιάζει με το πρόσφατο Όλα Χάθηκαν, καθώς παρακολουθεί την περιπέτεια του ναυτικού τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά. Και ενώ διαθέτει τον σκανδιναβικό ρεαλισμό (τον οποίο μοιράζεται με ταινίες όπως το Μια Πειρατεία στον Ωκεανό), μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία και μια τρυφερή ματιά, τελικά το λάθος της ταινίας είναι ότι ασχολείται με πάρα πολλά πράγματα: είναι μια ταινία επιβίωσης; Είναι μια ιστορία αναζήτησης ταυτότητας; Είναι μια ιστορία για το πώς αντιμετωπίζει και αντιμετωπίζεται από τον κόσμο ένας «ήρωας»;

Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμακούρ
Πρωταγωνιστούν: Ολαφούρ Ντάρι Όλαφσον

Ονειρεμένο Τώρα

Τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης που δείχνει έναν προβληματικό έφηβο να ξεκινάει μια σχέση με μια ευαίσθητη συμμαθήτριά του. Παρ’ όλο που αρχικά μοιάζει με μία ακόμα εφηβική ταινία, το έξυπνο στοιχείο της ταινίας φανερώνεται στο γεγονός ότι σύντομα εξετάζει μία σειρά πιο σοβαρών θεμάτων και γίνεται όλο και καλύτερη όσο ο ήρωας έρχεται σε σύγκρουση με τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Πόνσολτ
Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Σέιλιν Γούντλι, Μπρι Λάρσον, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Ανοιξης: Γρηγόρης Λαμπράκης

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σπάνια φωτογραφικά αρχεία και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν τη μοναδική περίπτωση του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Barbie Η Πριγκίπισσα των Μαργαριταριών

Η Barbie στη νέα της ταινία πρωταγωνιστεί ως Λούμινα, μια γοργόνα που ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα. Με τη μυστική της δύναμη, μπορεί να κάνει τα μαργαριτάρια να χορεύουν και να λαμπυρίζουν.

Lustlands

Οι The Callas ξεκίνησε από τους αδελφούς Λάκη και Άρη Ιωνά και πρόσφατα κυκλοφόρησε πανευρωπαϊκά το νέο τους album, Am I Vertical?. Οι αδερφοί Ιωνά με το Lustlands κάνουν άνοιγμα και στην κινηματογραφική παραγωγή.

Από την Τετάρτη θα προβάλλεται και η περιπέτεια Non-Stop με τον Λίαμ Νίσον στον ρόλο ενός πράκτορα που στη διάρκεια μιας πτήσης λαμβάνει μια σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων που τον προειδοποιούν ότι ένας ένας οι επιβάτες της πτήσης θα δολοφονούνται, εκτός εάν μεταφερθούν 150 εκατομμύρια δολάρια σε μυστικό λογαριασμό.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024